Dodaj do ulubionych

Łuszczyca?

19.04.12, 12:06
Moja córka(9m-cy) ma na udzie żółtą chropowata plamkę ( trochę się łuszczy) wielkości groszku i nie wiem co to jest a lekarka na urlopie. Smaruję oliwka ale plamka nie znika. Czy to początek łuszczycy ?
Obserwuj wątek
    • gemmi18 Re: Łuszczyca? 19.04.12, 12:48
      Nie wydaje mi się, łuszczyca objawia się czerwonymi, różowymi plamami. Wpisz w google i spójrz na grafikę, porównaj z ta plamką u córki.
    • bozek74 Re: Łuszczyca? 19.04.12, 13:34
      Też nie wydaje mi się zeby to była łuszczyca. Raczej jakaś zmiana uczuleniowa albo liszaj.Jeśli masz w domu jakąś maść na uczulenia to spróbuj posmarować a jak nie przejdzie to do lekarza
    • tourterelle Re: Łuszczyca? 19.04.12, 17:56
      A ma ktoś w rodzinie łuszczycę? Smaruj, nawet linomagiem, kąp w jakimś emoliencie, jak nie przejdzie idź do dermatologa, zobaczy przepisze odpowiednią maść. Stawiam jednak na alergie...Ja choruje i sprawdzam synka co dzień, bo to cholerstwo dziedziczne sad
    • gekontoke Re: Łuszczyca? 20.04.12, 10:28
      u nas się tak alergia pokarmowa zaczęła
    • 1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 10:41
      Muszę cię zmartwić, trzeba będzie amputować...
      • gracekelly17 Re: Łuszczyca? 20.04.12, 11:20
        1matka-polka napisała:

> Muszę cię zmartwić, trzeba będzie amputować..

Troll z ciebie niezły....no comments!

Dziekuję bardzo za Wasze posty,w rodzinie mamy przypadek łuszczycy i sie balam że to może pierwsze oznaki . Ale udało mi sie wczoraj to skonsultować z lekarzem i powiedział że to najprawdopodobniej jakies uczulenie. Pozdrawiam.
        • 1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 11:24
          Podaj mi namiary na tego lekarza, toż prawdziwa alfa i omega z niego i z ciebie zresztą też.
          • gekontoke Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:00
            Idź na forum "Pajace" tam znajdziesz namiary
            • 1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:17
              Czy ty jesteś po mojej stronie czy wręcz przeciwnie, bo z twojego postu to raczej nie wynika...
              Ten lekarz to też dla ciebie pajac, czy nawiązujesz do linka w mojej stopce, hmm...
              • 1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:21
                Znaczy lekarz normalny - miałam na myśli to jak autorka przedstawiła tego lekarza i jego diagnozę - jako objawienie jakieś.
                • gemmi18 Re: Łuszczyca? 20.04.12, 13:25
                  Uhh, ani to śmieszne, ani interesujące. Nie wiadomo, o co ci chodzi.
                  • 1matka-polka Re: Łuszczyca? 20.04.12, 13:32
                    A ty to czytasz i komentujesz.
    • d.o.s.i.a Re: Łuszczyca? 20.04.12, 12:18
      zolat plamka luszczaca sie i to w dodatku wielkosci groszku. Zgadzam sie z matka-polka - trzeba amputowac. Toz to moze byc rak!
      • gracekelly17 Re: Łuszczyca? 20.04.12, 16:03
        hahahhaha..strasznie jesteście zabawne, no boki zrywać...hhahahhahaaaa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka