Dodaj do ulubionych

katar 6 miesięcy

11.09.11, 10:05
doświadczone mamusie poradzcie, córka ma pół roku i dostała katar, leje sie z nosa wodnista wydzielina i ma 37 , poza tym bez zmian, troche marudzi przy spaniu bo jej ta wydzieina przeszadza.podaje sterimar, odciagam fridą, troche olbasu na pieluszke i maść majerankowa. chce podać cebion w kroplach ale nie wiem ile. co moge jeszcze zrobić
Obserwuj wątek
    • bbacha Re: katar 6 miesięcy 11.09.11, 12:54
      Mozesz podać Nasivin soft 3x 1 kropelka do każdej dziurki (nie dłużej niż 5 dni). Obserwować i czekać. Katar u takiego malucha może nawet 2 tyg. trwać. Tak mówi moja pediatra.
      • lumierin Re: katar 6 miesięcy 11.09.11, 23:10
        A może zęby idą i trzeba przeczekać? U mojego jak wyrzynał się pierwszy ząb to lała się właśnie woda z nosa.
    • arkanna Re: katar 6 miesięcy 12.09.11, 09:13
      obesrwuj i zwroc uwage czy cos nie charcze w klatce. ja jestem przewrazliwiona na katar gdyz u nie z reguly zawsze konczy sie zapaleniem oskrzeli. cebion 5-8 kropel 2razy dziennie. tak mi pediatra zaleca.
      • kacprula Re: katar 6 miesięcy 12.09.11, 19:39
        dziekuje , sytuacja jest rozwojowa, temperatura 38,5, gil po brode, byliśmy u pediatry, dostaliśmy pulneo, flegamine itd, boje sie ze to zejdzie niżej, co mogr zrobić zeby nie dopuśćic do zapalenia oskrzeli
        • necia27 Re: katar 6 miesięcy 12.09.11, 20:42
          Inhalacje i oklepuj.Cebion ja podawalam 2x10 kropelek.Duzo lezenia na brzuszku i wyciagaj frida.
        • tidakeo Re: katar 6 miesięcy 13.09.11, 08:04
          Nie stosuj nasivinu, bo obsusza śluzówkę, euphorbium jest świetne, tylko daj czas na zadziałanie. Oklepuj plecki, głowa trochę do dołu i klepiemy chwilę co godzina. Jak dostałaś pulneo, to powinno ochronić dziecko przed zapaleniem oskrzeli.
        • moni_ka30 Re: katar 6 miesięcy 13.09.11, 12:05
          Flegamine? syrop na kaszel z okazji kataru?
          • necia27 Re: katar 6 miesięcy 13.09.11, 13:32
            jak jest kaszel to i flegamina, poza tym ona rozrzedza wydzielinę, a o to chodzi.
            Tylko jak flegamina to nie inhalacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka