Dodaj do ulubionych

problem z oczkiem

11.04.11, 15:48
WITAM. MAM CORECZKE MA 3 MIESIACE I 4 DNI. MIESZKAMY ZA GRANICA. MICHALINCE UCIEKA JEDNO OCZKO ALE BARDZO. ZAKLEJAM JEJ TO ZDROWE CODZIENNIE, ALE NIE WIEM SAMA CZY TO COS DAJE crying DORADZCIE COS. JESZCZE TU NIE MAM LEKARZA I NE MAM DO KOGO SIE Z TYM ZGLOSIC ...
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: problem z oczkiem 11.04.11, 16:16
      Nie zaklejaj dziecku oka i nie przejmuj się, maluchy często mają lekkiego zeza.

I nie pisz WIELKIMI LITERAMI,. to oznacza krzyk
    • atrapcia Re: problem z oczkiem 12.04.11, 00:44
      3 miesiące to nadal maluszek, ma jeszcze słabe mięśnie oka i ma dużo czasu na wyćwiczenie tego. Nie zaklejaj oka, obserwuj małą i jeśli nic się nie zmieni do 10 miesiąca życia, to do okulisty możesz iść. Moja córka prawdopodobnie ma delikatnie uciekające oczko (nie mamy pewności jeszcze, bo ma oczy po tacie, a to już taka uroda, że wyglądają jakby zezowali, choć tego nie robią - przynajmniej on na pewno. bo był diagnozowany i zeza nie ma). Ma już 1,5 roku, dopiero za miesiąc idziemy do okulisty.
      • annia.m Re: problem z oczkiem 12.04.11, 07:51
        Ale czemu zaklejasz oczko, kazał ci ktoś? Moim zdaniem nie powinnaś robić takich rzeczy na własną rękę, no chyba, że lekarz tak ci polecił. Nie wiem na czym polega to uciekanie oczka, ale jeśli cię to niepokoi to postraraj się jednak iść do lekarza, może być nawet piediatra. Mojemu synkowi latają oczka, ma oczopląs. Pojawiło mu sie to w 3 m - cu życia. Mimo, że to pewnie nie to samo co uciekające oczko, to jednak jestem teraz tak przewrażliwiona na punkcie oczu, że na twoim miejscu staralabym sie o kontakt z lekarzem
        • czekolada85 Re: problem z oczkiem 12.04.11, 20:23
          Ja też myślałam że mojej małej ucieka oczko do tego wyglądało jakby mniejsze, słabsze. Różnice zwłaszcza było widać jak leżała na brzuszku.
          Byliśmy u okulisty i okazało się że mała ma oczka jak najbardziej równe, wszystko rozwija się prawidłowo a jedynie powieka w jednym oku bardziej jej opada co czasami sprawia wrażenie mniejszego oczka. Okulista powiedział że w niczym jej to nie przeszkadza bo ta powieka nie zasłania źrenicy, wiec taka jej uroda.

Przy takim maleństwie nie ryzykowałabym żadnymi domowymi sposobami zaklejania oczka itd. Jak bardzo Cię to martwi to koniecznie szukaj lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka