Dodaj do ulubionych

pranie pieluch

23.07.04, 18:54
Piore tetry w płynie Lovela na 90 stopni,niestety na tych bardziej
zabrudzonych pieluchach zostają żółte plamy.Czy przed praniem namaczać
jeszcze w tym płynie?Spłukuje pod kranem i mocze w samej wodzie.A może jest
jakis lepszy proszek?
Obserwuj wątek
    • pelczarka Re: pranie pieluch 23.07.04, 19:31
      Ja pralam w różnych, coccolino i jelp i dzidzius i one zawsze zostaja. Po
      którymś praniu znikają. a jesli chcesz je usunać od razu to musisz je gotowac w
      garnku z proszkiem jakims lepszym, powodzenia pozdrawiam
    • komika Re: pranie pieluch 23.07.04, 19:39
      hejka!a nasz pieluchy są bielusie do tej pory!!Jak używałam wyłącznie pieluch
      tetrowych ( na początku) to zaraz, gdy zdejmowałam pieluche, mąż przepłukiwał
      ją gorącą wodą i kładł do miski z wodą i płatkami mydlanymi!! Gdy nazbierał sie
      zapas- prałam w 90 stpniach własnie w loveli i wszystko schodziło!!!!pozdrawiam
      serdecznie!!!!
    • driadea Re: pranie pieluch 23.07.04, 20:56
      Możesz też stosować vanish oxi, nie jest szkodliwy jesli używa się zgodnie
      zprzeznaczeniam (tak podaje producent).
      Pozdrawoiam, Aga
    • milena_w Re: pranie pieluch 23.07.04, 21:09
      daj sobie spokój z proszkami. ja piorę do tej pory wszystkie ubranka w płatkach
      mydlanych dla dzieci i w 90 st. schodzą nie tylko plamy z pieluch ale też
      soczków, marchewek itp. rewelacja bez zbytecznej chemii
    • anszw Re: pranie pieluch 23.07.04, 22:59
      Witam!
      Rozwiązanie najprostsze i w 100 % skuteczne: namaczać w zimnej wodzie z
      dodatkiem octu. Wrzucam zaraz po przewinięciu, bez spłukiwania. Potem piorę w
      90 stopniach w Loveli albo Bobasie i schodzą idealnie. I tańsze to niż Vanish
      czy płatki mydlane!
      Pozdrawiam tetrowe mamusie!
    • avinyonet Re: pranie pieluch 26.07.04, 13:39
      Ja zapieram zwyklym szarym mydlem, ale tez czasem zostaja plamy. Plamy znikaja
      jak susze pieluchy w pelnym sloncu, nic nie zostaje, mieszkam na szczescie w
      strefie bardzo slonecznej. Aha! jak zostaje jakas plama po praniu to smaruje
      szarym mydlem i na slonce, schodzi wszystko, mamy pieluchy jak nowe. Namaczalam
      tez w czyms podobnym do oxi action, z tym ze w skladzie jest sodium perborate,
      a nie sodium percarborate, w kazdym razie dziala dobrze, ale i tak glownie
      chodzilo mi o to zeby zapaszki sie nie kumulowaly w kuble. Tez slyszalam, ze
      mozna namaczac w occie, ale jeszcze tego nie sprobowalam, ocet (ale winny nie
      spirytusowy) stosuje do plukania w pralce zamiast plynu zmiekczajcego, pieluchy
      wychodza troszeczke zmiekczone - mamy twarda wode - i nie zostaje zaden zapach,
      czasem mialam niestety wrazenie, ze jakis odorek zostawal. Co do proszku, czy
      plynu, loveli nie znam i tutaj nie kupie, stosuje plyn do delikatnych tkanin. I
      tak z ciekawosci: ile czasu bedziesz uzywac tetry?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka