Dodaj do ulubionych

Sab Simplex - jak stosować?

14.01.14, 07:41
Proszę podpowiedzcie jak stosujecie te kropelki?

15 kropelek na dzień czy do każdego karmienia?
Obserwuj wątek
    • milanak Re: Sab Simplex - jak stosować? 14.01.14, 14:20
      Do każdego karmienia.

Ale mogę Ci polecić lepszy sposób na kolkę. W aptece można kupić takie rurki specjalnie zaprojektowane Windi. Naoliwiasz oliwką, wsadzasz do pupy i od razu słyszysz świst powietrza i dziecko się odgazowywuje i najczęściej kupe robi. Skutkuje od razu i maluch po takim odgazowaniu od razu uśmiechnięty i nic go nie bolismile
    • saanka84 Re: Sab Simplex - jak stosować? 14.01.14, 15:28
      tez dawalam, poszla cala butelka i guzik pomoglo. jeszcze lekarka mnie okrzyczala ze niszcze dziecku watrobe. po 3 miesiacach samo przeszlo. ale rozumie ze szukasz sposobu jak pomoc dziecku. moze to co napisala kolezanka o tych rurkach jest lepsze.
    • neffi79 Re: Sab Simplex - jak stosować? 14.01.14, 15:38
      15 kropli do każdego ale zaznaczam: pic na wodę, zero poprawy, zbędna chemia, bo mają w składzie słodzik i aromaty.
      Butelka idzie w mig.
    • zawsze-kikina Re: Sab Simplex - jak stosować? 14.01.14, 15:57
      U nas też pomogły rurki i krople Bobotic.Ale pomogły na chwilę ,swoje i tak musiałam przetrwać i nie trwało to trzy miesiące a prawie 5.Z tym, że po trzech miesiącach było trochę lżej
      • milanak Re: Sab Simplex - jak stosować? 14.01.14, 16:18
        Trzeba było częściej rurkę stosowaćsmile
    • jomi81 Re: Sab Simplex - jak stosować? 14.01.14, 19:47
      Stosowanie jak piszą dziewczyny, ale u nas nic nie pomagało, ani sab simplex, ani espumisan, ani bobotic, ani windi. Przetrwalismy tylko dzięki suszarce do włosów wink Na szczęście po 3 miesiącach kolki same minęły.
    • kasiamalpa Re: Sab Simplex - jak stosować? 14.01.14, 21:46
      sab simplex dawalam do kazdego mleka po 5-8 kropelek, w 2 pierwszych tygodniach,ale byl problem z organizacja jego wiec zmienilam go na innych lek z podobnym skladem.
      byl Bobotic ale krotko i najdluzej bo 4 msc mlody dostawal Infacol,najlalatwiej sie aplikowalo.wg mnie pomagal,
      ale nie dawalam do buzi dziecka,ale do butelki i lekko wstrzasalam,wtedy nawet mleko przestawalo sie pienic i stawalo sie "aksamitne"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka