audrey2 Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 24.10.13, 15:55 nie wiem, ale wiem, ze faktycznie dzialala ciekła parafina i potem czesanie włosków lub po prostu "zdrapywanie" ciemieniuchy sama, bez pomocy, zejść nie chciała stosowaliśmy mustele tez i delikatnie masowałam głowkę małego podczas kąpieli- nie pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 24.10.13, 19:19 U nas świetnie podziałał szampon w piance na ciemienuchę z musteli. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 24.10.13, 20:50 U mojej córki działala tylko Olejuszka Skarbu matki, po jednym posmarowaniu schodziło wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kashmir.valley Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 24.10.13, 20:55 Nie wiem, czy olej rycynowy zadziała. Mi poradzono posmarować łepek oliwką dla niemowląt na kilka godzin przed kąpielą, a potem zmyć wszystko zwykłym szamponem dla niemowląt. Zeszło po pierwszym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas9 Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 24.10.13, 21:29 tak, nam pediatra zapisala taki robiony roztwor, gdzie byl w skladzie Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 24.10.13, 22:12 Ja kupiłam takie preparat z Emolium i wprawdzie działał, ale zabawy z nim co nie miara Tak samo podejrzewam będzie z olejem rycynowym, bo tego rodzaju kuracje trzeba przytrzymać na głowie, a niestety wszystko się przy tym brudzi. Ja, tak jak Devilyn, polecam Mustelę. Super działa i starcza na bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna18 Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 24.10.13, 22:40 Na mojego syna zadziałał zwykły szampon H&S i nie żartuję. Sięgałam na ślepo po szampon i od razu polałam na główkę zaczęłam myć, dopiero jak poczułam zapach to się okazało,że to nie szampon dziecka Bałam się reakcji alergicznej,ale jedyne co się stało to zniknęła ciemieniucha Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Olej rycynowy na ciemieniuchę? 25.10.13, 07:54 pewnie zadziala, jak wszystko tluste. ale rycynowy pozniej jest ciezki do sprania ja smarowalam zwykla oliwka albo parafina, jakas godzine przed kapiela. schodzilo potem bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś