Dodaj do ulubionych

Małe pytanko

IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.06.04, 16:38
Witam wszystkich serdecznie smile
Jestem świeżo upieczonym tatuśkiem ... Mały Kacper ma dwa tygodnie smile
Oj ... chyba najbardziej wyczerpujące dwa tygodnie mojego życia wink

Jeszcze żona przechodzi zapalenie piersi ... uffff

Troszeczkę Was się będe radził jeżeli pozwolicie wink
Bo jestem jako tatuś zupełnym laikiem i troszkę mnie przeraża płacz mojego dziecka.

Moje pierwsze pytanie na dzis to :

Ile razy dziecko powinno robić kupę dziennie ?
Bo wydaje mi się, że mój Kacperek płacze przez to że nie może zrobić kupe.
Ostatni raz kupe zrobił wczoraj wieczorem. teraz ma twardy brzuszek i płacze.
Żona dała mu cyca i przestał ... ale mam obawy co do brzuszka.

Dzieki ewentualne podpowiedzi

Ela, Paweł, Kacper

Obserwuj wątek
    • grrrrw Re: Małe pytanko 23.06.04, 17:21
      Jesli dziecko jest karmione piersią, to problemy z kupką odpadają. Płacze, ale
      nie z tego powodu. Kupkę dzieci w tym wieku robią róznie od kilku razy na dobę
      do jednej kupki na kilka dni.
      Duzo porad znajdziesz na niemowle i karmienie piersia.
      • Gość: Fish Re: Małe pytanko IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.06.04, 19:19
        No właśnie nie jest karmione tylko piersią.
        Dokarmiamy malucha Nan HA.
        Myślisz, że to wszystko przez mleko ?

Pozdrawiam.
        • Gość: Kasia Re: Małe pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:43
          Jeśli dziecko je mieszankę to proponuję zmianę na Bebilon ph 5,7. To jest mleko
          dla dzieci z wrażliwymi brzuchami smile)) Poza tym jeśli sprawdzasz dziecku
          twardość brzuszka jak płacze to zawsze będzie twardy (brzuch oczywiście), bo
          płacząc dziecko napina mięśnie brzuszka.
          Na bolący brzuszek są takie metody:
          suszenie suszarką (przez ubranie!!!)
          gripwater - to woda koperkowa na kolki kupisz w aptece
          noszenie na leniwca - dziecko leży na Twoim przedramieniu na brzuszku a jego
          rączki i nóżki swobodnie zwisają po obu stronach ręki
          termofor ciepły na brzuchu
          esputicon - to są kropelki przeciwko wzdęciom też do kupienia w aptece
          viburcol - to homeopatyczne czopki uspokajające i rozluźniające do kupienia w
          aptece
          infacol - krople na kolkę do kupienia w aptece
          JAKO OSTATECZNOŚĆ:
          zdjąć pieluszkę, podnieść nóżki i końcówkę termometru ostrożnie wsunąć w pupę i
          delikatnie poruszać, po oddaniu gazów i zrobieniu kupy przebrać siebie i
          dziecko oraz zmyć podłogę i sprzęty wokół wink))). Wcale się nie wygłupiam, przy
          silnych gazach tak właśnie to się kończy.
          święta cierpliwość i zapasowy kręgosłup w szafie wink))) do noszenia dziecka
          Pozdrawiam i trzymaj się
    • Gość: Marghe Re: Małe pytanko IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 23.06.04, 19:23
      A moge spytac dlaczego dokarmiacie?
      To nie krytyka.

A moze synka męczą kolki?
      • aka10 Re: Małe pytanko 24.06.04, 16:37
        Osobiscie bym nie dokarmiala sztucznie;jesli zona karmi piersia,znaczy,ze
        pokarm ma.Jesli bedzie malego czesciej przystawiac,to i pokarmu bedzie wiecej,a
        i problemy zoladkowe powinny zniknac (przynajmniej zatwardzenia)Pozdrawiam.
    • Gość: Kinga Re: Małe pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 09:39
      Na początku gratuluję ci zostania tatusiem. Jestem mamą pieciomiesięcznego
      urwisa. Odpowiadając na twoje pytanie ilość kupek może być różna i będzie się
      zmieniać wraz z rozwojem twojego szkraba. Jeśli chodzi o problem z
      wypróżnieniem to ja masowałam brzuszek przy kazdym przewijaniu przy okazji mały
      wietrzył sobie tyłek i nie miał odparzeń. Czytałam że dzieci karmione piersią
      mogą robić kupke nawet po kazdym karmieniu lub wręcz odwrotnie(żadko) gdyż
      pokarm matki jest lepiej trawiony przez niemowle niz mleko modyfikowane
    • Gość: koniczynka Re: Małe pytanko IP: *.fonet.pl / *.crowley.pl 19.07.04, 02:03
      może masz po prostu " rączkowo-cycusiowy" model dzidziusia?smileja tak miałam,
      efekt:naprawdę niezłe mięśnie rąk, o do perfekcjii obcykane wszystkie domowe
      czynności za pomocą jednej ręki..
      duuuuuużo cierpliwości zyczę...smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka