Dodaj do ulubionych

Słoiczki BabyDream

01.09.11, 17:41
hej, mój synek niedługo konczy 4msc, planuje powoli wprowadzac mu jedzonko słoiczkowe, nawet juz powoli robie zapasy smile
zastanawiam sie co sadzicie o produktach z Rossmanna- BabyDream?
ktos to kupuje?
ja osobiscie sie waham bo roznica w cenie spora porownujac z gerberem czy hippem.
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: Słoiczki BabyDream 01.09.11, 19:47
      Mój je głównie babydream.
      4 miesiąc to trochę wcześnie...
      • aneczkawejherowo Re: Słoiczki BabyDream 04.09.11, 19:43
        witajcie,kiedy moj synek skonczyl 4 msc podawalam sloiczek/wiadomo ze taki malych zje 5 lyzeczek...moze pol malego slioczka, a nawet nic, z tym nalezy sie liczyc/, a byl na piersi, co do baby dream, to wydaje mi sie ze to jest to samo co w innych sloiczkach, sama czasem nawet daje je synkowi, mimo wszytsko nic nie przebije domowego jedzonka
    • kosher_ninja Re: Słoiczki BabyDream 01.09.11, 19:47
      Sądzę, że najtaniej wyjdzie cię zrobienie jedzenia, a nie kupowanie słoiczków.
      • mama_aleksandra2011 Re: Słoiczki BabyDream 01.09.11, 20:51
        ale mi nie chodzi o cenę tylko o jakość
        ponieważ produkty babydream są stosunkowo tanie, można pokusić się o stwierdzenie ze słabej jakości. To akurat w przypadku ich pieluszek moim zdaniem się nie sprawdza bo uważam że są porównywalnej jakości co Pampersy. Kosmetyków i żywności jeszcze nie testowałam więc sie nie wypowiem. I dlatego szukam opinii.
        • latosie Re: Słoiczki BabyDream 01.09.11, 21:02
          moim zdaniem tej samej jakości co inne.. w końcu są jakieś normy ... a cena obniżona bo dodają więcej tych zapychaczy kleikowych .. szczególnie wyczuwalne w słoiczkach owocowych ... spróbuj czy bd smakowały twojemu dziecku bo mój tak nijak na nie reaguje ... czasem zje , czasem kategorycznie odmówi
          • askastar Re: Słoiczki BabyDream 01.09.11, 22:50
            moja zaczela jest baby dream w 6m-cu.lubi gruszki+jablka,a od3 tyg "kocha" musli ze zbozami.
            daje jej na spacerze tylko,bo teraz (w lecie) w wiekszosci je swieze owoce + biszkopta
            • dadema Re: Słoiczki BabyDream 01.09.11, 23:05
              są porównywalne z innymi firmami słoiczków, ja stosowałam je przy 3 córeczce (pierwsza i druga jeszcze nie zdążyły się na nie załapać) i teraz też podaję je Tosi, smakują, mają super konsystencję i są dużo tańsze.
          • matka_karmiaca Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 00:02
            latosie napisała:

> a cena obn
            > iżona bo dodają więcej tych zapychaczy kleikowych .. szczególnie wyczuwalne w s
            > łoiczkach owocowych ...

A czytałaś składy tych słoiczków czy tak z głowy sobie piszesz?
            Ja jako pierwszą zarzuciłam Bobovitę, bo tam wiecznie skrobia i kleiki, w Hippie w słoiczku owocowym potrafi być 40% ryżu (morele, śliwki), natomiast BabyDream to rewelka, mają dużo lepsze składy niż inni producenci, certyfikaty Bio, no i ta cena nie zawierająca kosztów reklam, wyprawek w szpitalu i sponsorowania ekspertów na eDziecku.

Moja z obiadków słoiczkowych już wyrosła, ale uwielbia na drugie śniadanie rossmannowe musli, owoce ze zbożami czy kaszkę.
            • mamatin Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 00:32
              mnie tez wydaje sie ze rossmanowskie maja najmniej zapychaczy. zawartosc sloikow jest niejednorodna, woda sie oddziela, to raczej dobrze o nich swiadczy. na poczatek sprobuj jednoskladnikowych: na pewno jest mloda marchewka, ziemniaczki. teraz jeszcze za wczesnie.
            • latosie Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 16:35
              jabłko + banan babydream - owoce 73 %, reszta to mąka ryżowa ...
              jabłko + banan - bobovita - owoce 99,9 % ...
              z resztą otwórz sobie słoiczek babydream i spróbuj ... w smaku jest wyczuwalny ten ryż ... nie mówię,że one są gorsze, ale tańsze bo mniej w nich owoców
      • od.czasu.do.czasu Re: Słoiczki BabyDream 03.09.11, 13:43
        Dokładnie, za niecałe 20zł zrobiłam 30 porcji po 180ml.
    • sylwia1607 Re: Słoiczki BabyDream 01.09.11, 23:30
      Moja corka wogole nie chciala jesc sloiczkowych gotowcow, probowalam roznych firm i niestety wszystko wypluwala, wiec ugotowalam sama na probe i zajadala sie az uszy sie trzeslywink Zreszta te gotowce smakuja dziwnie, maja dziwny posmak, calkiem inaczej niz swiezo przygotowane przeze mnie.
      Wg mnie 4 miesiac to za wczesnie, poczekaj az skonczy 5 mies.
    • matylda07_2007 Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 07:34
      Według obecnych schematów butelkowcom wprowadza się nowe żarcie właśnie po 4 miesiącu. Piersiowcom później. Jeśli karmisz piersią, wstrzymaj się jeszcze. Dziecko fajnie dojrzewa do jedzenia łyżeczką. Córka była butelkowa, syn jest na piersi. Widać różnicę, jeśli da się dzieciakowi dorosnąć.
    • truscaveczka Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 12:01
      Są bardzo, bardzo fajne. A najlepsze, że nie ma w nich idealnie gładkich musów i dziecko się oswaja ze zróznicowaną teksturą pokarmu.
      Mój syn maniacko jada gruszkę z płatkami owsianymi na przykład (choć wolę domowe jedzenie, Młody strajkuje na owoce nieprzecierane, a mnie się dyźdać nie chce tongue_out)
    • pancia-jancia Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 17:12
      mój jadł tylko baby dream, średnio wierzę że droższe to lepsza jakość.
    • deela Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 17:31
      z wygladu i zapachu wydawaly mi sie malo atrakcyjne, ale poszlam po rozum do glowy - w koncu moje wlasnorecznie robione nijak nie sa takie piekne jak gerberowe - marchewka mniej pomaranczowa, jablko zupelnie nie zolte, kupilam i strzal w 10, mlody wcinal az mu sie uszy trzesly, kaszki tez kupowalam baby dream - wzielam do reki ta i nestle i w baby dream mniej cukru, nawet sie nad mlekiem zastanawialam, ale zanim sie namyśliłam jak człowiek młody przeszedł na krowie
      • deela Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 17:33
        aha mowilam tylko o daniach, owocow nie probowalam w ogole z baby dream, robilam sama
        • truscaveczka Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 18:12
          Owoce są omnomnomnom, nawet dla starej baby tongue_out
          • deela Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 19:28
            jakbym miała mojemu młodszemu dawać owoce ze słoiczka to bym na nie nie zarobiła, nawet na te z baby dreaM surprised taki zarty swego czasu był
      • latosie Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 21:02
        no na temat kaszek też coś mogę powiedzieć... dostałam jedną nestle ... małego aż zanosiło jak jadł ... z babydream wcina jak się patrzy ... aktualnie mam taką bezcukru i bez smaku właściwie - bezmleczną jaglaną którą dodaję do owocowych deserków (nie widziałam ich w polskich rossmanach niestety)
    • remedios_buendia Re: Słoiczki BabyDream 02.09.11, 22:25
      My uzywamy wielu produktów babydream.
      Obiadki gotuję zawsze sama, ale gdy wychodzimy z domu w porze obiadowej to zabieram słoiczek (babydream). Owoce lub owoce ze zbożami Helenka (11 miesięcy) uwielbia, chociaz teraz daję jej przede wszystkim swieże, sezonowe. Ostatnio mąż kupił gotowy grysik w pojemnikach jak jogurciki i tez bardzo smakowały córeczce. Nie pamiętam juz różnic w składach, bo bardzo dawno nie kupowałam słoiczków innych firm, ale nic mnie w baby dreamie nie przeraziło, gdy parę miesięcy temu porównywałam te marke z gerberem czy bobovitą.
      Mleko tez używamy rossmana i jedyna wada 3. to to, że nienajlepiej się rozprowadza.

Mam tylko zastrzezenia do kosmetyków; chusteczki do dupki i żel do kąpieli uczulały. Innych nie próbowalam.
      • ciastolina84 Re: Słoiczki BabyDream 03.09.11, 16:24
        Ja od czasu do czasu daje małej owoce słoiczkowe,ale tylko gerber albo babydream 9zazwyczaj jednak przeciery owocowe robię sama). W Hippie (czasami też w Bobovicie) dodaja cukier więc kupuje te bez.
        • mama_aleksandra2011 Re: Słoiczki BabyDream 04.09.11, 12:55
          dzieki za opinie dziewczyny
          mój synek jest na piersi, także zaczne pewnie podawac mu nowe produktu po skończonym 4msc
          na poczatek na pewno sama marchewke, ziemniaczki, dynie - tak mi pediatra poleciła
          z biegiem czasu bedziemy probować innych, i po Babydream też najpewniej sięgniemy smile
          • maeve_binchy Re: Słoiczki BabyDream 04.09.11, 15:14
            jesli jest na piersi, to po 6 miesiacu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka