Dodaj do ulubionych

Ile czasu wychodzi zab?

11.04.14, 20:30
Synek od tygodnia zabkowuje. Ida gorne jedynki. Stracil apetyt, pakuje lapki do buzi. Od dwoch dni jest gorzej, bo zaczal non stop sie budzic w nocy. Wczoraj na noc podalam ibuprofen.
Ile czasu trwa wychodzenie jedynek? Tydzien, dwa, dluzej? Mozna to oszacowac?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Ile czasu wychodzi zab? 11.04.14, 20:31
      od kilku dni do kilku tygodni.
      • twitti Re: Ile czasu wychodzi zab? 11.04.14, 20:34
        Dzieki. Ide jutro po preparaty smile
    • aaaniula Re: Ile czasu wychodzi zab? 11.04.14, 21:27
      No nas zęby szly non stop przez pól roku. Długo nie bylo ich widać a dzieciak w nocy po ścianach biegal. Dziasla robily sie czerwone na okolo 2 tygodnie przed wybiciem. Czekamy jeszcze na piątki, a ja juz sie boje.
      • twitti Re: Ile czasu wychodzi zab? 11.04.14, 21:52
        Teraz ma troche zaczerwienione i takie wyraznie zaokraglone, jakby zab byl pod spodem.. Czekamy na lepsze czasy smile
    • mmajcka Re: Ile czasu wychodzi zab? 12.04.14, 02:02
      Dobre pytanie. Ale chyba nie ma dokladnej odpowiedzi.
      U nas dolne jedynki wyskoczyly nawet nie wiem kiedy. Gorne juz widzialam, ze ida na kilka dni przed. To samo jest z gornymi dwojkami. Juz sie przebily i ida w dol powolutku. No i teraz sie zastanwiam, ktory etap jest najbardziej bolacy. Corka w nocy tez niespokojna i nie wiem czy to wlasnie te dwojeczki czy trojki, ktore widze w dziasle ale do przebicia sie maja jeszcze pare milimetrow.
    • sela_s Re: Ile czasu wychodzi zab? 12.04.14, 09:03
      Dolne jedynki wyszły w całości w 3 tygodnie. Natomiast górne jedynki zauważyłam ( białe prześwity) w połowie lutego i do dziś nie wyszły całe, myślę ze ok 1/4 długości jeszcze jest schowana w dziąsłach. 2 tygodnie pierwsze były bolesne i to było widać śle teraz mimo ze wciaż wychodzą to nie widzę żeby córkę to bolało.
    • skrytapiromanka Re: Ile czasu wychodzi zab? 12.04.14, 11:03
      ja mam wrażenie, że u nas już idą dobre 3 miesiące, jak nie więcej uncertain i co? i nic. pojawia się kreska, syn dostaje szału, gryzie wszystko, idąc zostawia za sobą smugę śliny, kreska znika, i tak w kółko wink
    • az-82 Re: Ile czasu wychodzi zab? 14.04.14, 07:54
      Myślę, że zależy od dziecka. No i od zęba. Jedynki wychodzą w miarę szybko. U nas od początku marudzenia, kiedy widać było że dziąsło robi się grubsze, do momentu kiedy ząb miał około 2mm i skończyło się marudzenie było to raptem kilka dni. Potem ząb rósł sobie dalej, ale już bez marudzenia.
      Natomiast czwórki wychodziły dobre 2 miesiące, zanim całe były na wierzchu. I przez cały ten czas marudność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka