Dodaj do ulubionych

ból ucha po phosphorum - help!

25.09.05, 09:14
Ach przez homeosubtelności juz nie spie po nocach ze zdrenerwowania, czytam po nocach forum i
coraz bardziej sie gubie w watpliwosciach.
Tymaczasem pomozcie, bo juz wstyd mi dzwonic w niedziele f\do mojego homeo doktpra.
Synek, typ Silicea, dostaje od piatku ma makabryczny suchy kaszel, meczacy, do wymiotow, o dziwo
nie kaszle w nocy i po polnocy, choc zazwyczaj tak bylo, nie iwem czy nasila sie w cieple czy w
zimnym, bo mam duzy chlodny dom i chodzi i po prostu kaszle, katar przzroczysty leje sie z nosa,
ale o dziwo jest w dobrej formie, bez goraczki i zywy. Swietnie mu robi wieczorne moczenie nog w
cieplej wodzie....
Od piatku Drosera D3 5 kropli co 1/2 g., w sobote co 1 g., ale doktor zmienil na PHOSPHORUS 30
CH, kiedys tag go postawil na nogi ale chyba PH 1000 czy cos takiego,
terz 1 gr. co godzine, dzisiaj co 2.
W nocy wiercenie sie i bol ucha i przerazenie, spanikowalam , bo jestem sama, nawet nie mam jak
wyjsc po leki itd. i dalam paracetamol. Kaszle mocniej, ale nie wymiotuje, tylko ma chwile kidy siedzi
z otwarta buzia, jakby przyduszony i zaraz zaczyna kaszlec...
No i co wy na to? To ucho mnie zdumialo, bo jak dotad uszy chorowaly tylko raz jak mial 6 m., a
teraz ma 6 lat.
Moze dodam, ze tydzien temu skonczyl Zinnat..., bo nie zawsze go lecze homeo..
wiem, wiem...
Co wy na to???
b.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: ból ucha po phosphorum - help! 25.09.05, 12:42
      Nie gub się:)
      Jeśli mały jest w dobrym humorze, to to już pół sukcesu. Paracetamolem się nie
      martw. Na co brał ten antybiotyk? Może zinnat po prostu stłumił objawy i one
      sobie teraz wychodzą?

Skąd jesteście? Lekarz nie dość, że na klasyka wygląda, to jeszcze widać
      telefony odbiera.

16%VOL
      22%VAT
      • beba2 Re: ból ucha po phosphorum - help! 25.09.05, 12:47
        Tak bywa po fosforze ( chodzi mi o kaszel ). Ważne jest to, czy dzieco jest
        przy wszystkich dolegliwosciach fizycznych w dobrej formie psychicznej. Jesli
        tak, to pozwól zeby lek wyciągnął wszystko, na co dziecko chorowało.
        A ucho było, dawno, ale było.
        Paracetamol nie zniweczy wszystkiego.
        Nie wiem czy nie napisałas czy ja nie doczytałam...miał gorączke, czy tylko na
        ból ucha to było?
        • blum bez goraczki 25.09.05, 12:52
          dzieki bebo, wczoraj mialam wieczor z Twoimi odpowiedziami przy okazji moich homeoposzukiwan...
          goraczki nie bylo! Moje dziecko prawie nigdy nie ma goraczki, jest w dobrej formie, ale ...zazwyczaj po
          lekach hoemo gorzej spi, a po arsenikum mial potworne koszmary...
          Daje PH..CH30 co 2 g. 1 kulke
          czekam na wsparcie...
          dzieki
          b.

beba2 napisała:

> Tak bywa po fosforze ( chodzi mi o kaszel ). Ważne jest to, czy dzieco jest
          > przy wszystkich dolegliwosciach fizycznych w dobrej formie psychicznej. Jesli
          > tak, to pozwól zeby lek wyciągnął wszystko, na co dziecko chorowało.
          > A ucho było, dawno, ale było.
          > Paracetamol nie zniweczy wszystkiego.
          > Nie wiem czy nie napisałas czy ja nie doczytałam...miał gorączke, czy tylko na
          > ból ucha to było?
      • blum Re: ból ucha po phosphorum - help! 25.09.05, 12:49
        Z Łodzi, doktor K., chyba juz korespondowalysmy przy watku 7x homeo i nic...
        Ucho nie boli, kaszel mniejszy, katar tez, forma dobra.
        Jutro sie udam do doktora, ale to ucho?? Zreszta przypomnialam sobie, ze rano jak sie obudzil to prosil,
        zeby mu wyczyscic ucho bo ma zapchane, oczywiscie nic tam nie bylo.
        Zinnat byl na oskrzela, okropny kaszel mimo...wziewnych sterydów itd. Poprawilo mu sie w kilka godzin
        po podaniu Z., tak ze zalowalam, ze nie poczekalam, ale tego dnia maz wyjezdzal zagranice, ja sama z
        dzieckiem , nie mialam ochoty na nocne jazdy taxi po lekarza i leki..., pozarl antybiotyk i 5 dni potem
        udal sie do przedszkola no i po 4 dniach jest znowu w stanie juz opisanym. To naprawde ponury
        koszmar.
        Odpiszesz, prawda?
        b.
        • very_martini Re: ból ucha po phosphorum - help! 25.09.05, 12:59
          Może ucho to chwilowe pogorszenie po tym fosforze. jeśli już jest w porządk.

Podczytałam Twój poprzedni wątek, wcześniej mi umknął. Ja bym widziała jakąś
          regularność - jedna choroba, antybiotyk, i zaraz potem następna, więc może te
          obecne problemy mają związek z zinnatem. Ale kategorycznie wypowiadać się nie
          będę, bo dziecka nie znam przecież. Jeśli widzisz, że objawy się zmniejszają, to
          bądź dobrej myśli, najgorsze już pewnie za Wami

16%VOL
          22%VAT
          • beba2 Re: ból ucha po phosphorum - help! 25.09.05, 13:08
            Ja też tak myślę. Dziecko nie gorączkuje, czuje się w miarę dobrze, jest pod
            opieką dr K :) Nie martw się. Napewno wyciągnie małego z tych chorób. A
            zadzwonić, czy wybrac się na osłuchanie, nie zaszkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka