Dodaj do ulubionych

Odruch wymiotny u noworodka

24.06.14, 22:45
Witam. Mam 2 tyg dziecko. Zdarza się np.dziś po karmienia piersią że zaczyna jakby pokaslywać i mieć jakby odruch wymiotny ale nie wymiotuje .czym to może być spowodowane? coś ją podrapalo po gardle czy oznaką refluksu ? czasem jej się tak zdarza to nie pierwszy raz.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Odruch wymiotny u noworodka 24.06.14, 22:50
      Może jej się nie odbiło?
      Nie moze odbić i ją potem męczy to nie odbicie.
    • ewa.misko-wasowska Re: Odruch wymiotny u noworodka 25.06.14, 06:06
      To może być objaw refleksu, należy dalej obserwować maleństwo, bywa, że przyczyną takich dolegliwości jest alergia na białka mleka krowiego,
      pozdrawiam
      • zalogowalamsie Pani doktor 25.06.14, 11:46
        a moze ktoras z mam podpowie czym objawia sie jeszcze takie uczulenie na krowie bialko,jak sprawdzic czy mala jest uczulona i co ja powinnam zrobic nie jesc nabiału? dziś mała 2 razy kaszel a trzeci jakby odruch wymiotny Ale to zdarzyło się tym razem nie po jedzeniu tylko po spaniu.
        • oliwa28 Re: Pani doktor 25.06.14, 15:44
          W naszym przypadku alergia objawiła sie dopiero w 4 miesiącu pod postacią takich czerwonych zmian na skórze w dołach podkolanowych oraz za uszkami. Wtedy nie wiedziałam co to wiec jadłam nabiał nadal. Gdy pewnego dnia przesadziłam z jego ilością Młody wymiotował po każdym karmieniu. Za rada pediatry odstawiam cały nabiał. Po 3 lub 4 dniach synek przestał wymiotować a wysypka zaczęła znikać po kilku kolejnych dniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka