Dodaj do ulubionych

herbatki dla niemowląt

09.03.12, 15:17
Niby mówi się, że poza mlekiem matki nie powinno się dziecku dawać nic więcej do 6 miesiąca. Jak to jest u was czy stosujecie się do tego. Moja siostra radzi mi jednak kupić herbatkę lub podawać ciepłą wodę dla dziecka w sytuacjach kiedy mąż wybiera się z dzieckiem na dłuższy spacer a ono dłużej płacze.
Patrzę sobie na skład herbatek dla dzieci i troszkę się dziwie. Hipp w każdej herbatce w składzie ma na pierwszym miejscu glukozę. A bobovita ma rumiankową bez cukru. Ale z kopru włoskiego już z sacharozą.
Możecie polecić mi jakąś zdrową herbatkę?
Obserwuj wątek
    • ola_lala Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 17:46
      Skoro tak bardzo upierasz się, żeby dopajać dziecko to nie to już będzie sama woda.
    • 1matka-polka Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 18:08
      Takie małe dziecko, to trzeba nakarmić jak płacze, wyciągnąć z wózka i przystawić do piersi a jak tato jest na spacerze, to niech wróci z tym dzieckiem. Ty je nakarmisz i pojedzie z powrotem.
      Nie rozumiem tego przetrzymywania głodnych niemowlaków. Obraz mózgu u niemowlaka przy płaczu i przy bólu jest taki sam, płacz = ból.
    • auszrine Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 18:29
      hela_mela napisał:

> Niby mówi się, że poza mlekiem matki nie powinno się dziecku dawać nic więcej d
      > o 6 miesiąca. Jak to jest u was czy stosujecie się do tego.

Tak, stosuję się do tego. Herbatka takiemu dziecku potrzebna jak rybie rower.
      • zona_mi Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 20:44
        Ręcznik - jak rybie ręcznik smile
        • auszrine Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 21:07
          zona_mi napisała:

> Ręcznik - jak rybie ręcznik smile

W świecie anglojęzycznym. U mnie w teutonii rower smile
          • auszrine Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 21:13
            auszrine napisała:

> zona_mi napisała:
            >
            > > Ręcznik - jak rybie ręcznik smile
            >
            > W świecie anglojęzycznym. U mnie w teutonii rower smile

Aaaaa, guzik się znam big_grin
            Ten ręcznik to w Polsce pewnie, nie? No w każdym razie znam to porównanie z niemieckiego, a herbatki niepotrzebne.
            • zona_mi Re: herbatki dla niemowląt 10.03.12, 00:13
              To niech będzie rybie Handtuch wink
              A herbatki - niepotrzebne.
    • mykejla Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 18:31
      ja niczym nie dopajam. karmię dziecko co 3h, chyba że ma skoki i chce częściej jeść. Wprowadziłam raz herbatkę z kopru, bo Mółody miał problem z gazami. ale szybko ją odstawiłam, bo Młody jest pojętny i spodobała mu się butelka a zniechęcił się do piersi.

Zamieniłam herbatkę na kropelki. Młody zobaczy butelkę najszybciej w 6 m-cu.
      • kalina886 Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 19:14
        Ja wprowadziłam wodę.
        Ale dopiero jak wprowadziłam warzywa i zupki, czyli od 6-tego miesiąca.
    • heja5 Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 19:43
      Pierś wystarczy - ja karmiłam tylko piersią nawet w upały. Herbatki dla dzieci to głównie cukier ze śladowymi ilościami owoców czy ziół. Na potem polecam zakup herbatki owocowej z herbaciarni - sprzedawca na pewno doradzi Ci coś z polskich owoców, a ostatnio nawet w markecie znalazłam owocową, bez żadnych dodatków, aromatów, cukru itp. Mały je uwielbia.
      • kiedyswygramwtotka Re: herbatki dla niemowląt 10.03.12, 18:08
        Prosze o nazwe tej z marketusmile
    • allyviki Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 20:48
      ja podawalam mojej malej herbatke do zaparzania w saszetkach rumianaek z koprem kupiona w aptece lub kupowalam osobno zwykly rumianek ikoper i razem zaparzalam ale tak bardzo delikatnie zeby byla baaardzo slabiutka bo jakos kompletnie nie ufam tym granulowym... pisze ze malinowa a tam jest nawet nie slad maliny 0,6 % ekstraktu na dokladke a przede wszystkim glukoza... no i jeszcze czasem dostawala soczek 100% rozcienczony woda... ale teraz to pija tylko zwykla wode wink pozdrawiam
      • allyviki Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 20:50
        o masz! napisalam bo mialam w glowie ze karmisz butla nie mam pojecia czemu ;p;p jesli karmisz piersia to nie musisz kompletnie dawac nic do picia w mleku matki jest bardzo duzo wody..a nie ma sensu oszukiwac glod dziecka piciem...cycusia trzeba dac - zgadzams ie wink a na spacerek to chodzcie zaraz po cycu i juz wink pozdrawiam
      • toya666 Re: herbatki dla niemowląt 09.03.12, 22:41
        allyviki napisała:
        > ja podawalam mojej malej herbatke do zaparzania w saszetkach rumianaek z koprem
        > kupiona w aptece lub kupowalam osobno zwykly rumianek ikoper i razem zaparzala
        > m ale tak bardzo delikatnie zeby byla baaardzo slabiutka bo jakos kompletnie ni
        > e ufam tym granulowym...

Jeśli wogóle miałabym dopajać, to zrobiłabym jak allyviki. Kupić saszetki w aptece i zaparzać. Granulowanych nie kupuję nawet sobie, bo to świństwo. Tym bardziej dziecku bym nie podała...
        • konwalia30 Re: herbatki dla niemowląt 10.03.12, 20:03
          karmię piersią, rozszerzyłam córci dietę ale niczyn nie dopajam. Jedyne jej picie to trochę soku z jabłka jak starkuje no i samo jabłko jest soczyste a tak to pierś podaję co 3-4h. Ale jak bym miała dopajać to na pewno nie tymi granulowanymi herbatkami bo jakos sam ich widok mnie odtrąca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka