Dodaj do ulubionych

guderianka, gdzie mój wątek o syropie?

02.08.13, 13:41
Chyba trochę przesadzasz z moderacją??
Jak bym chciała napisać na innym forum, to bym sama to zrobiła.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 13:44
      zostal przeniesiony na f. Zdrowie Dziecka, jako ze zdrowia dotyczy.

dla przypomnienia wskazowki na jakim forum umieszczac posty

forum.gazeta.pl/forum/w,572,115694586,115694586,Kilka_uwag_moderatora.html
    • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 13:51
      a ha
      i na przyszlosc takie pytania prosze zadawac na prv.
      • paul_ina Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 14:08
        Jasne. Zatem aktualny wątek o antybiotyku, wit D3, domowych obiadkach, wadze dziecka - również powinien zniknąć.
        • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 14:14
          owszem, zostana przenieione.
          wszystkie watki, ktore sa niezgodne z regulaminem sa przenoszone badz usuwane.

zauwaz, ze moderacja nie pracuje 24 h na dobe.
          ponawiam prosbe o nie zasmiecanie forum i w kwestii usuwania watkow badz ich przenoszenia - kontaktowania sie na prv.

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html

kolejne wpisy beda usuwane.
    • gosk-aa80 Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 14:41
      Oj nie wszystkie nie wszystkie, faktycznie chyba tylko te wybrane bo często jest masa "zdrowotnych" wątków nic nikt z nimi nie robi. To takie moje spostrzeżenie, już się nie wtrącamsmile No, ale faktycznie na forum ogólnym takich pytań się nie powinno zadawać.
      • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 14:45

owszem, pojawia sie masa zdrowotnych postow, jedzeniowych czy podrozniczych, ktore tu byc nie powinny, bowiem uzytkowniczki nie przestrzegaja wskazowek moderatora.
        i sa one konsekwentnie, stopniowo przenoszone.

zwazywszy na sezon urlopowy, na to, ze z Guderianka robimy to spolecznie i moderujemy jeszcze inne fora, nie tylko Niemowle, to przenoszenie watkow moze sie odbywac z mniejszym badz wiekszym opoznieniem.
        • bisiek10 Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 14:49
          To ja tak z ciekawosci.To w koncu jakie pytania dotyczace niemowlaka moga byc zadawane na forum "niemowle"??
          • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 14:55
            a pofatygowalas sie, zeby przeczytac zalinkowane wskazowki modreatora przeze mnie?
            badz przeczytac zalinkowane w naglowku forum?

tam jest bardzo ladnie przez moderatora rozpisane jak sie zachowywac na forum, jaka tematyke poruszac, jakie watki beda przenoszone.
    • guderianka Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 15:16
      murwa wszystko chyba już napisała
      ja chciałabym tylko dodać, by nie podchodzić do moderacji jak do wroga wink jesteśmy takimi samymi forumkami jak Wy, tylko dbamy o to, by na forum był porządek, by była przestrzegana netykieta, by były dyskusje dotyczące specyfiki forum
      • paul_ina Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 23:02
        Wszystko rozumiem.

TYLKO ŻE - koleżanka murwa.kac najpierw sama wypowiada się w moim wątku, a potem przenosi go na pustynne forum, na którym nikt się nie odzywa albo odzywa po roku. Rozdwojenie jaźni?

Druga sprawa - tak się składa, że w wątku rozmawia się między sobą, mam ważne informacje, które dziś zebrałam u pediatry i chciałabym przekazać koleżankom z Niemowlęcia - nie mogę, bo wątek usunięty. Wybiórczo, bo inne wątki o zdrowiu niemowlaka wiszą i cieszą oko.

We wskazówkach jest napisane, jakich wątków nie zakładać. Ale nie jest napisane, o czym jest to forum. Wykładając słowo "niemowlę" - dotyczy dzieci do ukończenia pierwszego roku życia. Zatem wątek o zakatarzonym i kaszlącym niemowlaku JEST na temat. Ja nie szukałam porady pediatry (mam to w realu), chciałam zebrać rekomendacje OD MAM INNYCH NIEMOWLAKÓW. Jasne?
        • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 23:18
          opis forum znajduje sie na liscie forow eDziecko.

forum.gazeta.pl/forum/k,1511526,eDziecko.html?order=1&fi=2
          Niemowlę (772184)
          rozwój i pielęgnacja krok po kroku

jak widzisz cale forum eDziecko jest podzielone na kategorie.
          i nie,
          forum Niemowle nie dotyczny wszystkiego co zwiazane jest z niemowleciem.
          dotyczy jego pielegnacji i rozwoju.

natomiast katary i kaszle jak samo przez się wskazuje - dotycza zdrowia dziecka.

i analogicznie pozostale podfora.

nic nie stoi na przeszkodzie aby te informacje przekazala na wlasciwym ku temu podforum czyli Zdrowie Dziecka.
          jak rowniez nic nie stoi na przezkodzie aby sie na tych forach, adekwatnych do tematu, udzielac. nie beda pustynne.

pewnych zasad trzeba na forum przestrzegac aby bylo ono czytelne i przejrzyste.

odnosnie innych watkow, ktore wisza a wisiec nie powinny - uzyskalas juz informacje powyzej. one takze zostana przeniesione.
          Twoj zostal przeniesiony natychmiast po zalozeniu?
          nie.

przestan sie dopatrywac personalnych atakow, bo ich po prostu nie ma.
          • paul_ina Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 23:30
            Nie dopatruję się personalnych ataków. Wkurzyły mnie dwie sprawy - raz, nastawiłam się, że napiszę dziewczynom ciekawe informacje, a wątek usunięty. Dwa - wiele innych wątków "nie na temat" wg wytycznych wisi - a mój akurat został usunięty. Jakość "społecznej" pracy z założenia jest gorsza?
            • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 02.08.13, 23:38
              nie pogarsza.

nie mamy fizycznej mozliwosci, ani ja ani Guderianka, przenoszenia watkow na biezaco.
              po prostu jest to niemozliwe. technicznie.

to ze ja siedze teraz na forum, nie moge zrobic klik i przeniesc danego watku.
              sa procedury, ktorych my rowniez musimy przestrzegac.

i jak pisalam, a Ty uparcie udajesz, ze nie widzisz i nie rozumiesz:

Cytatzwazywszy na sezon urlopowy, na to, ze z Guderianka robimy to spolecznie i moderujemy jeszcze inne fora, nie tylko Niemowle, to przenoszenie watkow moze sie odbywac z mniejszym badz wiekszym opoznieniem.

Twoj watek nie zostal usuniety. on zostal PRZENIESIONY na wlasciwe swej tematyce forum.

skoro sie nastawilas, ze dziewczynom odpiszesz - odpisz w swoim watku. to, ze zotal przeniesiony, nie znaczy, ze nikt tego nie przeczyta.
              • guderianka Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 03.08.13, 08:22
                paul_ina
                koleżanka murwa.kac nie przenosi wątków. ja również ich nie przenoszę. zgłaszamy wątki, które wg wskazanych wyżej wytycznych nie mieszczą się w tematyce forum "Niemowlę" i osoby, które są nad nami dokonują przenosin. To raz.
                Po drugie- istnieje zasada, że nie przenosi się wątków, które żyją. Więc jeśli jest aktywność, ktoś się dopisuje-taki wątek nie zostanie od razu przeniesiony ale gdy spadnie zainteresowanie nim
                Myślę, że wszystko zostało już wyjaśnione. Jeśli nadal masz jakieś wątpliwości zapraszamy na priv. Jeżeli chcesz wyrazić swoje niezadowolenie-może napisać do "władz" forum na adres
                forum@gazeta.pl i tam zgłosić swoje zastrzeżenia i uwagi
                • frijka Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 04.08.13, 21:27
                  Dziewczyny, ponieważ moje wątki też są czasem przenoszone chciałam coś napisać. Prawda jest taka, że największa aktywność jest na forum niemowlę, mój wątek przeniesiony na karmienie butelką zamarł. Co Wam przeszkadza, że jeden czy drugi wątek mógłby być na innym forum a jest akurat na niemowlę? Tak czysto życiowo? Regulamin, ok.. ale i tak tematyka jest bardzo porozrzucana i naprawdę nie bądźmy tacy literalni... bo naprawdę to forum najfajniejsze jest z tym, że jest uniwersalne pod względem niemowląt ogółem. Po co Wam to całe przenoszenie, krzywda się komuś stanie, że wątek o "zdrowiu" będzie na "niemowlę"...???
                  • kopiko-lol Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 04.08.13, 22:05

jestem zawink tez uwazam ze to forum ma moc ze względu na jego uniwersalność.
                    ps. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu big_grin
                    • great-1981 kopiko-lol 04.08.13, 22:10

> ps. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu big_grin

zgadzam się w 1000%
                      • bisiek10 Re: kopiko-lol 04.08.13, 23:02
                        Dziewczyny chyba za bardzo wczuly sie w role.Tylko na tym forum taki "rygor" z tego co widze.
                        • great-1981 [...] 04.08.13, 23:42
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • great-1981 Re: kopiko-lol 04.08.13, 23:43
                            przepraszam, nie wywaliłam sygnaturki sad
                        • great-1981 Re: kopiko-lol 04.08.13, 23:53
                          bardzo się wczuly...
                          już nie chce mi się pisać ponownie sad
                          bo napisalami zostało wykasowane sad
                          maja monopol i tyle
    • guderianka Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 05.08.13, 07:51
      ja naprawdę rozumiem Wasze niezadowolenie, ba-zgadzam się z Wami, według mnie dobrze by było gdyby wszystko było na jednym miejscu, wszystko co dotyczy niemowlęcia-zdrowie, pielęgnacja,karmienie, dieta itp. Ale tak nie jest-i to nie z mojego czy murwy powodu. Tak zostało skonstruowane forum i inne fora tematyczne przez jego właściciela, przez osobę decyzyjną. My możemy nie zgłaszać wątków nie na temat do przeniesienia-ale one o tak zostaną przeniesione. Jesteśmy na samym dole hierarchii porządkowej-jesteśy administratorami społecznymi. Nasze szefostwo sprawdza naszą pracę-i jeśli zobaczy nie zgłoszony post- przeniesie go od razu bez niczego. Inne forumki które są moderatorami na innych forach wchodząc tu widząc coś nie na temat-też zgłoszą to wyższym władzom tak samo jak ja zgłaszam watki nie na temat, do skasowania do cenzury na forach Małego Dziecko, ematka i innych które przeglądam.
      Są dwa wyjścia
      Albo zaakceptujemy warunki miejsca w którym jesteśmy i wspólnie będziemy dbać o porządek na nim
      Albo nie zaakceptujemy będziemy się gniewać, wylewać wszystko co złe na moderację posuwając się do prywatnych inwektyw-co nie jest fajne.- a i tak nie zmieni sytuacji.
      Myślę, że chyba lepsze dla wszystkich będzie wyjście pierwsze-aczkolwiek powtarzam-rozumiem Waszą złość i frustrację.
      • frijka Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 05.08.13, 09:29
        To może zasugeruj "szefostwu", że uniwersalne forum jest lepsze dla wszystkich, jeśli mam kilka pytań i miałabym każde pisać na "osobnym forum"..... masakra.

A z tym kasowaniem wpisów to też chyba przesadzacie... wątpię by ktoś bluzgał w nich niecenzuralnymi słowami więc nie przesadzajmy z tym "łamaniem regulaminu".

Poza tym chciałam zauważyć, że częstotliwość przenoszenia czy też kasowania wątków/wpisów zwiększyła się od jakiegoś czasu, wcześniej nie było aż takiego "reżimu". wink
        • murwa.kac Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 05.08.13, 09:36
          frijka napisał(a):

CytatPoza tym chciałam zauważyć, że częstotliwość przenoszenia czy też kasowania wątków/wpisów zwiększyła się od jakiegoś czasu, wcześniej nie było aż takiego "reżimu". wink

tak.
          z dwoch powodow.

forum dlugo bylo bez aktywnej moderacji i duzo watkow w przeszlosci po prostu zostawalo.
          stopniowo z Guderianka starsze posty przenosilysmy i robilysmy porzadek. co dla Was nie bylo az tak zauwazalne, bo rzadko kto cofa sie na 5 czy 10 strone forum.

a drugi powod jest taki, ze jak pisalam wczesniej - sezon urlopowy w pelni.
          osoba odpowiedzialna za zatwierdzanie i przenoszenie watkow byla nieobecna, wiec byl chwilowy przestoj w temacie.

CytatTo może zasugeruj "szefostwu", że uniwersalne forum jest lepsze dla wszystkich, jeśli mam kilka pytań i miałabym każde pisać na "osobnym forum"..... masakra.

Frijko - rowniez i Ty mozesz to zrobic, zglaszajac sprawe na forum@gazeta.pl
          • frijka Re: guderianka, gdzie mój wątek o syropie? 05.08.13, 10:07
            a właśnie to zrobiłam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka