Dodaj do ulubionych

sensowny prezent...

18.04.11, 10:32
słuchajcie, ja mam już całkiem sporego przedszkolaka, nie jestem zorientowana w nowościach niemowlęcych a nasza bardzo dobra znajoma urodziła synka. mały ma teraz miesiąc. byliśmy już raz u nich, zanieśliśmy kolorowe skarpetki a teraz chcemy kupić dla kubusia coś ekstra. tylko co? ubranka ma, na grzechotki za wcześnie... myślałam o jakiejś lampce, takiej co gwiazdki za ściany wyświetla albo...sama nie wiem co. podpowiedzcie, co chciałybyście, aby wasze dzieci dostały w prezencie? co wszym zdaniem się przyda takiemu maluchowi?
Obserwuj wątek
    • perd-ido Re: sensowny prezent... 18.04.11, 10:37
      To, ze dziecko jest za male na grzechotki wcale nie oznacza, ze nie mozna jej kupic. Nasz mial miesiac gdy dostal grzechotke, i komplet 3 szt. body 3-6 mcy. Z body juz wyrosl a grzechotka sluzy do dzissmile. To byl naprawde trafiony prezent.
    • lumierin Re: sensowny prezent... 18.04.11, 10:38
      Ja się cieszyłam z fajnych ubranek, zwłaszcza tych na wyrost bo na 56 i 62 to faktycznie sporo tego miałam ale juz na 68 nic.
      Dostałam też ładny kocyk na wiosnę, w sumie mam 3 kocyki i ze wszystkich korzystam, wcale nie jest ich za dużo.
      Przydaje się też śpiworek dla takiego malucha.
      Na przyszłość przydatna tez może byc mata edukacyjna, przecież możesz kupić coś co sie przyda za kilka miesięcy, niekoniecznie już dziś.
    • matka_karmiaca Re: sensowny prezent... 18.04.11, 10:40
      Maluchowi to można spokojnie kupować rzeczy na wyrost, zwłaszcza jeśli dziecię nie ma nic po starszych dzieciach z rodziny - bo wszyscy kupują "na teraz", na miesiąc czy dwa, a potem już okazji do prezentów nie ma, a potrzeby są smile

A tak nie bardzo na wyrost to:
      Karuzelka Tiny Love z pilotem.
      Uroczy mięciusi kocyk.
      Mata edukacyjna.
      Zabawki do zawieszenia w gondolce.
      Leżaczek - bujaczek.
      Chusta do noszenia.
    • maderta Re: sensowny prezent... 18.04.11, 10:57
      Jeśli nie ma to mata edukacyjna, karuzelka.
      Moja córka, obecnie 9,5 m-ca uwielbia pianinko do łóżeczka fisher price Cudowna Planeta. Używamy odkąd Mała skończyła m-c. Muzyczka + światełka, super.
    • christinah Re: pluszowy smoczek 18.04.11, 12:26
      kocyk albo mata edukacyjnasmile
    • nymeriia Re: sensowny prezent... 18.04.11, 13:21
      Warto podpytać czy chcą używać chusty, bo to spory wydatek a nie każdy lubi. Jak dla mnie to prezent nr jeden. Ciuszki lubię kupować sama, bo nie każdy ma obowiązek trafiać w mój gust, natomiast zabawki dla młodej to wg mnie trafiony prezent. jakoś w drugim miesiącu dostała od cioci taką oto ważkę: image.ceneo.pl/data/products/1926642/product.jpg
      Uratowała nas w wielu sytuacjach, bo młoda ją wprost uwielbia smile

---
      Piekła nie ma... Wszystkie diabły są tutaj.
      W.Shakespeare
      • hhogata Re: sensowny prezent... 18.04.11, 13:29
        Można tez kupić elektroniczną nianie smile Przydaje się smile
      • matka_karmiaca Ważka Bright Starts 19.04.11, 17:14
        O, u mnie w rodzinie na każdą kolejną wnuczkę babcia taką kupowała! Ważka rządzi!

Koszt ok. 30 zeta.
    • semi-dolce Re: sensowny prezent... 18.04.11, 13:50
      Chusta, hamak, huśtawka na baterie, mata, ciuszki, zabawki (książeczka do łóżeczka, grzechotki, jakies gumowe) - wszystko zalezy od tego, ile ma ten prezent kosztować.
    • bunkowa Re: sensowny prezent... 19.04.11, 17:06
      kocyk, zabawka do wózka/nosidełka (super ma np. Lamaze bo bardzo kolorowe, wibrujące, grzechoczące z gryzakami itp)
    • aleksandra1357 Re: sensowny prezent... 19.04.11, 17:16
      Taki wyświetlacz na sufit jest do kitu, bo na krótko starcza i przestymulowuje.
      Ja bym się bardzo ucieszyła z jakiejść zabawki-zawieszki Lamaze, kosztują ok. 50-60 zł i zawsze mi szkoda kasy, a dzieciaki je uwielbiają, bo mają mnóstwo wypustek itd.
      • falka32 Re: sensowny prezent... 20.04.11, 23:44
        Ja jestem fanką lampek wyświetlających gwiazdki na suficie i wciskam je w prezencie wszystkim dzieciom, którym jeszcze im nie dałam smile
        Z hitów dla małych niemowląt to chyba nadal nieźle trzyma się Żyrafa Sophie.
        Pan Metka jest moim ulubieńcem.
        Fajne też są i takiemu małemu dziecku zawsze sprawią frajdę zabawki typu security blanket - czyli szmatki do przytulania z wkładkami z owczej wełny albo czymś innym pochłaniającym zapach (mamy na przykład).
        Fajne są też ręczniki-fartuchy, które się zakłada sobie na szyję przy wyjmowaniu dziecka z kąpieli i ma się więcej rąk wtedy.
        I wszystkie pluszaki z Ikei. I zawieszki nad łóżeczko z Ikei, albo ręcznik dziecięcy z kapturem z Ikei, albo pościel dla niemowlaka z Ikei, Ikea jest kopalnią świetnych i niedrogich prezentów dla niemowląt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka