toolie 11.10.14, 10:09 Dziewczyny, czy mozecie podzielic sie sprawdzonym przepisem na muffiny z warzywami, ktore mozna podac 10-miesiecznemu niemowlakowi? Widze, ze wiele z Was serwuje je swoim dzieciom. Z gory wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nothing.at.all Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 13:12 Na stronie alaantkowrblw masz całą masę przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
julka.82 Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 17:56 tutaj jest przepis alaantkoweblw.blogspot.com/2014/05/warzywne-muffiny.html ja z ich strony robie mnostwo rzeczy ale muffin jeszcze nie probowalam bo zawieraja mleko roslinne, ktorego jeszcze nie wprowadzilam. jak znajdziesz przepis bezmleczny, daj znac a podajesz swojemu dziecku mleko juz? Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko-lol Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 18:44 nie wiem w jakim wieku masz dzieciatko, ale mleko roslinne to np mleko ryżowe, a ryż to raczej szybko dzieci zaczynaja jesc Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 18:48 Ja nie robię muffinów, ale robię placki warzywne. ugotowane warzywa, rozdrobnione plus jajko (3 łyżki stołowe warzyw na jedno jajko), Wszystko wymieszać i usmażyć małe placuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 18:53 W tym przepisie podanym wyżej jest zarówno soda, jak i proszek do pieczenia. Dodałabym albo jedno, albo drugie i to w śladowej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
toolie Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 21:53 No wlasnie w sieci jest sporo przepisow na "muffiny dla dzieci", tylko ze nie przekonuja mnie przepisy z mlekiem (jeszcze nie wprowadzilam, jest na piersi), miodem, proszkiem do pieczenia, itp. dla dziecka ponizej roku. Myslalam, ze macie jakis najprostszy przepis ze skladnikow, ktore je wiekszosc dzieci w tym wieku, ale moze z takich nie wyjda...? Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 23:23 Można mleko zastąpić jogurtem greckim i nie dodawać sody, czy proszku do pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
toolie Re: muffiny dla niemowlat 12.10.14, 17:32 I wtedy tez wyjda? Wyrosna chociaz troche? Czyli jednak bede musiala sama wymyslic przepis metoda prob i bledow... Jesli ktos jeszcze ma jakis przepis to czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: muffiny dla niemowlat 12.10.14, 17:59 10 miesięczne dzieci, jesli nie są uczulone, mogą jeść krowie mleko "w czymś" - w ciastkach, naleśnikach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
grajfrutt Re: muffiny dla niemowlat 12.10.14, 22:00 Zamist mleka można dać wodę, dobrze dać gazowaną, dodadzą pulchności. Bez proszku nie robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: muffiny dla niemowlat 14.10.14, 19:01 Ja akurat używam mleka migdałowego. Muffinki wyrosną bez proszku, trzeba porządnie ubić, aby były babelki. Jak ktoś napisał wyżej - można dodać wody gazowanej trochę. Są o wiele lepsze bez proszku do pieczenia. Ja zawsze czuję posmak proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: muffiny dla niemowlat 15.10.14, 06:50 co prawda na slodko, ale bez cukru antoshkowesmaczki.blogspot.com/2012/01/muffiny-zytnio-jabkowe.html bez jajek, bez mleka, bez glutenu antoshkowesmaczki.blogspot.com/2012/11/babeczki-bananowo-amarantusowe.html w google wystarczy wpisac muffiny bez i co tam dalej chcesz - mleka, jajek, glutenu i wyskakuje masa przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama