24.08.04, 20:23
moja córcia mało tyła i od trzeciego tygodnia (teraz ma pięc tygodni)musiałam
ją dokarmiać (NAN1) ale od kiedy ją dokarmiam ona wymiotuje .... i to napewno
nie jest ulewanie .... podczas jedzenia nagle jak z fontanny z jej ust wylewa
się mleko... nawet w większych ilościach niż wypiła..i tak kilka razy
dziennie... miałyście podobne problemy ? jak sobie z tym poradzić ? powinnam
się zgłosić do lekarza ?
Obserwuj wątek
    • mopek1 Re: wymioty 24.08.04, 20:26
      Koniecznie do lekarza, dziecko nie może tak bardzo wymiotować, bo sie odwodni!
    • michaellka Re: wymioty 24.08.04, 20:42
      Być może nie toleruje tego mleka. Mój synek, kiedy dałam mu Humanę SL też
      wymiotował po tym mleku. Ja bym zmieniła mleko ale i poszła do lekarza.
    • margarettka Re: wymioty 24.08.04, 22:31
      moj synek wymiotuje po kazdym sztucznym mleku i to strasznie, ma alergie na
      sztuczne mlecko (prawdopodobnie na bialko mleka krowiego). Lekarka przepisala
      mu bebilon pepti, ale nawet spojrzec na to nie chce, mimo dodawania kaszki
      smakowej itd. Takze poki co tylko moje mleko trzyma go przy zyciu smile) I nie ma
      nic innego co moglabym mu w razie czego podac uncertain Aha sojowego mleka tez nie
      tknie...
      • anka1 Re: wymioty 25.08.04, 08:48
        u mojego Synka bylo podobnie, uspokoilo sie kiedy po konsultacji z pediatra
        zaczelam Mu podawac nutramigen.radze isc z Dzieciatkiem do lekarza zeby przy
        okazji sprawdzil czy to nie refluks.
        • pustynia Re: wymioty 25.08.04, 12:51
          dzięki za dobre rady ... w poniedziałek się wybiorę do lekarza to zobacze co mi
          powie big_grin
          • andzia001 Re: wymioty 25.08.04, 12:56
            Pustyniusmile
            radzę nie czekać do poniedziałku z wizytą u lekarza.
            Wymioty u małego (tak małego) dziecka bardzo szybko prowadzą do odwodnienia
            organizmu.
            To bardzo niebezpieczne.
            Mój synek przy wprowadzaniu mieszanki mlecznej miał chlustające wprost wymioty
            i w ciągu jednego wieczoru i kawałka nocy tak się odwodnił, że wylądowaliśmy w
            szpitalu pod kroplówką.
            Z wymiotami czy biegunką naprawdę nie ma żartów.
            Leć do lekarza jak najszybciej.

pozdrawiam cieplutko
            Anka, mama Marcinka
            • pustynia Re: wymioty 26.08.04, 21:36
              niestety u nas lekarz u dzieci zdrowych tylko w poniedziałki ....a do chorych
              nie chce pchać się z małą bo boję się że złapie jakieś choróbsko i będzie
              jeszcze gorzej .... wczoraj zmieniłam jej mleko na Bebiko1 ale też
              wymiotuje ...a dzisiaj chciałam spróbować co z moim mlekiem i siedziałam cały
              dzień i odciągałam żeby dawać jej moje ... starczyło mi na trzy razy po 100ml
              no i po żadnym z razów nie zwymiotowała....później poszłyśmy na spacerek więc
              nie mogłam odciągnąć i dałam jej Bebiko po powrocie i znów zwymiotowała...ale
              czasem udaje sie że zje trochę sztucznego i nie zwymiotuje ...sama nie wiem co
              mam zrobić ... jakoś do poniedziałku wytrzyma ...chocby na moim
              mleczku...dzięki za rady ... naprawde trroszke mi to naświetliło sprawę ... cos
              mi sie zdaje że to jakaś alergia ...zobaczymy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka