Dodaj do ulubionych

muffiny dla niemowlat

11.10.14, 10:09
Dziewczyny, czy mozecie podzielic sie sprawdzonym przepisem na muffiny z warzywami, ktore mozna podac 10-miesiecznemu niemowlakowi? Widze, ze wiele z Was serwuje je swoim dzieciom.
Z gory wielkie dzieki.
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 13:12
      Na stronie alaantkowrblw masz całą masę przepisów.
    • julka.82 Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 17:56
      tutaj jest przepis alaantkoweblw.blogspot.com/2014/05/warzywne-muffiny.html
      ja z ich strony robie mnostwo rzeczy ale muffin jeszcze nie probowalam bo zawieraja mleko roslinne, ktorego jeszcze nie wprowadzilam. jak znajdziesz przepis bezmleczny, daj znacsmile
      a podajesz swojemu dziecku mleko juz?
      • kopiko-lol Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 18:44
        nie wiem w jakim wieku masz dzieciatko, ale mleko roslinne to np mleko ryżowe, a ryż to raczej szybko dzieci zaczynaja jesc wink
        • babybump Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 18:48
          Ja nie robię muffinów, ale robię placki warzywne. ugotowane warzywa, rozdrobnione plus jajko (3 łyżki stołowe warzyw na jedno jajko), Wszystko wymieszać i usmażyć małe placuszki.
          • babybump Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 18:53
            W tym przepisie podanym wyżej jest zarówno soda, jak i proszek do pieczenia. Dodałabym albo jedno, albo drugie i to w śladowej ilości.
            • toolie Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 21:53
              No wlasnie w sieci jest sporo przepisow na "muffiny dla dzieci", tylko ze nie przekonuja mnie przepisy z mlekiem (jeszcze nie wprowadzilam, jest na piersi), miodem, proszkiem do pieczenia, itp. dla dziecka ponizej roku. Myslalam, ze macie jakis najprostszy przepis ze skladnikow, ktore je wiekszosc dzieci w tym wieku, ale moze z takich nie wyjda...?
              • babybump Re: muffiny dla niemowlat 11.10.14, 23:23
                Można mleko zastąpić jogurtem greckim i nie dodawać sody, czy proszku do pieczenia.
                • toolie Re: muffiny dla niemowlat 12.10.14, 17:32
                  I wtedy tez wyjda? Wyrosna chociaz troche? Czyli jednak bede musiala sama wymyslic przepis metoda prob i bledow...
                  Jesli ktos jeszcze ma jakis przepis to czekamysmile
                  • semi-dolce Re: muffiny dla niemowlat 12.10.14, 17:59
                    10 miesięczne dzieci, jesli nie są uczulone, mogą jeść krowie mleko "w czymś" - w ciastkach, naleśnikach itd.
                    • grajfrutt Re: muffiny dla niemowlat 12.10.14, 22:00
                      Zamist mleka można dać wodę, dobrze dać gazowaną, dodadzą pulchności. Bez proszku nie robiłam.
                      • babybump Re: muffiny dla niemowlat 14.10.14, 19:01
                        Ja akurat używam mleka migdałowego. Muffinki wyrosną bez proszku, trzeba porządnie ubić, aby były babelki. Jak ktoś napisał wyżej - można dodać wody gazowanej trochę. Są o wiele lepsze bez proszku do pieczenia. Ja zawsze czuję posmak proszku.
    • murwa.kac Re: muffiny dla niemowlat 15.10.14, 06:50
      co prawda na slodko, ale bez cukru

antoshkowesmaczki.blogspot.com/2012/01/muffiny-zytnio-jabkowe.html

bez jajek, bez mleka, bez glutenu

antoshkowesmaczki.blogspot.com/2012/11/babeczki-bananowo-amarantusowe.html

w google wystarczy wpisac muffiny bez i co tam dalej chcesz - mleka, jajek, glutenu i wyskakuje masa przepisow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka