Dodaj do ulubionych

Co po macie edukacyjnej i karuzelce

27.03.11, 12:05
Dziewczyny,
powoli moja córeczka wyrasta z karuzelki, zaczyna chwytać zabawki i za chwile musimy ja zdemontowac. Tak samo jest z matą edukacyjną, za chwile bedzie już dla niej za mała. W związku z tym czy macie jakies pomysły, co może byc substytutem karuzelki i maty, myśle tu o jakiś edukacyjnych zabawkach(dla niemowlęcia powyżej 5 miesiąca życia). Mam tu na myśli cos do zawieszenia w łóżeczku, położenia na podłodze itd.
mam nadzieje ze mi cos podpowieciesmile
Obserwuj wątek
    • pancia-jancia Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 12:18
      obniżyłam dno łóżeczka i karuzelka wisi dalej - młody ją uwielbia a ma ponad 6 miesięcy. Zdejmę jak zacznie sam siadać.
      zamiast maty to najlepszy koc na podłogę i zabawki.
    • latosie Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 12:20
      a taki łuk z zabawkami do łóżeczka... z pozytywką czy dzwoneczkami ... albo takie zawieszki do łóżeczka , które mają jakieś koła zębate, zabawki do ciągnięcia itp ... allegro.pl/zabawki-edukacyjne-muzyczny-domek-do-lozeczka-i1482148031.html
      • pancia-jancia Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 12:23
        przecież to powyżej 12 miesiąca (jest wyraźnie napisane) a nie 5.
    • nangaparbat3 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 16:53
      Proponuję "warzyła sroczka kaczkę" i "jedzie jedzie pan" tudzież inne podobne zabawy, które wymyśla sie razem z dzieckiem.
      • nangaparbat3 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 16:54
        Zapomniałam: uwielbiają: "idzie rak - nieborak".
    • klubgogo Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 16:59
      Moja zaczęła się w tym wieku mocno turlac i mata rzeczywiście stała się za mała, ale nim się obejrzałam, dziecko zaczęło raczkowac i bawic zwykłymi zabawkami, autkami, klockami.
    • aleksandra1357 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 17:20
      Drewniane klocki, rak-nieborak, śpiewanie piosenek, zabawa nóżkami i rączkami, pokrywki z kuchni, baniaki po wodzie itp.
    • pronovia Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 18:25
      Grzechotki gryzaki, które może sobie sama wkładać do buzi w pozycji na pleckach i na brzuchu, a zamiast maty edukacyjnej z pałąkami, która jest w sumie mała, mamy taką matę puzzle piankowe, po niej może się turlać i próbować pełzać.
    • mama_amelii Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 18:53
      Moja 5 m-czna córka bardzo lubi ta zabawkę i starczy na dłużej.Wcześniej dłużej pod nią leżała,ale teraz przewraca sie na brzuch i się blokuje.Kupiłam to z myślą,że później będzie sobie siedziała i bawiła się .
      allegro.pl/little-tikes-muzyczny-ogrodek-zabaw-5w1-i1513212906.html
      • metodiw Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 20:37
        mama_amelii napisała:

> Moja 5 m-czna córka bardzo lubi ta zabawkę i starczy na dłużej.Wcześniej dłużej
        > pod nią leżała,ale teraz przewraca sie na brzuch i się blokuje.Kupiłam to z my
        > ślą,że później będzie sobie siedziała i bawiła się .
        >
        rel="nofollow">allegro.pl/little-tikes-muzyczny-ogrodek-zabaw-5w1-i1513212906.html

Paskudztwo, najbrzydsza i najbardziej nieudana zabawka, jaką miała moja wnuczka. Leży i zawadza, bo mała prawie nigdy się nią nie bawiła.

Najlepszą zabawką było takie "nie wiadomo co", z materiału, z różnymi nóżkami, wypustkami, grzechotkami, kółeczkami. Zawsze się dało za coś złapać i tarmosić smile
        Gdzieś po skończeniu pół roczku hitem stał się garnuszek na klocuszek, potem książeczki (najpierw miękkie), itd. A, i taka "Wańka - wstańka", która zawsze lądowała w pionie, a potrącona wygrywała melodyjki.
        • mama_amelii Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 09:26
          metodiw napisała:

> Paskudztwo, najbrzydsza i najbardziej nieudana zabawka, jaką miała moja wnuczka
          > . Leży i zawadza, bo mała prawie nigdy się nią nie bawiła.
          Po takim stwierdzeniu domyślam się,że wnuczka dostała tą zabawkę od drugiej babci lub nielubianej osoby???big_grin

No prosze cęsmile)Zabawka bardzo fajna i moja córka uwielbia.Poza tym posłuży do 3 lat.Melodie sa bardzo przyjemne,światełka w różny sposób można przełączać(różne opcje,można słuchac melodie albo wciskać pojedyńczo).Można zdjąć tą tablice ze świecidełkami i dac dziecku siedzącemu bez tych podpurek. Później dziecko może siedzieć jak przy stoliku,bawić się lub rysować.
          • pradziadka Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 11:22
            u nas ta zabawka obskoczyla cala rodzine smile kupiona byla uzywana 5 lat temu, trafila do nas spowrotem,jest niezniszczalna smile
            wszystkim dzieciom podobala sie
    • mummy83 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 19:58
      chodzi mi wlasnie o zabawki a nie "zabawy".zalezy mi na propozycjach zabawek,ktore zajma na chwile dziecko,bo pomyslow na wspolna zabawe nam nie brakujesmile
      • spirit1982 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 27.03.11, 20:25
        Może coś takiego jak przyrząd gimnastyczny. Mój synek ma magiczny ocean, który można regulować. Najmłodsze dzieci zachęca do podnoszenia główki, starszym służy do zabawy, ma różne światełka melodyjki. Na allegro jest duży wybór takich zabawek.
        pozdr!
    • marysiasss Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 08:42
      Mój synek uwielbia takie kubeczki różnej wielkości, które wkłada się jeden w drugi - układa je sobie, stuka nimi no i oczywiście podgryza je smile Ale i tak najbardziej lubi klawiaturę i myszkę od komputera big_grin
    • camel_3d laptop!!! 28.03.11, 08:50
      smile)
    • mummy83 laptop... 28.03.11, 09:13
      to juz dawno mamy....chyba widac,juz sie nim znudzilawink
    • mummy83 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 09:25
      a czy istnieje jakas zabawka do przymocowania do lozeczka (nad glowa dziecka),jakies np. grzechotki,ktore dziecko moze ciagnac?widzialyscie moze cos takiego? poszukuje tez maty muzycznej ale takiej wielkiej,bo te co sa w sprzedazy to jakis takie malenkie sa,a ja chcialabym chciala taka duza,gdzie mozna dziecko polozyc.Rzucilo sie Wam cos takiego w oczy?
      • pradziadka Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 11:19
        widzialam na allegro taka miękka ksiazeczke do przyczepienia do lozeczka,roznej wielkosci, z roznymi `bajerami; typu lusterko ,cos do ciagania itd

moj maly ma 11 mies i odkad wyrosl z maty i karuzelki to nie potrzebuje zabawek sad ma cala skrzynke a czasem potrafi pokonac caly pokoj zeby zdobyc maly papierek ,ktory lezy kolo duzego,kolorowego samochodu smile
        • pradziadka mummy83 28.03.11, 11:32
          nie wiem czy o to Ci chodzi:
          allegro.pl/zabawki-taf-toys-ksiazeczki-ksiazeczka-edukacyjna-i1493108219.html
          nasz maly ma jeszcze karuzelke z pluszakami w rogu lozeczka,czasem ciaga za nia i sie cieszy strasznie smile
    • marta_s25 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 11:30
      zabawki tzw. przyczyna i skutek-tu pociagnie, a tam zagra, zaswieci.
    • pradziadka Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 11:38
      jeszcze takie cudo:
      allegro.pl/20-funkcyjna-magiczna-multikostka-box-od-ziandrzej-i1486639368.html
      nasz pólroczniak sie tym bawil
    • misia_matysia Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 13:00
      koc na podłodze i mnóstwo zabawek a także plastikowe butelki, pudełka itp. My dodatkowo już w tym wieku kupiliśmy kubeczki i są używane aż do dziś (15 miesięcy)
    • lucyna_1980 Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 28.03.11, 13:43
      Mogę Ci polecić 4 zabawki:
      allegro.pl/fisher-price-muzyczna-kula-rewelacja-m4045-i1502777881.html - zachęca do pełzania a jak dziecko juz siedzi to mocno musi się przy niej napracować smile
      allegro.pl/lamaze-zawieszka-wrozka-gratis-i1522930211.html - wieszałam na raczce od fotelika samochodowego, albo dawałam do ręki
      allegro.pl/tiny-love-luk-palak-sloneczny-spacer-wys-kuri-i1509516822.html - łuk łukowi nie jest równy ten jest naprawdę fajny (mieliśmy też welurowy z Canpola i był niewypalem) ten zaczepialam na huśtawce, leżaczku, albo wózku spacerowym
      no i hit allegro.pl/vtech-mowiaca-pl-spacerujaca-migoczaca-hula-kula-i1523093809.html
      służy nam do dziś
      • dddorotka Re: Co po macie edukacyjnej i karuzelce 05.04.11, 16:39
        A może np. takie puzzle edukacyjne, które starczą na dłużej? Są teraz na allegro takie puzzle piankowe, z których później można złożyć sobie huśtawkę-bujawkę?
        O, np. coś takiego:
        allegro.pl/tessel-mata-edukacyjna-bujaki-puzzle-tessell-i1534769025.html
        Fajne są też te kule do pełzania pokazywane wcześniej.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka