Dodaj do ulubionych

męczące gazy u 11-dniowego bąbelka

05.06.04, 11:14
Mój 11-dniowy synek ma strasznie męczące gazy, robi sie cały czerwony napina
sie, denerwuje i strasznie sie żali, aż si e serce kraje. Diete mam mocno
ograniczoną (jedyne co muszę ograniczyc, gdzieś wyczytałam ze powodem może
być ciemne pieczywo). Kłade go na brzuszek, ale to przynosi tymczasową ulgę.
Proszę o radę co jeszcze mogę robić i czego unikać w jedzonku!Czekam na
szybkie odpowiedzi bo mi sie serce kraje jak na niego patrze!
Obserwuj wątek
    • kasia.tycz Re: męczące gazy u 11-dniowego bąbelka 05.06.04, 11:25
      Unikaj rzeczy wzdymajacych jak kapusta, brokuly, cebula, kalafior, wszelki
      gorch i fasole
      za bardzo nie unikaj wszystkiego, bo jak od poczatku tak przyzwyczaisz, to
      potem w ogle bedziesz miala cyrk
      za granica nie ma zadnych diet dla matek karmiacych, je sie wszystko oprocz w/w
      warzyw, no i brokuly zapomnialam dodac
      podawaj dziecku po lyzeczce gripe water, rob mu cieple oklady na brzuszek, to
      pomaga doraznie
      staraj sie nie przesadzac w testowaniu na dziecku wszelkiej chemii, bo to nie
      wiele pomoze, a kolki z czasem zawsze same przechodza

www.laktacja.pl/problemy/pr14.htm
    • kasia.tycz kolka 05.06.04, 11:26
      www.dzieckook.pl/choroby/chor_objawy_kolka.html
      • asik_w gazy u maluszka 05.06.04, 14:08
        witaj!! u nas Kamilek ma 9 tyg meczymy sie juz z tym okolo 6, najbardziej
        cierpi rano, zanim zacznie puszczac baczki, ale gdy te zaczna juz odchodzic
        jest lepiej, to nieprawda ze za granica nie ma diety dla matki ksrmiacej,
        owszem tej co dzieci nie maja kolek tak, ale gdy tylko sie zaczna jest ona
        drakonska, ja do 3 tyg jadlam wszystko, oprocz naprawde ciezkich rzeczy, bylam
        po cesarce, ale gdy tylko zaczely sie bole brzuszka pediatra powiedzial mi
        czego mam nie jesc min mleka i jego pochodych typu jogurty, sery, zadnego
        ciemnego pieczywa i ze zbozami, wszystko gotowane, malo przyprawiane, a do
        picia herbatka na trawienie i woda mozna np z miodem, ja podaje specyfiki z
        Polski(dzieki mamie)herbatke na trawienie hippa, pije ja i podaje malemu gdy
        zaczyna sie meczyc, najlepiej ciepla, po zimnej nie bylo efektu a tak chyba
        cieplo rozchodzi sie po brzuszku i przynosi ulge, podaje tez 2>< 2 esputicon,
        poza tym duza ulga gdy klade na brzuszku, masuje go i robie goracy oklad na
        brzuszek, pieluszke maczam w wodzie, sprawdzam czy nie za goraca, na to sucha i
        jeszcze klade dlon i duzo przytulam, nosze to tez pomaga, jest lepiej ale marze
        o tym zeby juz byl koniec poZdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka