Dodaj do ulubionych

przewrót z pleców na brzuch i płacz

17.02.12, 21:12
Jestem mamą 4,5 miesięcznego synka. Od dwóch tygodni Mały uczył się przewracać na brzuszek, tzn, przekręcał się na bok i nie wiedział co dalej z rączkami,denerwował się strasznie, w sumie to mu się nie dziwiłam-mnie tez by to denerwowałosmile od trzech dni załapał o co chodzi, myślałam, ze Mu przejdzie, ale zaraz po przewrocie płacze, a nawet krzyczy, myślałam, że jak się nauczy to przestanie się denerwować i polubi leżenie na brzuszku, ale jest jeszcze gorzej, z dnia na dzień płacze coraz bardziej. w ogóle jest ostatnio baaaaardzo marudny-idą zęby. Czy któraś z waszych dziecinek tez tak miała? przeszło?
Obserwuj wątek
    • kinga_iskierka Re: przewrót z pleców na brzuch i płacz 17.02.12, 21:37
      to wczesniej nie kladlas go na brzuszku?
      dziecko powinno lezec na brzuszku odkad pepek odpadnie... to wzacnia miesnie brzucha i kregoslupa, jezeli tego nie robil, musisz teraz go do tego zachecac, klasc na kolorowej macie, pokazywac zabawki, klasc go na swoich kolanach na brzuchu itp... to bardzo zdrowa i konieczna w rozwoju pozycja.
      • martasz123 Re: przewrót z pleców na brzuch i płacz 17.02.12, 21:49
        U mnie odkąd nauczyła się dobrze układać ręce po takim przewrocie to jest zadowolona, ale tez nie trwa to długo, zaraz zaczyna się denerwowac i muszę jej pomagac przekladac się na plecki. Ma 4 miesiące i tydzien.
        • dorchros Re: przewrót z pleców na brzuch i płacz 18.02.12, 10:02
          Od początku kładłam go na brzuchu, nigdy tego za bardzo nie lubił, ale chwilkę poleżał, na kolanach też Go kładłam od początku. Oczywiście, ze Go zachęcam-kładę matę, kolorowe zabawki, a On nadal piszczy, a nawet krzyczy. Jedyne, co pomaga to wzięcie na ręcesmile No nic, poczekamy, może przejdziesmile
          • silje78 Re: przewrót z pleców na brzuch i płacz 18.02.12, 17:05
            on jeszcze nie kojarzy, że przewrót oznacza dojścier do pozycji, kórej najwyraźniej nie lubi wink .
            chce się przewrócić, wychodzi mu to i ląduje na brzuchu wiec się wścieka wink .
            przejdzie mu jak zacznie przewracać się na plecy. nie musi polubić leżenia na brzuchu choć dobrze by było żeby je choć akceptował. łatwiej wtedy przejść do pełzania, raczkowania itd.
            • kinga_iskierka Re: przewrót z pleców na brzuch i płacz 19.02.12, 19:36
              pozycja na brzuszku jest bardzo wazna, wrecz podstawowa, by dziecko nauczylo sie samo siadac, pelzac i raczkowac, czyli by normalnie i prawidlowo sie rozwijalo, to konieczna do polubienia pozycja!
    • miceli Re: przewrót z pleców na brzuch i płacz 18.02.12, 20:15
      Moja mała od tygodnia robi to samo, nazwaliśmy ją nawet Piszczałką. Nie wiem o co chodzi, może teraz wkurza się, że nie potrafi przewrócić się na plecy, ale nawet nie próbuje. Jak dojdziesz o co chodzi podziel się tą wiedząsmile
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka