geda77 12.05.12, 20:42 trzymacie do odbijania do skutku? odbijacie w nocy? mi zal przekladac swego prawie 3tyg.smyka przez ramie w nocy,w dzien czasem tez,bo przewaznie go to wybudza.trzymanie pod katem 45 raczej odbicia nie daje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: odbijanie 12.05.12, 20:45 nie odbijaj, nie ma takiej potrzeby. nakarm na lezaco i zostaw, niech spi Odpowiedz Link Zgłoś
geda77 Re: odbijanie 12.05.12, 21:26 tak robilam wlasníe.ale dzis budzil sie co 40min,ciagle go przystawialam,spal obok mnie bardzo niespokojnie,a rano sporo zwymiotowal.a w dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: odbijanie 12.05.12, 21:28 Do 6tego miesiąca życia odbijałam zawsze. Zwykle nie trzeba było długo czekać. Nie odbicie skutkowało albo ulewaniem na leżąco albo budzeniem się po niedługim czasie z bólem brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka837 Re: odbijanie 12.05.12, 21:32 witam ja swojego synka jak był malutki to kładłam na boku bo w szpitalu tak kazali a teraz biore go do góry żeby mu się odbiło Odpowiedz Link Zgłoś
mfab83.hg Re: odbijanie 13.05.12, 08:42 mój, jak był taki malutki miał problemy z odbiciem. Mogłam nosić i nosić i nic, ale także i nie ulewał. Generalnie starałam się zawsze potrzymać Go chociaż chwilkę w pionie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: odbijanie 12.05.12, 21:37 Taki maluch je tak często, ze spokojnie mozesz go odbić przed kolejnym karmieniem - tzn chwilę potrzymac w pionie, jak się odbije, to dobrze, jak nie, to trudno, że następnym razem. Jak śpi, to nie tarmoś, niech śpi i ty też śpij. Odpowiedz Link Zgłoś
ledana Re: odbijanie 12.05.12, 22:53 witam ja mojego malucha (3 misiace)odbijam caly czasz, nie trzeba tarmosic jak to ktoras mowila tutaj po prostu podnies poloz na ramieniu i glaskaj popleckach,dzieci to lubia a przy okazji bekaja bekniecie jest wazne bo usuwa powietrze ktore dziecko lyka przy jedzeniu zapobiega po czesci kolkom, ulewaniu i maluszek spokojniej sypia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: odbijanie 13.05.12, 12:09 do oklo 4-6 tygodni wogole nie odbijalam, potem tylko w dzien, w nocy nigdy. odbijalam do czasu az dziecko zaczelo sie samo przekręcać-ruch powoduje ze dziecko juz samo odbije. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas9 Re: odbijanie 13.05.12, 13:09 a karmisz piersią? Jeśli tak, to w nocy jak maluch je spokojnie, właściwie przez sen, nie ma sensu odbijać. miałam podobne wątpliwości, ale rzeczywiście nie trzeba odbijać zawsze i wszędzie, choć się starać. Odpowiedz Link Zgłoś