Dodaj do ulubionych

chory czy nie?

08.11.14, 15:02
Muszę się poradzić bo sama już nie wiem, to moje pierwsze dziecko i pierwsza jego infekcja.

Otóż ponad tydzień temu młody zaczął kaszleć, chociaż gorączki nie było, kataru też nie, dwa dni później poszłam z nim do lekarza. Okazało się, że ma ostre zapalenie gardła i od tego, jak pani lekarka powiedziała, "zajęło się ucho, nic poważnego ale dziecko się męczy". No fakt, trochę popłakiwało. Dostał lekarstwa, katar się nie pojawił, gorączka też nie. Pięć dni później na kontroli pani doktor powiedziała, ze jest już całkowicie zdrowy a pokaszluje od zmiany temperatur. Ale wczoraj jak kaszlał, to był to taki mokry kaszel a zanim zakaszlał, to coś jakby w gardle mu rzęziło. Czy to jest normalne, to tak może być? Mam wątpliwości, czy młody jest doleczony, jak napisałam na początku, w temacie chorób, kataru, kaszlu u dziecka jestem zielona, sama też nie chorowałam ze dwa lata więc trudno mi się odnieść chociaż do siebie.
Obserwuj wątek
    • kremka2014 Re: chory czy nie? 09.11.14, 02:30
      A ile miesięcy ma dziecko? Antybiotyk dostal? U mojego jest podobnie,z tym że nic o uchu nie bylo. Katar sie na zewnątrz nie ujawnil, spływa po gardle. Jest bardzo gęsty. Mój niewprawny w odkrztuszaniu wiec wręcz dławi sie przy odksztuszaniu. Rzęzi i chargocze. Co 3dni chodzi do osłuchania, co radzę Ci również zrobić. U niemowląt szybko dochodzi do zejścia infekcji na dolne drogi oddechowe. Nie ryzykuj.
      • panirogalik Re: chory czy nie? 09.11.14, 15:20
        Wygląda na to, ze moje dziecko jednak jest faktycznie zdrowe, wczoraj jeszcze kaszlał na spacerze a dzisiaj, jak do tej pory, cisza. Kataru nie ma, ssie pierś i oddycha przez nos. Obyło się bez antybiotyku, synek ma dziesięć miesięcy. Uff, to pierwsza infekcja za nami.
        • panirogalik Re: chory czy nie? 09.11.14, 15:39
          "infekcja za nami"

czego życzę też twojemu dziecku smile
          • kremka2014 Re: chory czy nie? 09.11.14, 23:33
            Dzięki. My bez antybiotyku również. Starszak juz 5 lat żyje bez antyboli i daje radę. Czego wszystkim dzieciom życzę,smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka