Dodaj do ulubionych

Plamy po zupkach

20.06.12, 14:32
Jak radzicie sobie z usuwaniem z ubranek plam po zupkach?
Szczególnie trudne są te marchewkowe i jabłuszka. U mnie schodzą dopiero po wygotowaniu w wybielaczu i proszku. Nie da się tego często stosować.
Większość ubranek mam pożyczonych...
Macie jakieś sposoby?
Obserwuj wątek
    • una_mujer Re: Plamy po zupkach 20.06.12, 14:39
      Marchewka to masakra sad Ja nabyłam drogą zakupu mydełko na plamy w Rossmanie i zapieram plamę tym mydełkiem, a potem dopiero wrzucam do pralki. Większość schodzi, chociaż mam taką jedną bluzeczkę, z której marchewka nie zeszła...
      • anjupa Re: Plamy po zupkach 20.06.12, 15:10
        ja zuzywam stosy sliniaczków i pieluszek aby ochronić ubranka, ale i tak nie zawsze mam taki refleks żeby złapać jedzonko....wanish nie działa, zapieranie też nie-moczenie na noc nie działa-wiec też chętnie wykorzystam wszelkie nowe sposoby jakie macie
    • firlii Re: Plamy po zupkach 20.06.12, 15:18
      a ja doznalam szoku, jak po miesiacach zmagan i vanisha odkrylam, ze wyprane ciuszki z niedopranymi plamami polozone na sloncu cudownie staja sie ciuszkami bez plam. Nie wiem jak to dziala ale dziala. Gdybym byla taka madra przy pierwszym dziecku nie wywalalabym stosow bodow do kosza smile
      • ruda_mama Re: Plamy po zupkach 20.06.12, 16:34
        Potwierdzam, tylko i wyłącznie wywieszenie na słońce powoduje że plamy w cudowny sposób znikają. Próbowałam różnych sposobów: pranie w dorosłym proszku, pranie z vanishem, mydełko odplamiające. Nic nie dało takiego efektu jak słońce. Ciuszki i śliniaki jak nowe big_grin
    • heja5 Re: Plamy po zupkach 20.06.12, 15:44
      ja nacieram świeżą plamę mydłem, zostawiam przynajmniej na pół godziny, a potem do pralki. Większość plam schodzi.
    • klubgogo Re: Plamy po zupkach 20.06.12, 18:22
      Śliniak.
      • myszon999 Re: Plamy po zupkach 20.06.12, 19:31
        a ja w takie dni jak dziś karmię niunię ubranątylko w pampers na leżaczku pokrytym folią. Śliniaki też nie działają. Zawsze coś ucieknie
    • black.joanna Re: Plamy po zupkach 21.06.12, 18:37
      Tylko słońce.
      • anjupa Re: Plamy po zupkach 21.06.12, 19:13
        no proszę słońce...a ja tyle ubranek na strych wyrzuciłam ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka