tu.ska 05.11.14, 20:55 witam Od kilku dni wprowadzam córeczce kaszkę manną (1 łyżeczka ) na wodzie. Po kilku godzinach ma takie czerwonawe policzki. Czy może to być reakcja na gluten? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aodwn Re: reakcja na gluten??? 05.11.14, 22:23 Mój syn też takie policzki miał. Nie wiem czy od glutenu, ale rzeczywiście zaczęło to się pojawiać w czasie gdy wprowadzałam go do diety. To minęło. Pediatra to widziała i powiedziała, że mogą być takie reakcje alergiczne, ale nie należy się zbytnio przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: reakcja na gluten??? 06.11.14, 08:41 Lekarz mówi, że nie nalezy się przejmować? Co to za lekarz, sorry. Tak, może być taka reakcja. Nalezy obserwować co się dzieje. Czasami ogranizm nie jest gotowy na takie nowości i wtedy daje znać. Odpowiedz Link Zgłoś
tu.ska Re: reakcja na gluten??? 06.11.14, 10:49 w takim razie czy mam podawać dalej???czy zaprzestać???? Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: reakcja na gluten??? 06.11.14, 13:44 Zaprzestać i za jakiś czas znowu spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadermiblog Re: reakcja na gluten??? 12.11.14, 17:47 tak, gluten często objawia się krostkami. reakcja to b. czesto "dziwna wysypka". zaprzestac i spróbować ponownie za jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
aodwn Re: reakcja na gluten??? 06.11.14, 13:17 nothing.at.all napisała: > Lekarz mówi, że nie nalezy się przejmować? Co to za lekarz, sorry. Może nie użył dokładnie takich słów, ale mówił, żeby się nie martwić bo taka może być reakcja na nowy pokarm. No i chyba miał racje bo te plamy na policzkach pojawiały się potem znikały i za kilka dni znowu się pojawiły i na tą chwilę od 3 m-cy już nie ma żadnych plam na buzi. Ja małemu podawałam a gdy mu się pojawiły plamki odstawiałam "podejrzane" pokarmy na kilka dni (u mnie to był gluten, żółtko jajka i "słoiczki" z dodatkiem pomidorów), gdy plamy z buzi znikały znowu zaczynałam podawać te pokarmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.misko-wasowska Re: reakcja na gluten??? 06.11.14, 13:31 Trudno jednoznacznie stwierdzić czy to reakcja na gluten, ale można na 1-2 tyg. odstawić i spróbować ponownie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś