25.07.14, 15:55
Powiedzcie mi kiedy Wasze dzieci dostaly "drosle" lozko.
W tym momencie corka ma skonczone 10 miesiecy i spi ze mna. Nie mamy lozeczka. I powoli zastanawiam sie nad zakupem lozka, zeby "uczyc" ja samodzielnego spania. Tylko nie wiem czy roczne dziecko jednak nie jest za male na takie loze (oczywiscie z wszelkimi mozliwymi zabepieczeniami). Po za tym corka strasznie, ale to strasznie (!) wedruje w nocy po materacu. Boje sie, ze po pierwsze moze to byc niebezpieczne dla niej, po 2gie, bedzie sie czesciej budzic jak bedzie walic o sciane albo o siatke zabezpieczajaca i po 3cie, wogole nie bedzie tam chciala sama spac.
Co myslicie?

Ps. Moze powinnam zadac to pytanie na forum o starszakach, ale chyba ich mamy tez tu zagladaja smile (taka mam nadzieje).
Obserwuj wątek
    • tankky Re: łóżko 25.07.14, 16:02
      Nasz Synek ma 12 miesięcy i chętnie kupiłabym mu już normalne łóżko, ale niestety nie mam na nie miejsca. Skubaniec nauczył się już wyłazić ze swojego niemowlęcego łóżka (co gorsza z turystycznego też uncertain ) i teraz wolę go zostawiać na naszym łóżku niż w jego ze szczeblami, bo ma bezpieczniejsze zejście. Synek nie migruje jakoś strasznie po łóżku, ale jakbym kupowała dla niego łóżko to zdecydowałabym się na takie z barierką.
    • mruwa9 Re: łóżko 25.07.14, 16:54
      moje dzieci wyprowadzily sie z naszego lozka w okolicach 1.5-2 lat. Pierwsze "lozko" stanowil materac w "doroslym" rozmiarze 80 lub 90 na 200 cm, zeby rodzic mogl sie obok polozyc. Materac polozony na podlodze, dla bezpieczenstwa. Rodzic towarzyszyl dziecku podczs zasypiania, potem wychodzilismy z pokoju, dziecko spalo samo. W razie pobudki albo przychodzilo do nas, albo ktores z nas moglo pojsc z dzieckiem do jego sypialni i polozyc sie obok, dosypiajac reszte nocy z dzieckiem. Dziecki temu wyprowadzka do swojego lozka odbywala sie bezkrwawo i bezbolesnie.
      Rame do lozka (lub nowe lozko) dokladalismy, gdy ryzyko upadku bylo minimalne, a dziecko nauczylo sie bezpiecznego schodzenia z lozka w nocy.
      • mmajcka Re: łóżko 26.07.14, 11:38
        mruwa:
        moje dzieci wyprowadzily sie z naszego lozka w okolicach 1.5-2 lat. Pierwsze "lozko" stanowil materac w "doroslym" rozmiarze 80 lub 90 na 200 cm, zeby rodzic mogl sie obok polozyc. Materac polozony na podlodze

U nas wlasnie tez jest takie legowisko smile Z tym, ze jak ide do corki kolo 12-1 w nocy spac to tak juz zostaje. I chyba teraz chodzi o to, zeby mame wyprowadzic z pokoju dziecka smile Ale dzieki Mruwa. Widze swiatelko w tunelu.
        • mruwa9 Re: łóżko 26.07.14, 15:18
          Twoje dziecko ma TYLKO 10 miesiecy.
          Gdy bedzie miala poltora roku, pierwsza pobudka bedzie ok 1.00 w nocy, pare miesiecy pozniej o 4-5 nad ranem, a dwulatka przyczlapie do was sama, z misiem pod pacha, o 6-7 rano.
          Gdy bedzie miala 4-5 lat (moze ciut pozniej, to kwestia indywidualna), juz nie bedzie chciala slyszec o wspolnym spaniu. Spokojna glowa.
    • lidek0 Re: łóżko 26.07.14, 13:08
      U nas idealnie sprawdziło się łóżeczko VIKARE archiwumallegro.pl/ikea_vikare_lozko_rosnace_bcm-935360034.html z IKEI, rosło razem z dzieckiem, na tyle niskie, że mały z niego nie spadnie, dobrze zabezpieczone boki, dla mnie prócz bezpieczeństwa, wygody jeszcze powinno jakoś wyglądać, legowisko na podłodze to opcja nie dla mnie jak są inne.
      A teraz o kogo wali jak z śpi z Tobą i to ją nie wybudza?
      • mmajcka Re: łóżko 26.07.14, 13:49
        Przewraca sie kilka razy, ze nawet udalo jej sie spasc z materaca. Tak wiec z jednej strony spie ja a z drugiej jest sciana oblozona poduszkami smile
        Lozko z ikea podoba mi sie. Dzieki.
    • murwa.kac Re: łóżko 26.07.14, 14:53
      kilka miesiecy temu spytalismy syna czy chce spac sam.
      powiedzial, ze nie.
      no to nie.
      jakies 2 tyg temu znowu pytanie czy chce spac sam. powiedzial, ze tak.
      no to śpi sam.
      • tankky Re: łóżko 26.07.14, 20:53
        Sam w innym pokoju czy sam w innym łóżku?
        • murwa.kac Re: łóżko 27.07.14, 07:43
          innym łóżku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka