Dodaj do ulubionych

Nerwusek...

19.07.11, 20:11
Moja córka 13mieśięcy. Od jakiegoś czasu strasznie się denerwuje.. Wygląda to tak, że rozczapierza palce u rączek cała się spina i trzęsie przez około 3sekundy. Zdarza jej się to za równo podczas zabawy jeśli coś jej się nie udaje, jak i wtedy gdy czegoś jej zabronię lub nie dam. Czy wybrać się z nią do jakiegoś lekarza? Poczekać aż "może" przejdzie?
Obserwuj wątek
    • agniery2 Re: Nerwusek... 19.07.11, 21:41
      Poprostu przechodzi taki trudny okres, kiedy sama dochodzi do różnych rzeczy poznaje je, a nie wszystko jest tak kolorowe i proste jak się dziecku wydaje.jest taką maleńką ADHD musisz przeczekać a przede wszystkim unikać takich sytuacji stresowych być wtedy przy niej i jej pomagać w trudnych momentach aby jak najmniej dawać jej powody do zdenerwowania,nie krzyczeć i nie dawać klapsów bo będzie jeszcze gorzej jest poprostu nerwowa ale z tego wyrośniesmile
      • lafiorka2 Re: Nerwusek... 19.07.11, 21:51
        Mała jest po prostu nerwusem i raczej szybko jej to nie minie.Ciekawe jak ma jej unikac sytuacji wkurzających małą?Nie chodzic np do piasku,żeby się nie wkurzała,jak jej babka się nie uda?big_grin
        • olgaaa1 Re: Nerwusek... 20.07.11, 14:35
          Robie dokładnie tak jak twoja corka jak się denerwuję i nie byłam z tym u lekarza smile ja dodatkow wydaje z siebie dźwięk yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
    • mat799 Re: Nerwusek... 20.07.11, 23:15
      Tez mam dziecko nerwusa i zastanawiam sie czym to jest spowodowane. Czy bylas zestresowana w ciazy? Ciekawi mnie po prostu czy dziecko rodzi sie juz z charakterkiem nerwusa czy to raczej pozniej wychodzi z dziecka. Dodam, ze moj syn byl nerwowy od urodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka