gracekelly17 19.04.12, 12:06 Moja córka(9m-cy) ma na udzie żółtą chropowata plamkę ( trochę się łuszczy) wielkości groszku i nie wiem co to jest a lekarka na urlopie. Smaruję oliwka ale plamka nie znika. Czy to początek łuszczycy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmi18 Re: Łuszczyca? 19.04.12, 12:48 Nie wydaje mi się, łuszczyca objawia się czerwonymi, różowymi plamami. Wpisz w google i spójrz na grafikę, porównaj z ta plamką u córki. Odpowiedz Link Zgłoś
bozek74 Re: Łuszczyca? 19.04.12, 13:34 Też nie wydaje mi się zeby to była łuszczyca. Raczej jakaś zmiana uczuleniowa albo liszaj.Jeśli masz w domu jakąś maść na uczulenia to spróbuj posmarować a jak nie przejdzie to do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
tourterelle Re: Łuszczyca? 19.04.12, 17:56 A ma ktoś w rodzinie łuszczycę? Smaruj, nawet linomagiem, kąp w jakimś emoliencie, jak nie przejdzie idź do dermatologa, zobaczy przepisze odpowiednią maść. Stawiam jednak na alergie...Ja choruje i sprawdzam synka co dzień, bo to cholerstwo dziedziczne Odpowiedz Link Zgłoś
gekontoke Re: Łuszczyca? 20.04.12, 10:28 u nas się tak alergia pokarmowa zaczęła Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 10:41 Muszę cię zmartwić, trzeba będzie amputować... Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Łuszczyca? 20.04.12, 11:20 1matka-polka napisała: > Muszę cię zmartwić, trzeba będzie amputować.. Troll z ciebie niezły....no comments! Dziekuję bardzo za Wasze posty,w rodzinie mamy przypadek łuszczycy i sie balam że to może pierwsze oznaki . Ale udało mi sie wczoraj to skonsultować z lekarzem i powiedział że to najprawdopodobniej jakies uczulenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 11:24 Podaj mi namiary na tego lekarza, toż prawdziwa alfa i omega z niego i z ciebie zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
gekontoke Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:00 Idź na forum "Pajace" tam znajdziesz namiary Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:17 Czy ty jesteś po mojej stronie czy wręcz przeciwnie, bo z twojego postu to raczej nie wynika... Ten lekarz to też dla ciebie pajac, czy nawiązujesz do linka w mojej stopce, hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:21 Znaczy lekarz normalny - miałam na myśli to jak autorka przedstawiła tego lekarza i jego diagnozę - jako objawienie jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: Łuszczyca? 20.04.12, 13:25 Uhh, ani to śmieszne, ani interesujące. Nie wiadomo, o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:18 zolat plamka luszczaca sie i to w dodatku wielkosci groszku. Zgadzam sie z matka-polka - trzeba amputowac. Toz to moze byc rak! Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Łuszczyca? 20.04.12, 16:03 hahahhaha..strasznie jesteście zabawne, no boki zrywać...hhahahhahaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś