Dodaj do ulubionych

CIEMIENIUCHA

11.07.04, 19:50
JAK SKUTECZNIE WYLECZYĆ CIEMIENIUCHĘ U 2-MIESIĘCZNEGO BOBASA?
Obserwuj wątek
    • iwq Re: CIEMIENIUCHA 11.07.04, 20:04
      Ja u swojego dziecka ciemieniuchę wyleczyłam olejkiem na ciemieniuchę Skarbu
      Matki dostępnym w aptece . Smarujesz główkę po kąpieli , czeszesz głowę dopiero
      po 24 godzinach , wyczesując tym samym ciemieniuchę . Ja równiesz szczotkowałam
      główkę dziecka w czasie kąpieli , dość sztywną szczoteczką . To sprawdzony
      sposób . Polecam i pozdrawiam .
      • ulaaaaa Re: CIEMIENIUCHA 11.07.04, 20:32
        Trzeba posmarować główkę dziecka czymś tłustym, może być zwykła dziecięca
        oliwka, trochę odczekać minimum 30 minut, a potem wyczesywać.U mnie bardzo
        sprawdziła się szczoteczka do zębów.Taką kurację trzeba przeprowadzać kilka
        dni.Ja robiłam przerwy co drugi dzień.Mój synek miał ceiemienuchę nawet w
        brwiach.Czasami w miejscu gdzie wyczesujemy głowka się zaczerwienia , dlatego
        trzeba robić to delikatnie, zaczerwienienie mija zwykle po kilku minutach.
        • aniaigreg Re: CIEMIENIUCHA 23.07.04, 11:35
          ja mojemu syneczkowi smarowałam główkę dużą ilością oliwki na noc po kąpieli, a
          potem rano wyczesywałam. Najważniejsze wydaje mi się jednak zapobieganie jej
          powastawaniu, według mojego i nie tylko, doświadczenia, żeby nie dopuścić do
          ciemieniuchy u bobaska nie wolno jeść białego pieczywa, jeśli jest się
          oczywiście karmiącą mamusią. Odkąd odstawiłam biały, pszenny chleb i jem tylko
          ciemny żytni, ciemieniucha się nie pojawiła. Mój synek ma roczek i od 10 m-cy
          ani śladu ciemieniuchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka