12.05.12, 20:42
trzymacie do odbijania do skutku? odbijacie w nocy? mi zal przekladac swego prawie 3tyg.smyka przez ramie w nocy,w dzien czasem tez,bo przewaznie go to wybudza.trzymanie pod katem 45 raczej odbicia nie daje
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: odbijanie 12.05.12, 20:45
      nie odbijaj, nie ma takiej potrzeby.
      nakarm na lezaco i zostaw, niech spi smile
      • geda77 Re: odbijanie 12.05.12, 21:26
        tak robilam wlasníe.ale dzis budzil sie co 40min,ciagle go przystawialam,spal obok mnie bardzo niespokojnie,a rano sporo zwymiotowal.a w dzien?
      • kalina886 Re: odbijanie 12.05.12, 21:28
        Do 6tego miesiąca życia odbijałam zawsze. Zwykle nie trzeba było długo czekać.
        Nie odbicie skutkowało albo ulewaniem na leżąco albo budzeniem się po niedługim czasie z bólem brzuszka.
    • wisienka837 Re: odbijanie 12.05.12, 21:32
      witam ja swojego synka jak był malutki to kładłam na boku bo w szpitalu tak kazali a teraz biore go do góry żeby mu się odbiło
      • mfab83.hg Re: odbijanie 13.05.12, 08:42
        mój, jak był taki malutki miał problemy z odbiciem. Mogłam nosić i nosić i nic, ale także i nie ulewał. Generalnie starałam się zawsze potrzymać Go chociaż chwilkę w pionie.
    • mika_p Re: odbijanie 12.05.12, 21:37
      Taki maluch je tak często, ze spokojnie mozesz go odbić przed kolejnym karmieniem - tzn chwilę potrzymac w pionie, jak się odbije, to dobrze, jak nie, to trudno, że następnym razem. Jak śpi, to nie tarmoś, niech śpi i ty też śpij.
      • ledana Re: odbijanie 12.05.12, 22:53
        witam smile
        ja mojego malucha (3 misiace)odbijam caly czasz, nie trzeba tarmosic jak to ktoras mowila tutaj smilepo prostu podnies poloz na ramieniu i glaskaj popleckach,dzieci to lubia a przy okazji bekajasmile bekniecie jest wazne bo usuwa powietrze ktore dziecko lyka przy jedzeniusmile zapobiega po czesci kolkom, ulewaniu i maluszek spokojniej sypiasmile pozdrawiam
    • kondolyza Re: odbijanie 13.05.12, 12:09
      do oklo 4-6 tygodni wogole nie odbijalam, potem tylko w dzien, w nocy nigdy. odbijalam do czasu az dziecko zaczelo sie samo przekręcać-ruch powoduje ze dziecko juz samo odbije.
    • magdalenas9 Re: odbijanie 13.05.12, 13:09
      a karmisz piersią? Jeśli tak, to w nocy jak maluch je spokojnie, właściwie przez sen, nie ma sensu odbijać. miałam podobne wątpliwości, ale rzeczywiście nie trzeba odbijać zawsze i wszędzie, choć się starać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka