Dodaj do ulubionych

5 MIESIĘCZNY NIEJADEK

23.07.04, 14:45
MÓJ SYNEK MA 5 MIESIĘCY I OD MIESIĄCA NIE CHCE JEŚĆ. KARMIĘ GO PIERSIĄ.JAK
MIAŁ 3 MIESIĘCY TO WAŻYŁ 5300 (10 CENTYL) PRZ 63CM (75CENTYL). PEDIATRA
ZALECIŁA WIĘC ABY KARMIĆ GO CO DWIE GODZINY. I TAK JADŁ, BUDZIŁ SIĘ NAWET
RAZ W NOCY. ALE JAK SKOŃCZYŁ 4 MIESIĄCE ZACZĄŁ GRYMASIĆ PRZY JEDZENIU I NIE
JADŁ JUŻ CO 2 GODZ TYLKO CO 3-4, A TERAZ TO JUŻ JE TYLKO 4-5 RAZY DZIENNIE.
PRUBUJĘ GO DOKARMIAĆ DANIAMI ZE SŁOICZKA I DOPAJAĆ SOCZKAMI, HERBATKĄ. ALE ON
BUTELKI NIE AKCEPTUJ, A DANIA TO JE TAK TYLKO TROSZKĘ (PÓŁ SŁOICZKA ALBO I
MNIEJ). CO ROBIĆ? MOŻE KTOŚ TEZ MA NIEJADKA, POMÓŻCIE
Obserwuj wątek
    • aleksawka Re: 5 MIESIĘCZNY NIEJADEK 23.07.04, 21:47
      Hej. Mój synek ma juz skończone 6 mcy i tez jest strasznym niejadkiem. Przy
      wzroscie 68cm wazy 6900gram. Podobnie jak Twoje maleństwo odrzucił butelkę,
      więc podajemy mu wszystko łyżeczką....ale nie jest to najlepsze rozwiazanie
      przy jego niecheci do jakiegokolwiek papu. Najgorzej, że on potrafi obudzic sie
      ok 6 rano i nie jesc nic do 11 ( w nocy karmie go raz piersia). Ok. 11 daje mu
      slodka kaszke na mleku modyfikowanym (ok 100ml) i nawet chetnie ja zjada i
      tylko ja ( Hippowska polecam dzieci bardzo ja lubia no i jest dosc kaloryczna
      co u naszych maluchow jest wskazane)..Potem nie je nic do 14. O 14 cyc -
      czasami nawet go nie chce, ale karmie go mimo jego oporów. Potem ok 17 daje mu
      zupke (wyprobowalam wszystkie na rynku i je tylko taka z kalafiorem ok 100
      dodaje do niej żółtko i troszke kleiku, żeby zwiekszyc kaloryczność). Potem ok
      18 znowu cyc no i przed spsniem dostawal znowu kaszke, ale ostatnio nie chcial
      znowu nic jesc przed spaniem, wiec podalam mu Danie na Dobranoc Hippa ( kszka
      ryzowa+mleko +banan) i bardzo mu zasmakowalo...Najważniejsze jest jednak, żeby
      mały nie był śpiący przy karmieniu, bo nie zje nic..wieczorem radze wiec karmic
      po chlodnej kapieli, a rano po kazdej drzemce. Pozdrawiam
      • blanca31 Re: 5 MIESIĘCZNY NIEJADEK 25.07.04, 22:55
        Czytając Wasz post pocieszyłam sie trochę. U mnie to samo co u Was. Córa 6m i
        6900 przy wzroscie 75 cm. Straszny niejadek. Pocieszyło mnie to przeczytałm, że
        nie tylko tak u mnie.
    • blanca31 Re: 5 MIESIĘCZNY NIEJADEK 25.07.04, 23:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=13105545
      To coć dla nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka