11.04.11, 10:12
moje dziecko bedzie miec 7 tygodni.oprocz mleka nic innego mu jeszcze nie podaje.
czy sa jakies lagodne herbatki dla takich milusinskich?
pytam np o rumiankowe lub meliskowe?
a moze jeszcze za wczesnie dla niego na to???
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: herbatka 11.04.11, 10:24
      Jeśli na piersi, to do 6 miesiąca dopajanie jest niepotrzebne zupełnie, a potem polecam wodę.
      Herbatki granulowane dla niemowląt są słodzone i niezdrowe, lepiej zwykłą melisę zaparzyć i rozcieńczyć, jeśli koniecznie chcesz podać zioło.
      • latosie Re: herbatka 11.04.11, 10:32
        forum.gazeta.pl/forum/w,572,124126706,124126706,co_z_tymi_herbatkami_.html poczytaj sobie opinie mam... sama niedawno zakładałam ten wątek bo miałam dylematy herbatkowe smile
    • mama_zofki Re: herbatka 11.04.11, 13:09
      A po co chcesz dopajać dziecko herbatkami?
      Jeśli karmisz piersią, to w zupełności dziecku wystarcza i to na kilka najbliższym miesięcy.
      • mwiha1 Re: herbatka 11.04.11, 13:13
        A dlaczego jeszcze nie wprowadzasz pokarmów jesli mogę zapytać? Ja podaje herbatkę ( a raczej babcia smile jak muszę zostawić małą w domu na dłuzszy czas...a tak tylko pokarmy stałe i pierś
        https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
        • mandarynka.1 Re: herbatka 11.04.11, 13:21
          jakich pokarmow?

bo chyba nie rozumiem...
          chcialam wiedziec jakie konkretnie herbatki podajecie i z czego,bo wszyscy piszecie,ale konkretnie nikt...hehe,dzieki za odpowiedzi wszystkim
          • mwiha1 Re: herbatka 11.04.11, 13:27
            Ja podaje bobovita,ale moglabym podac jakakolwiek inna-ma to byc tylko chwilowy zapychac jak mnie nie ma w dommuzdarza sie max 1 raz w tyg...poza tym nie podaje bo po co??????skoro mala jest na piersi!
            https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
            • mwiha1 Re: herbatka 11.04.11, 13:28
              dopieor się doczytalam, ze twoje dziecko ma 6 tyg a nie 6 mcy, sorki smile https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
            • mandarynka.1 Re: herbatka 11.04.11, 13:30
              rozumiem,to fajnie...
              wiesz moj malec ma 7 tygodni i wydawaloi sie,ze moze jest troszke za malutki na inne smaki,a tak apropo to ja nie karmie,maluch jest na butelce.Pediatra powiedziala ,ze on narazie nic innego nie potrzebuje,ale jakos ciagle o tym mysle...
              • mandarynka.1 Re: herbatka 11.04.11, 13:39
                hehe,no tak dopiero 6 tygodni
                • swingwasp Re: herbatka 11.04.11, 22:32
                  nie daję wcale. Jak był na piersi to nie dopajałam, dopiero jak zaczęliśmy rozszerzać dietę to coś tam wody łyknął, choć wydawało mi się, że to za mało. Jak odstawiłam to wypija dosyć sporo - wody. Był czas (jak miał ok6-8tyg, nie pamiętam dokładnie) że były takie straszne upały. W mieszkaniu szło paść, na dworze jeszcze gorzej. W nocy okna pootwierane a dopiero nad ranem robiło się chłodniej=znośniej (mieszkaliśmy pod dachem i to była masakra) to wtedy podawałam i wypijał dosyć chętnie - spokojnie 60 ml na raz. Wody nie chciał. Dawałam tylko dlatego, że ja się odwodniłam choć piłam wydawało mi się, że dużo. Bałam się, że go on też się odwodni. Inaczej bym nie dawała,po co? Pił Hipp, koperkowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka