fokur 25.03.11, 17:37 Mam pytanie jakie blomby stosuje sie u 11 - miesięczniaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 17:44 Czy chodzi Ci o tę książkę: bo tylko to znalazłam jak wpisałam w google "blomba" Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo-chce Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 17:45 a co to są blomby ?? może chodzi ci o plomby?? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Jakie blomby ?? Chyba plomby :D 25.03.11, 17:52 A pytałaś stomatologa co on na to? Są także specjalne plomby dla dzieci. Stosuje się je do wypełniania ubytków w mleczakach. Dostępne są w odcieniach błękitu, żółtego albo mają kolor uniwersalny. Zawierają fluor, stopniowo uwalniający się z wypełnienia i chroniący ząbek przed nawrotem próchnicy. babyonline.pl/zdrowie_encyklopedia_zdrowia_dziecka.html?enent_id=1072&ench_char=S&ph_center_01_start=show www.dentysta-gliwice.pl/dzieci.php?temat=plomby www.mlecznyzabek.pl/faq.htm Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 18:54 eee miękkie? zółte? z wypustkami? nie wiem co to są blomby Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 19:16 nie pomogę, nie wiem co to blomba Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 19:59 jeśli chodzi o plomby - to co się robi, że 11miesięczniak potrzebuje plomb? Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 20:10 Blomby???? A czy nie chodzi czasem o plomby??? No więc jeśli o te drugie, to nie wiem jakie, bo nie słyszałam jeszcze, by taki maluch potrzebował już leczyć dziurawe zęby. No ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
fokur Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 20:29 Mój maly husdal sie na husdwace i ulamal sobie jednego zemba. Wyladowalismy u dentysty, a tam okazalo sie, ze reszta zembow jest zepsutych Niestety ma to po tatusiu, bo moj maz jako szesnastolatek stracil wiekszosc zebow (taki slaby koscciec). Doktorka kazala zastanowic sie jakie blomby czy czarne czy biale czy moza amputacja wszystkim zembow, tylko to juz pod narkoza lub glupim jasiem. Jestem zalamana, leczenie bialymi blombami jest drogie. Mial ktos taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
blanus2202 FOKUR przeczytałaś odp na swój post?? 25.03.11, 20:41 Bo widzę, że mimo tego nadal twardo grzymasz się tych BLOMB ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: FOKUR przeczytałaś odp na swój post?? 25.03.11, 20:54 blomby na zembach Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 20:47 jak dla mnie BOMBA Doktorka kazala zastanowic sie jakie blomby czy czarne czy biale czy moza amputacja wszystkim zembow, tylko to juz pod narkoza lub glupim jasiem. - znaczy się całej rodzinie chce amuptować? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 20:48 najlepszy troll w tym miesiącu o matuchno, ależ się uśmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
olcio25 Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 22:43 o matko popłakałam sie ze śmiechu!!!mąż dopytuje co mi jest więc musiałam mu przeczytać i mamy ubaw jakiego dawno nie było!rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
i3majsie ma ma mi ja 25.03.11, 21:10 fokur napisała: Mój maly husdal sie na husdwace i ulamal sobie jednego zemba. Wyladowalismy u dentysty, a tam okazalo sie, ze reszta zembow jest zepsutych Niestety ma to po tatusiu, bo moj maz jako szesnastolatek stracil wiekszosc zebow (taki slaby koscciec). Doktorka kazala zastanowic sie jakie blomby czy czarne czy biale czy moza amput acja wszystkim zembow, tylko to juz pod narkoza lub glupim jasiem. Jestem zalamana, leczenie bialymi blombami jest drogie. Mial ktos taki problem? mamamija - z taką dysortografią chyba nikt !) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 21:28 zieeeeew. marna trollada. Następnym razem popracuj nad wątkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mbkbab Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 21:37 tiaaa a później się dziwią ,że dziecina nie umie pisać i robi błędy .Kobito najpierw za siebie się weź i za swoją ortografię a później zajmij się dzieckiem !!!!!! BLOMBY - no ludzkie pojęcie !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
siisiiii Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 21:52 to chyba żart?? bo nie wierzę, że można tak pisać. no i te BLOMBY... masarka a co do plomb (czarne! :0), to nie pomogę, mojej córce na 11 mcy dopiero pierwsze zęby wyszły. ale znajomi mają córkę, ma 1,5 roku, jeżdżą już z nią do dentysty, ma całe czarne górne ząbki, chyba po tacie, bo on ma takie same (BTW nie wiem czemu on z tymi swoimi nic nie robi) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkainc Re:siisiii 25.03.11, 23:13 jak jezdza z mala do dentysty to wlasnie takie czarne zabezpieczenie ma od doktora,nikt takiemu maluszkowi nie leczy zebow.Pewnie i tak bedzie kiedys wygladac jak tatus-a swoja droga 1,5 roku to wczesnie bardzo chyba z butla dzien i noc dziecina,wracajac do naszej blomby-wzielabym najtansze bo to i tak mleczaki sa,wiec najwazniejsze cos zrobic by nie bylo gorzej-kazda plomba jes dobra Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 21:15 Dziewczyna ma dysortografię albo mówi i pisze kiepsko po polsku (emigrantka?), dajcie jej spokój. Jestem zaszokowana, jak można dopuścić do sytuacji, żeby 11 miesięczne dziecko miało dziury z w zębach, czy Ty nie myłaś dziecku zębów? Może dokarmiałaś w nocy? Nie chodziłaś na fluoryzację? Fluoryzować można nawet pojedyncze ząbki a wyrzynające się trzonowce lakować, zeby nie dopuścić do próchnicy - lakuje się tylko dopiero co wyrżnięte zęby, żeby mieć pewnośc, że pod lakiem nie będzie wtedy próchnicy. Nie stać Cię było na codzienną chwilę higieny jamy ustniej dziecka, to teraz nie stać Cię na plomby? . Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 22:53 siisiiii napisała: ale znajomi mają córkę, ma 1,5 roku, jeżdżą już z nią do dentys > ty, ma całe czarne górne ząbki, chyba po tacie, bo on ma takie same (BTW nie wi > em czemu on z tymi swoimi nic nie robi) ze jezdza z nia do dentysty, to akurat jest godne nasladowania. Gorzej, gdyby uznali, ze prochnicy w mlecznych zebach sie nie leczy. Czarne zabki moze miec po lapisowaniu, ktore wprawdzie nie eliminuje powstalych juz zmian prochnicowych, a jedynie zatrzymuje dalszy proces choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 23:53 > Mój maly huśtał sie na huśtawce i ulamal sobie jednego zęba. Wyladowalismy u d > entysty, a tam okazalo sie, ze reszta zębów jest zepsutych > Niestety ma to po tatusiu, bo moj maz jako szesnastolatek stracil wiekszosc zeb > ow (taki slaby koscciec). > Doktorka kazala zastanowic sie jakie PLOMBY czy czarne czy biale czy moza amput > acja wszystkim zębów, tylko to juz pod narkoza lub glupim jasiem. > Jestem zalamana, leczenie bialymi PLOMBAMI jest drogie. > Mial ktos taki problem? cós ty, koleżanko, wymyślasz, w życiu nie słyszałam takiego kosmosu - to są zepsute czy grożą wypadnięciem (słaby kościec)? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 09:16 husdal sie na husdwace brzmi jak arabskie imię Odpowiedz Link Zgłoś
mojmikuniu Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 22:12 Blomby, zemba i amputacja zembów ))) Ja pierdzielę co to ma być???? Nie chcę obrażać ale na miłość boską dziewczyno !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 22:21 Mnie najbardziej przerazilo, że to ma byc amputacja wszystkim zębow. Czyli komu? Tylko rodzinie, czy nam też? Bo ja nie chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
anakkena Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 22:33 Uwielbiam to forum! Lecę po chipsy. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka0901 Re: Jakie blomby u niemowlaka? 25.03.11, 23:31 Umarlam ze smiechu!!! To chyba forum w ukrytej kamerze jest Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeolga111 Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 01:06 super,ubaw na calego, poplakalam sie ze smiechu, tylko jednego nie rozumiem,tak mleczaki wypadna ,ale za kilka lat,a dziecko musi jakos wygladac a czarne plomby to jakas tragedia. mysle jednak ,ze ten watek to jakas zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 08:49 Moje dziecko na Fundusz ma białe "blomby" Chociaż wiem,że jeszcze stosuje się amalgamat. Troll jak troll,ale czasami jest niezły ubaw.Wolę takie watki,niż kolejny z cyklu jakie wy żmijki jesteście,jak sobie dopier...cie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 08:52 Amen. Forumowa rozrywka musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_ja Re: Jakie blomby u niemowlaka? 26.03.11, 11:49 hicior dnia - popłakałam się ze śmiechu, a obok maluch śpi. bez blomby Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Jakie blomby u niemowlaka? 27.03.11, 10:29 Mnie ten watek jakos nie smieszy - od poczatku czuc trollem na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d blomby zemby i amputacja... 27.03.11, 21:31 doktorka no cus przaslicznego ) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_lady_m Re: blomby zemby i amputacja... 27.03.11, 23:27 Sory ale co to znaczy TROLL? Spotkalam sie z tym juz kilka razy na tym forum i o co w tym chodzi> kogo nazywacie trolem? Dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś