Dodaj do ulubionych

dla noworodka. na noc

22.05.12, 20:51
w co ubieracie teraz wasze noworodki na noc?/czym przykrywacie? tylko pliss nie piszcie ze w samym pampersie bo dla mnie przy 3tyg.dziecku to przesada
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: dla noworodka. na noc 22.05.12, 21:09
      latem czy zima? Zima jakies spiochy, latem samo body, do przykrycia moja koldra, bo spalam z dziecmi.
    • toya666 Re: dla noworodka. na noc 22.05.12, 22:31
      Na poczatku maly spal w body kr. rekaw + pajac lub body dl. rekaw + spioszki. Spal w spiworku, nawet jesli spal ze mna, bo balam sie, ze go nakryje po same uszy.

Teraz jest b. cieplo, w domu rowniez. Spi w rampersie (czyli taki jakby pajac, tylko ze kr. rekaw i krotkie spodenki). Przykryty kocykiem bawelnianym.
    • tourterelle Re: dla noworodka. na noc 23.05.12, 06:56
      Co prawda moje dziecko zimowe, ale noworodka w taką pogodę jak teraz ubrałabym w samego pajaca na gołe ciałko + lekka kołderka/kocyk/śpiworek. Mój sześciomiesiczniak teraz śpi w piżamce (krótki rękaw/krótkie spodenki) albo rampersie, noworodek wg mnie powinien mieć długi rękaw i zakryte stópki.
    • markoco29 Re: dla noworodka. na noc 23.05.12, 08:06
      moja 3mies córka spi w pajacyku na gołe ciało + kołderka. Nie budzi sie ani za ciepla ani za chlodna. Spi spokojnie cala noc, wiec wydaje sie ze jest OK. Okno w 1wszej czesci nocy mamy uchylone, potem nad ranem przymykamy i otwieramy znowu kolo 7.
    • pagaa Re: dla noworodka. na noc 23.05.12, 09:14
      body z krótkim, jak chłodno, to z długim rękawem i tyle, przykryta
    • mykejla Re: dla noworodka. na noc 23.05.12, 11:44
      Mój synek ma 5 m-cy, jesli w domu jest powyżej 20 st i skoro ja śpię prawie nago, to nie widzę sensu ubierać grubo dziecko. Syn spi w samym body, czasem przykrywam go cieniutkim kocykiem, a czasem sam się rozkopuje więc jest to dla mnie sygnał, że jest mu za ciepło.
      W chłodniejsze dni zakładam mu spodenki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka