Dodaj do ulubionych

siada 4 mc!

08.10.14, 15:13
Czesc kobitki,

szukam opinii doświadczonych mam. Córka od tygodnia jest kładziona w pozycji pół leżącej (na moich kolanach oglądany książeczkę). Wczoraj chwyciła się moich nadgarstkow i pociągnęła się (ale nie trzyma jeszcze dobrze główki). Normalnie usiadla wyprostowana! Od tego momentu wszędzie gdzie widzi okazję chce się pociągać. nawet chodząc przodem napina się całą. Jak tego ją nauczyc? Pozwalać nie pozwalać pociągać się - bo na śiadanie to napewno za wcześnie.
Obserwuj wątek
    • mamaleny1992 Re: siada 4 mc! 08.10.14, 15:14
      oduczyc*
    • kopiko-lol Re: siada 4 mc! 08.10.14, 15:26
      jak sama napisalas corka sie podciaga, a nie siada. Jest to zasadnicza roznica. Usiadzie najpewniej z czworakow. Lepiej je nie pozwalaj na takie wybryki. Moja tez czasem sie podciagala, ale nigdy nie pozwalam na to i do pionu nigdy sie nie wyprostowala. Generalnie tak na prawde sama usiadla majac 11 msc i po 2 msc rehabilitacji.
    • illegal.alien Re: siada 4 mc! 08.10.14, 15:59
      Srednio raz na miesiac jest taki watek.
      To nie jest siadanie.
    • tola2014 Re: siada 4 mc! 08.10.14, 16:33
      To, ze sie pociąga jest normalne w czwartym, piatym miesiacu. Do siadania jeszcze dluga droga, tez to przerabialismy smile
    • lizawaliza Re: siada 4 mc! 08.10.14, 16:45
      W wieku 4.5 miesiąca moja córka zaczęła siadać z pozycji do raczkowania, dzieci są różne, teraz ma 5 miesięcy i sama siada prawie non stop
    • 3luna3 Re: siada 4 mc! 08.10.14, 22:20
      Nie siada, tylko się podciąga. Normalny odruch w tym wieku. Siadać będzie z czworaków lub z boczku podpierając się ręką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka