Dodaj do ulubionych

biale 'cos' na dziasle

15.03.11, 14:42
Dziewczyny,

corka ma ponad 4 miesiace i dzis odkrylam biala plamke na dziasle,wokol tej plamki zaczerwienienia,obrzeku nie ma wiec chyba zab to nie jest.Mowa o gornym dziasle,okolicach jedynki.Mala nie daje sie "pomacac" po dziasle.Co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • atrapcia Re: biale 'cos' na dziasle 15.03.11, 15:43
      Nie zawsze jest obrzęk przy ząbkowaniu - u nas w połowie przypadków tylko był - ostatnio wychodziły 2 lewe kły ze sporym obrzękiem, teraz 2 prawe (ostatnie ząbki) się wybijają i obrzęku nie ma.

Ciężko powiedzieć jeśli się tego nie zobaczy, ale białe plamki na dziąsłach są też jeśli dziecko ma pleśniawki, tylko jest ich więcej. Próbowałaś potrzeć to wacikiem?
      Najlepiej idź do pediatry, ale nie przejmuj się tym na zapas. wink
      • mummy83 Re: biale 'cos' na dziasle 15.03.11, 16:49
        nie,nie,plesniawka ani afta to nie jest napewno...no nic dzis sprobuje organo-leptycznie to sprawdzicwink
    • kozica111 Proszę tu definicja 15.03.11, 17:32
      pl.wikipedia.org/wiki/Per%C5%82y_Epsteina
      u nas było i się zmyło po jakichś 3 msc smile
      • mummy83 Re: Proszę tu definicja 15.03.11, 17:48
        4 miesiace to raczej noworodek nie jest.Ale dziekuje za definicje.
    • lexi2004 Re: biale 'cos' na dziasle 15.03.11, 20:36
      Mój synek też to miał ok miesiąca i samo zniknęło. Zębów do dzisiaj nie widac. Była to taka twarda gulka. Myślałam, że krzywo mu ząb wychodzi. Wydaje mi się, że to normalne i towarzyszy tworzeniu się ząbków.
    • malgosia-26 Re: biale 'cos' na dziasle 16.03.11, 10:09
      synek miał coś takiego też mniej więcej w tym wieku, tyle że w okolicy górnej dwójki. Wyglądało okropnie i bolało go. Pediatra zalecił smarowanie wodnym roztworem gencjany. Po ok. 3 dniach
      zagoiło się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka