tootiki007 26.05.04, 22:28 Czy wasze pociechy w wieku 3 m. miały już ustalone stałe pory drzemek, jedzenia, kupek, spacerów itd? jak to u was wygląda? Pomagacie w ustaleniu rytmu, czy same sobie ustalają? Pozdrawiam mama Filipa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamak73 Re: Rytm dnia 27.05.04, 18:00 Mój teraz ponad roczny synek w tym wieku nie miał jeszcze utalonych żadnych pór, oprócz nocnego usypiania. Bardz pilnowałam godziny wieczorno-nocnego snu, bo sama byłam zmęczona całodzienną bieganiną. Tak naprawdę pory drzemek, spacerków ,jedzenia ustaliły się ok 7 miesiąca, kiedy ja poszłam do pracy i siłą rzeczy trzeba było ustalić pewne regóły (np. pobudka o 6 , wyjazd o 7 śniadanko babcia daje ok 9 i itd, ale np pory drzemek Kubuś ustalił sobie sam i my z babcią minia dostosowałyśmy się do jego rytmu. Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
miszel21 Re: Rytm dnia 27.05.04, 18:15 Cześc .Mój mały skończył 18 maja 3 miesiące .Ma ustalony mnieju więcej swój rozkład dnia - oczywiscie sam sobie to ustawił Nieraz bywają wachania ale na szczęście bardzo rzadko.Jest to bardzo wygodne bo można sobie zaplanować różne rzeczy.Adrianek jest wogóle bardzo grzecznym dzieckim w przeciwieństwie do swego brata jak był w jego wieku. mama adrianka i krystianka Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: Rytm dnia 27.05.04, 21:48 Ja się bardzo przejmowałam rytmem dnia od samego porodu i "dopięłam" swego. Zdarzają się jeszcze wpadki ale to zazwyczaj wynika z naszej niekompetencji niż zachcianek córci. Mój pediatra uważa że to jest bardzo istotne bo dzieci uwielbiają rutynę.Teraz lepiej je, dłużej śpi ( o dziwo ) i już sama zasypia ( ma 9 tygodni )także poobserwuj ją przez parę dni, zapisuj dokładnie co kiedy robi i potem zmodyfikuj, uporządkuj i powinno się udać. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś