Dodaj do ulubionych

gorączka a zęby

20.03.12, 17:03
Dziewczyny mój młody wczoraj wieczorem dostał temperaturę 38,3 stopnia. Dałam mu na zbicie kropelki temp. spadła do 37,5 potem znowu 38. Rano spadła 37,7 teraz 37,3. Ostatnio podałam lek o 10 rano. Mały nie ma innych objawów przeziębienia a podejrzewałam przeziębienie bo sama jestem od niedzieli przeziębiona (mały został zaraz odizolowany żeby nie zarazić się akurat miałam taką możliwość) nim go zawiozlam do mamy zakładałam maseczkę. Ale nie ma innych objawów. Natomiast zauwazyliśmy że bardzo się ślini (ostatnio już się nie ślinił) ma już 3 zęby i taką górkę nabrzmiałą na dziąśle dlatego zaczęłam podejrzewać że to może być nowy ząb. Wiem że temp może być przy zębach ale czy mógl się zarazić ode mnie i nie ma innych objawów przeziębienia? Zgłupiałam już bo nie wiem czy to zbieg okoliczności czy tak przechodzi przeziębienie. Dodam jeszcze że dobrze je tylko marudzi i poplakuje.
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: gorączka a zęby 20.03.12, 20:41
      Co takiego???!!! Chodzisz z maseczką przy dziecku i zbijasz podwyższoną do 38,3 temmperaturę? To nie jest nawet gorączka, temperaturę zbija się, gdy przekracza 38,5 wcześniej trzeba dać organizmowi by walczył sobie z infekcją,, jaką złapał. Z maseczką przy dziecku, buhahahaha, rozumiem, że rękawiczek też używasz do codziennej pielęgnacji?
    • stasiowa_magdusza Re: gorączka a zęby 20.03.12, 20:51
      0.2 to akurat mógłby być błąd pomiaru, więc mógł mieć te 38.5. Ja też bym zbijała, szczególnie, że gorączka często dzieci bardzo szybko rośnie i za chwilę może być ponad 39... Co do maseczki również mam wątpliwości, no ale każdy robi tak jak uważa...
      Ja myślę, że równie dobrze to może być i infekcja, która się zaczyna połączona z ząbkowaniem. Też ostatnio przechodzimy ząbkowanie i nie wyobrażam sobie, żeby czekała, aż gorączka wzrośnie dziecku do 39... Jeśli jest 38,5 ( nawet 38.4...) podaję lek.
      • ignis.w Re: gorączka a zęby 21.03.12, 08:56
        Od wczoraj juz temperatury nie ma. Mam nadzieję już nie będzie. Jesli chodzi o maseczkę to zakładam bo jak sama jestem przeziębiona to chcę młodego ochronić. Takie zalecenia dostałam od pediatry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka