Dodaj do ulubionych

problem z kupka

03.07.11, 10:28

Witam Drogie Mamy...
Moja córeczka skończyła tydzień, od piątku karmie ja samym mlekiem bebiko, do teraz nie zrobiła kupki, widzę ze boli ja brzuszek, masuje, podaje herbaty i nic..
Dziwie się tez gdzie ona ma to jedzonko bo dziennie wypija około 400 ml mleka + herbatki i zero kupki.. Dodam tylko ze w szpitalu zrobila tylko dwie takie oczyszczajace tzw smółki i w domu tez dwie i nic poza tym..
Macie może jakieś porady?
Obserwuj wątek
    • olik81 Re: problem z kupka 03.07.11, 10:52
      sab simplex moze podaj-u nas dziala, tylko ja raczej nie lacze z herbatkami bo efekt odwrotny-dziecko sie meczy bo je kreci za bardzo
    • misiura78 Re: problem z kupka 03.07.11, 11:00
      Droga Aniu,

jak dobrze rozumiem, minęło 3 dni bez kupy, tak bywa u takich maluszków, moja córeczka też tak miała, nie ma norm określających ile kup dziennie ma zrobić dziecko. To, że dziecko się męczy to źle, można podać Infacol, kupisz w aptece, sab simplex nie jest dostępny w Polsce.
      Kupka na pewno przyjdziesmile Czasem dzieci robią kupkę raz na tydzień, to maluszek, ma nierozwinięty układ gastryczny, spróbuj z herbatką z kopru włoskiego no i trzeba masować brzuszek w stylu "I love You" tutaj znajdziesz opis tego www.babycenter.ca/baby/dailycare/massageforbeginnersprintable/
      • anka24_pl Re: problem z kupka 03.07.11, 13:41

Ale te kropelki typu infacol mozna dawac dopiero po pierwszym miesiacu zycia inf na ulotce..
        • olik81 Re: problem z kupka 03.07.11, 14:12
          w Pl bo w Uk sa od pierwszych dni
          mozesz smialo dawac
          poszukaj jednak Sab Simplexu,moze ktos ze znajomych ma na stanie-cudo
          • anka24_pl Re: problem z kupka 03.07.11, 17:18
            Wiem pierwsza córeczka miała chyba 5 buteleczek..
            Postaram się załatwić ale nie wiem czy się uda.. We wtorek ma przyjść lekarka, mam nadzieję ze do wtorku zrobi kupkę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka