Dodaj do ulubionych

przespane noce

07.02.14, 21:09
w jakim wieku wasze pociechy przespaly cala noc?
moj 8miesiecy- zasypia o 18, ok 22ej butla, ok 2ej butla i o 4ej juz gotowy do zabawy smile
o dziwo mojej siostry synek - mlodszy od mojego o 2tyg nie je juz w nocy i lula od 19ej do 6ej... hm ale to chyba jakis wyjatek od ogolnej reguly smile
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: przespane noce 07.02.14, 21:14
      2 lata.
    • murwa.kac Re: przespane noce 07.02.14, 21:14
      dzieci sa rozne.
      jedne spia, drugie nie.
      jedne przesypiaja od 10 miesiaca, drugie od 14, a jeszcze inne nie spia nawet w wieku 2,5 roku.

zadna w tym wina czy zasluga rodzicow.
      po prostu takie typy.
    • eemcia82 Re: przespane noce 07.02.14, 21:24
      "dzieci sa rozne" oj to fakt smile mozna to tez inaczej ujac ... jak moj pediatra na to ze moj maly ciagle plaka kolku itd a mojej sioatry nie... wiec "nie ma na swiecie sprawiedliwosci"
    • sela_s Re: przespane noce 07.02.14, 21:26
      8 miesięcy, zasypia o 19.30. 23.00 mleko, 3.00 mleko, 6.00 stoi na dwóch nogach i czeka na oklaski smile
      • ninka0205 Re: przespane noce 07.02.14, 22:15
        To ja mam luksus, 9 miesięcy lulu 20 i spanikowała do 7.30 wstaje pogodna i zadowolona
    • sajgonetka Re: przespane noce 07.02.14, 22:36
      mój - od czwartej doby życia - czyli jak wróciliśmy do domu wink
      ale za to po 11. miesiącu mu się spanie znudziło, i raz w nocy, ok. 5 rano, ma pobudkę wink
    • bea-luz Re: przespane noce 07.02.14, 23:35
      Nasz przesypiał od 1 do 3 miesiąca, aż się martwiliśmy czy z nim wszystko aby ok tongue_out Potem się zaczęło i tak do dziś czasem przesypia do 6 co uważam za sukces. Wprowadziliśmy mu rutynę drzemkową w ciągu dnia i wieczorem(i zabijcie mnie matki polki za dzieci cierpiące!) taką, że idzie spać między 21 a 22 i chwilę przed tym je, robimy odbijanie i po dwóch tygodniach sam już zasypiał bo wyczuwał, że jest wieczór. W dzień zasypia mniej więcej o tych samych porach. Fakt, trzeba go często bujać ale to w sumie dla mnie większa przyjemność niż dla niego ;p

Co do jedzenia, od butli w nocy też go trzy dni odzwyczajałam. Okazało się, że zamiast mu pchać smoka z butelki w nocy i rozbudzać jedzeniem, wystarczyło go podnieść i chwilę potrzymać. Dzięki temu wypija całą butelkę wieczorem i rano + kleik.
    • eemcia82 Re: przespane noce 08.02.14, 06:09
      u nas czesto maly budzi sie bo musi zrobic kupke... niestety maly ma ciemne i twarde kupki (ma bakterie ktore leczymy) wiec jak juz "wycisniemy" kupe to sie rozbudza... pobawimy sie jakies 2h i spimy juz razem w lozku dalej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka