mwiha1 14.06.11, 09:18 jakie kluseczki, ryż,kaszę gotujecie swoim 8 m. maluchom... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 13:36 Płatki jaglane. Li i jedynie. Kluseczki są z jajkiem, ergo niewegańskie, ryż jakoś na razie nie był w robocie, bo Młody ma tendencje do zaparć. Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 14:01 kluseczki lane, ryz ryzowy, makaron - gwiazdki, albo zwykly udiabany widelcem, kaszka manna Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 14:29 Czemu niektóre ironizują??? Pytanie jak pytanie-nie wiem jakie np kluseczki sa najlepsze-niektore maja tyle jajka w sobie, ze szok... tak samo ryż-biały, brązowy?? a kasze? narazie daje holle jaglana, ale chciałabym zaczać dawać normalna "ludzką" Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 14:40 jesli to do mnie to nie rozumiem, ale pewnie nie musze doprecyzuje: ryz - bialy, ze sklepu ugotowany w lekko osolonej wodzie lane kluseczki - moje maja jedno jajko i make makaron - ze sklepu, ugotowany w lekko osolonej wodzie kaszka manna - ugotowna na wodzie, bo na mleku nie umiem bez przypalenia, najczesciej do tego tarte jablko albo inny owoc - truskawki np, albo poziomki, maliny Odpowiedz Link Zgłoś
martinhaa Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 16:10 Ryż brązowy (bo zdrowiej, bo córka ma tendencję do zaparć), kaszki holle (amarantus i owsiana), kus-kus, kasza jaglana (zwykła z torebki). Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 17:07 Em, a kto konkretnie ironizuje? O jajku pisałam ja, to wolę się upewnić... Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 00:36 Ja ironizowałam Bo śmieszą mnie takie dylematy Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckoziemi Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 12:10 Mnie też. Ja podaję jak leci, zależy, co mam w domu. Jak mam spagetti, to jest spagetti, a jak rurki, to rurki. Na zmianę ciemny i jasny makaron, ryż tak samo, kasze też różne: jaglane, gryczane. Do głowy mi nie przyszło, że można mieć dylemat w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 16:19 Makaron najlepiej moim podchodzil jako zwykle nitki drobne, kupuje taki z maki durum glownie, ale podjadaly tez swiderki z lapki. Ryz bialy lekko rozgotowany - latwiej sie je, kasza jaglana, kaszka orkiszowa, kaszka kukurydziana (te drobne fajne sa do zupek jak gotujesz), jak dajesz z glutenem to i kus-kus jest drobny. Jak zrobisz zwykle kluski dla siebie to mozesz dziecku je drobniutko pokroic i tez moje chetnie wsuwaja z sosem np. koperkowym, mozna tam mielone miesko domieszac, jakies warzywo i juz danie gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: kluseczki, ryż itd 14.06.11, 20:40 jeszcze nie gotuję ale mam zamiar zacząć od kasz: gryczanej, jęczmiennej i jaglanej bo najzdrowsze, przemielę blenderem i tyle makaron to od babci bedzie, jaja bez białka itd. ryż na końcu, manna mnie nie zachwyca tak szczerze mówiąc Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 08:15 To ciesze się, ze komus poprawiłam humor smiesznym postem... dla scisłości- byłam ciekawa czy podjacie dziecku makaron i ryz kupowany w sklepach dla zwierząt............ Odpowiedz Link Zgłoś
finka9 Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 12:17 Płatki ryżowe ,kaszka kukurydziana ,makaronu nie próbowałam . Może spróbuję podać synkowi makaron "gwiazdki" albo lane kluski. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 14:58 mwiha1 napisała: > To ciesze się, ze komus poprawiłam humor smiesznym postem... > dla scisłości- byłam ciekawa czy podjacie dziecku makaron i ryz kupowany w skle > pach dla zwierząt............ chyba coś źle podpiełaś bo naprawdę nie wiem gdzie sie z Twojego wpisu naśmiewam Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: kluseczki, ryż itd 20.06.11, 06:44 byłam ciekawa czy podjacie dziecku makaron i ryz kupowany w skle > pach dla zwierząt............ Hahahha Kupowałabym, ale po co mam przepłacać? Pierwsze z brzegu ze zwykłego sklepu - takie jak my sami jemy Makaron dla psa jest za drogi Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: kluseczki, ryż itd 16.06.11, 13:04 Kasza jaglana, ryż zwykły, biały, kluseczki lane lub makaron jakiś drobny. Odpowiedz Link Zgłoś