Dodaj do ulubionych

Podgrzewacz Tommee Tippee

23.02.11, 11:34
Pomocy. Dostałam od koleżanki używany jeszcze jak byłam w ciąży. Bez pudełka i instrukcji. czy któa może mi wytłumaczyć zasadę działania? Są tam na pokrętle 1, 2, 3 ale ni cholery nie mogę zrozumieć czy to badziewie podgrzewa do konkretnej temperatury czy grzeje jak chce?
Obserwuj wątek
    • gixera Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 11:56
      Raczej grzeje jak chce. Nastaw na 3 i sprwdzaj co chwilę temperaturę. 1 i zdaje się 2 to termostat utrzymujący stałą temperaturę.
    • posh_emka Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 12:15
      Jak nastawisz na jedynkę to woda będzie lekko podgrzana- możesz na 1 bez przerwy mieć coś w podgrzewaczu wstawione jak mleko czy herbatka- coś co dziecko pije często w ciągu dnia i nie chcesz żeby zimne piło. Dwójka grzeje wodę częściej i do wyższej temperatury niż 1- to samo tyczy się 3. Ja na trójkę wstawiam młodemu herbatkę jak chcę szybko podgrzać albo gdzieś idę z nim i podgrzewam na gorącą żeby szybko mi temperatury nie straciła- nawet w torbie termostatycznej-co niestety dzieje się jak na dworze jest zimno. Nie wiem jak instrukcja by ci pomogła ale mnie wcale- pisze w niej ogólnie w jakiej ilości i na ile co wstawiać do podgrzewacza- ogólnie i tek musisz sprawdzić przed podaniem dziecku. Poużywasz dzień dwa i załapiesz.
      • thea19 Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 13:28
        mleko mozna trzymac w podgrzewaczu max 30minut
        w instrukcji to jest m.in
        mleko grzejesz na 3, jak zgasnie lampka to butelke wyjmujesz (jesli mleko masz z lodowki, to grzanie trwa troche dluzej)
        tak czy siak, sprawdzanie temperatury jest obowiazkowe bo podgrzewacz sie sam wlacza jesli nie przekrecisz na 1 lub nie wyjmiesz wtyczki z kontaktu
        • posh_emka Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 13:48
          Ja z podgrzewaniem mleka doświadczenia nie mam- w cycach zawsze gotowe do spożycia było smile
          • thea19 Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 14:03
            ale czasem zajdzie koniecznosc cyckowego podgrzac - stac nie moze w podgrzewaczu bo sie psuje i sensacje zoladkowe u dzieciaka gotowe
            kiedys sprawdzalam mleko po 5h w temperaturze pokojowej a nastepnie wstawionego do lodowki na 5h - kwasne bylo jak cholera a teoretycznie powinno byc ok
            mm nie uzywam, wiec nie wiem czy sie podgrzewa wczesniej zrobione, chyba predzej sama wode do mieszanki
            • posh_emka Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 17:39
              Nawet cyckowego nie podgrzewałam- mały na sam widok butelki już marudził.
          • lulus501 Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 14:20
            posh_emka napisała:

> Ja z podgrzewaniem mleka doświadczenia nie mam- w cycach zawsze gotowe do spoży
            > cia było smile

To po co się odzywasz w tym wątku?!
            • posh_emka Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 17:41
              A co jak się nie karmi mm to podgrzewacza nie można używać ?
              No litości kobito.........
              Nie widzę żebyś w pierwszym wątku o podgrzewanie mleka pytała tylko ogólnie jak podgrzewacz działa.
              Nie bij piany.
    • abigail83 Re: Podgrzewacz Tommee Tippee 23.02.11, 16:18
      Generalnie i 1 i 2 i 3 - podgrzewają, tylko odpowiednio wolniej, im nizsza cyferka. Zalezy, jak zimne jest to, co chcesz podgrzac i jak szybko, szybko wyczujesz. Ja do podgrzewania uzywam jednak mikrofali, a podgrzewacza na NIECO PONIZEJ 1 do podtrzymania ciepla wody do picia czy na nocne mleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka