Dodaj do ulubionych

kluseczki, ryż itd

14.06.11, 09:18
jakie kluseczki, ryż,kaszę gotujecie swoim 8 m. maluchom...
Obserwuj wątek
    • atrapcia Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 13:23
      Kluskowe, ryżowe i kaszkowe.
    • truscaveczka Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 13:36
      Płatki jaglane. Li i jedynie. Kluseczki są z jajkiem, ergo niewegańskie, ryż jakoś na razie nie był w robocie, bo Młody ma tendencje do zaparć.
    • pola.cocci Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 14:01
      kluseczki lane, ryz ryzowy, makaron - gwiazdki, albo zwykly udiabany widelcem, kaszka manna
      • mwiha1 Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 14:29

Czemu niektóre ironizują???
        Pytanie jak pytanie-nie wiem jakie np kluseczki sa najlepsze-niektore maja tyle jajka w sobie, ze szok...
        tak samo ryż-biały, brązowy??
        a kasze? narazie daje holle jaglana, ale chciałabym zaczać dawać normalna "ludzką" smile
        • pola.cocci Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 14:40
          jesli to do mnie to nie rozumiem, ale pewnie nie musze
          doprecyzuje:
          ryz - bialy, ze sklepu ugotowany w lekko osolonej wodzie
          lane kluseczki - moje maja jedno jajko i make
          makaron - ze sklepu, ugotowany w lekko osolonej wodzie
          kaszka manna - ugotowna na wodzie, bo na mleku nie umiem bez przypalenia, najczesciej do tego tarte jablko albo inny owoc - truskawki np, albo poziomki, maliny
        • martinhaa Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 16:10
          Ryż brązowy (bo zdrowiej, bo córka ma tendencję do zaparć), kaszki holle (amarantus i owsiana), kus-kus, kasza jaglana (zwykła z torebki).
        • truscaveczka Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 17:07
          Em, a kto konkretnie ironizuje? O jajku pisałam ja, to wolę się upewnić...
          • atrapcia Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 00:36
            Ja ironizowałam wink Bo śmieszą mnie takie dylematy tongue_out
            • dzieckoziemi Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 12:10
              Mnie też. tongue_out

Ja podaję jak leci, zależy, co mam w domu. Jak mam spagetti, to jest spagetti, a jak rurki, to rurki. Na zmianę ciemny i jasny makaron, ryż tak samo, kasze też różne: jaglane, gryczane. Do głowy mi nie przyszło, że można mieć dylemat w tym temacie.
    • bluemka78 Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 16:19
      Makaron najlepiej moim podchodzil jako zwykle nitki drobne, kupuje taki z maki durum glownie, ale podjadaly tez swiderki z lapki. Ryz bialy lekko rozgotowany - latwiej sie je, kasza jaglana, kaszka orkiszowa, kaszka kukurydziana (te drobne fajne sa do zupek jak gotujesz), jak dajesz z glutenem to i kus-kus jest drobny. Jak zrobisz zwykle kluski dla siebie to mozesz dziecku je drobniutko pokroic i tez moje chetnie wsuwaja z sosem np. koperkowym, mozna tam mielone miesko domieszac, jakies warzywo i juz danie gotowe.
    • panna.w.drodze Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 20:40
      jeszcze nie gotuję ale mam zamiar zacząć od kasz: gryczanej, jęczmiennej i jaglanej bo najzdrowsze, przemielę blenderem i tyle

makaron to od babci bedzie, jaja bez białka itd. ryż na końcu, manna mnie nie zachwyca tak szczerze mówiąc
      • mwiha1 Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 08:15
        To ciesze się, ze komus poprawiłam humor smiesznym postem...
        dla scisłości- byłam ciekawa czy podjacie dziecku makaron i ryz kupowany w sklepach dla zwierząt............

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
        • finka9 Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 12:17
          Płatki ryżowe ,kaszka kukurydziana ,makaronu nie próbowałam . Może spróbuję podać synkowi makaron "gwiazdki" albo lane kluski.smile
        • panna.w.drodze Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 14:58
          mwiha1 napisała:

> To ciesze się, ze komus poprawiłam humor smiesznym postem...
          > dla scisłości- byłam ciekawa czy podjacie dziecku makaron i ryz kupowany w skle
          > pach dla zwierząt............

chyba coś źle podpiełaś bo naprawdę nie wiem gdzie sie z Twojego wpisu naśmiewam
        • atrapcia Re: kluseczki, ryż itd 20.06.11, 06:44
          byłam ciekawa czy podjacie dziecku makaron i ryz kupowany w skle
          > pach dla zwierząt............

Hahahha big_grin Kupowałabym, ale po co mam przepłacać? Pierwsze z brzegu ze zwykłego sklepu - takie jak my sami jemy wink Makaron dla psa jest za drogi tongue_out
    • maderta Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 13:04
      Kasza jaglana, ryż zwykły, biały, kluseczki lane lub makaron jakiś drobny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka