Dodaj do ulubionych

Jeździk - macie?

14.11.14, 00:18
Zakochalam sie w jeździkach metalowych Baghera. Planuje kupic taki na Mikołaja synkowi. Jest co prawda od roku, ale zaczeka smile mialyscie/macie jakiekolwiek jezdziki dla swoich dzieci? Czy chętnie sie nimi bawią? Ten "mój":
www.adaboo.pl/jezdzik-bialy-classic.html
Obserwuj wątek
    • pigulka1 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 09:24
      Jeździk piękny smile my dostalismy w prezencie taki zwyczajny plastikowy. Prezent zupełnie nietrafiony, ja od początku byłam nastawiona na nie, o wiele bardziej wolałam rowerek biegowy. Synek chyba wyczuł moje nastawienie, bo bardzo bardzo słabo z niego korzystał. Służył przez rok jako kurzozbierajka. Na podwórku nie chciałjeździć w domu też nie. Gdybym miała kupić sama to byłby zbędny wydatek. Ale są dzieci, które lubią jeździki..
    • fizmedka Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 09:46
      Jezdzik piekny!!! My kupilismy rowerek puky wutsch na poczatku nie wiedziala jak go oswoic ale po kilku probach zasuwala szybciej niz my. Ale na wakacjach u rodziny cora wymiatala na plastikowych jezdzikach. Co lepsze dzieciaki 3 i 4 letnie zasuwaly na nich w rownym tempiewink rowerek sluzy do dzisiaj i cora uwielbia na nim jezdzic . Na wiosne zakupimy jej pierszego laufranda na dwoch kolkachwink
    • reni1986 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 11:15
      Ja też planuję kupić synkowi na prezent gwiazdkowy jeździk i też szukam czegoś fajnego. Podpowiedzcie dziewczyny bo jeździki są z rączką dla rodziców i takie zwykłe bez tej rączki. Które wybrać?
      • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 11:39
        No właśnie ten, który ja chce kupic nie ma rączki ani żadnego kija, zeby mozna było prowadzić dziecko. Szkoda. Na pewno lepiej gdyby było cos do trzymania przez rodzica.
        • fizmedka Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 11:43
          Ale chcesz uczyc dziecko samodzielnosci, czy szukasz zastepstwa za wozek? Zastanow sie to wybierzesz zgodnie ze swoimi oczekiwaniami.
          • reni1986 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 12:03
            Tak, zgadzam się tylko dla 11-miesięczniaka, który dopiero wspina się po meblach a do stabilnego chodzenia jeszcze mu trochę brakuje to chyba ta rączka się przyda. Potem jak dziecko staje się samodzielne i bez problemu chodzi to rączka idzie w odstawkę i dziecko samo popiernicza po mieszkaniu wink
            • fizmedka Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 12:09
              Ale zapewniam Cie ze taki maluch po mieszkaniu bedzie szalal sam. Moze na progach bedzie wymagal pomocy, o ile masz progi.
              • reni1986 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 12:16
                A bo ja taka panikara i szukałam jeździka, z którego dziecko mi nie spadnie, wypadnie itp hah wink
                oooo coś takiego smile
                allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=je%C5%BAdzik&bmatch=seng-v6-p-1-dz-1106
                • fizmedka Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 12:23
                  No, rozumiem. W mieszkaniu raczej nie rozwinietakiej predkosci, y upadajac cos sie dziecku stalo. No chyba ze masz schody lub duze pochylniewink a jak bedzie starszy to i upadac sie nauczy.
              • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 14:18
                Ja na szczęście progów nie mam w domu, a za to jest 80 m2 wolnej przestrzeni, wiec wydaje mi sie, ze synek bedzie miał frajdę z tym jezdzikiem
        • julka.82 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 12:21
          to ja pytanko mam. jak taki jezdzik ma raczke, czy nie jest fajna atrakcja dla dziecka ktore przy okazji uczy sie chodzic?
          • julka.82 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 12:22
            mam na mysli cos takiego, na przyklad https://www.hop-sport.pl/pol_pm_Jezdzik-pchacz-Miski-samochod-dla-dzieci-1966_2.jpg
          • fizmedka Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 12:24
            Tak moze, byc atrakcja, pod warunkiem, ze jest stabilny, a z tym roznie bywa...
    • panizalewska Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 13:15
      Jaaaki pjjjjękny! smile
      My dostaliśmy jakiś plastikowy, z mordką misia, wróżką i czymś tam jeszcze, różowo-liliowy o zgrozo wink Atrakcja była, a i owszem. W domu, bo po ulicy nie e.
    • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 13:41
      Ja sama "zakochalam" sie w podobnym, retro, troche metalowym, ale absolutnie nieporecznym, pieknie wygladajacym i na pewno zdobiacym wnetrze, ale...
      no wlasnie te jezdziki zle wypadaja w testach w porownaniu ze zwyklym plastikowym bobycar ciezko sie nimi skreca, sa wywrotne, ciezsze, nie stabilne.
      • alutka314 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 14:11
        Moja dostała jakiś zwykły plastikowy na pierwsze urodziny. Jak jeszcze nie umiała nim jeździć to trzeba było ją pchać. A nie miał wysuwanej rączki więc plecy bolały. Tak sama odpychać się nim to zaczęła dopiero jak miała ok 1,5 roku. Teraz ma 2 lata i dalej na nim zasuwa. Po domu i na dworze. Dokładnie taki mamy allegro.pl/jezdzik-pchacz-duzy-hot-jeep-czerwony-9543-i4763347983.html
        • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 14:28
          www.bokado.pl/pl/p/Baghera-Jezdzik-Racer-czarny/1585
          Ktory ładniejszy? Ten zalinkowany wcześniej czy ten?
          • ewelina.90 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 15:44
            Piękne. biały ładniejszy, ale czy będzie wygodny dla dziecka? Jakoś tak mi nie wygląda. Jak masz możliwość to pomacaj - jak jeździ, skręca czy jest wywrotny.
            • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 15:52
              Nie mam możliwości pomacania, kupuje przez net, w razie czego odesle.
          • bieniewicka Re: Jeździk - macie? 15.11.14, 09:17
            Piękne obydwa, mi też chyba się biały podoba bardziej (normalnie jak z Gatsby'iego czy coś wink) ale Wilkowa mi również wydaje się niewygodny. Czego nie życzę ofkors, powodzenia!
          • tankky Re: Jeździk - macie? 15.11.14, 22:37
            Naprawdę piękne są te jeździki, ale chyba jako dekoracja w domu. Taki jeździk powinien być lekki, zwrotny, mieć oparcie na plecy i zabezpieczenie na podwoziu. Na tych jeździkach mogą pewnie jeździć kilkulatki, ale nie roczniak. No i co to znaczy stabilnie chodził? Mój Syn ma 16 miesięcy chodzi od 3 i nadal nie powiedziałabym, że jest bardzo stabilny. Na jeździku zaczął jeździć kilka miesięcy zanim postawił pierwsze kroki.
    • nowamama2 Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 14:49
      Mi sie podoba bardziej bialy ale tak szczerze to najpierw sprawdziłabym w sklepie, czy dziecko jest w ogóle chetne na takie wynalazki bo moze sie okazac ze 400 zl wyrzuciłaś w bloto. Chętnych na zakp zapewne nie znajdziesz, bo wiekszość ludzi kupuje dzieciom to co najtańsze
      • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 18:58
        No ciekawe, czy bedzie Ok. Pewne jest, ze zeby był bezpieczny, dziecko musi conajmniej stabilnie chodzić. Zamowie, jak przyjdzie to dam znać jakie wrażenia.
        Córka mojej siostry miała plastikowy, różowy jezdzik i go uwielbiala. Był czas, ze była to jej ulubiona zabawka, długi czas smile
        Ten jezdzik tak bardzo mi sie podoba, nawet jakby synek nie był nim bardzo zainteresowany to pasuje bardzo jako element dekoracyjny w moim domu, bardzo drogi element dekoracyjny wink sama bym pewnie nie kupiła, ale dziadki dokładają, to sie nawet nie zastanawiam smile
    • myaka Re: Jeździk - macie? 14.11.14, 19:24
      Jeszcze nie mamy, ale lada chwila bedziemy mieli - jeden z wujkow zechcial podarowac jezdzik na roczek.
      Z tym, ze my bedziemy mieli zwyczajny BOBBY CAR
      Szczerze mowiac nie znam dziecka w okolicy, ktore by nie mialo bobby car'a lub nie lubilo nim jezdzic wink
      Nasz synek bawil sie z radoscia juz takim kilkakrotnie na spotkaniach z innymi dziecmi - ogolnie o jezdzik jest zawsze najwieksza walka miedzy dziecmi big_grin
    • panizalewska Z innej beczki... 14.11.14, 19:47
      Jak tam wybór fotelika Wilkowa? Pchnęłaś coś do przodu? Byłaś u panów na Dewajtis?
      Osiemgwiazdek ma fajny nowy wpis czemu RWFy są droższe niż te normalne wink
      • wilkowaona Re: Z innej beczki... 14.11.14, 20:07
        Panizalewska nie mieszkam w wawie obecnie, a tu gdzie jestem nikt mi profesjonalnie nie pomoże sad jestem zdana na instrukcje montażu oraz You Tube. Zdecydowałam sie na Joie Stages, jest RWF-em i ma dobra cenę. (650 zł). Wyglada tez przyzwoicie, porządnie, na bezpieczny. Czytałam o nim rożne opinie na anglojezycznych stronach i sa ok. Właśnie czekam na dostawę.
    • tankky Re: Jeździk - macie? 15.11.14, 21:57
      Nie ma lepszej zabawki dla mojego Syna niż jeździk. Wszystko jedno jaki. W domu mamy czerwonego zygzaka, u dziadków samolot ze smigłem co się kręci, u niani ma chyba z 5 jeździków. W markecie też bierzemy auto-wózek. Uwielbia jeździki smile
    • tankky Re: Jeździk - macie? 15.11.14, 22:02
      Jeździk bardzo ładny. Też bardzo lubię ładne rzeczy, zawsze zwracam uwagę w co ubieram Synka, itd też nie lubię kolorowej tandety, ale niestety dzieci lubią. Im bardziej kolorowe tym lepsze. Dzisiaj w Auchan poszliśmy wybierać jeździki, były dwa granatowe i jeden fioletowo różowy. Zgadnijcie, który dziecko wybrało?
      Więc pytanie dla kogo ten jeździk? Dla synka, Ciebie czy koleżanek na placu zabaw?
      • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 00:49
        Dla synka, troche tez dla siebie, bo patrząc NATO cudo bede sie cieszyć jak dziecko. Poza tym idealnie pasuje do naszego domu. Synek tez powinien miec frajdę, bo jest to mini wersja prawdziwego auta (prawie), blaszana karoseria itp. Spotkałam sie juz z opinia, ze znowu kupuje dla siebie, ze dziecku nie zależy. Ale ja lubie otaczac sie pięknymi przedmiotami, i dlaczego jeśli mam możliwość wyboru, mam wybierać tandetę? Przy wyborze wozka, lozeczka - mam takie www.bellamy.pl/offer/bellamy/good-night-mint-1, były komentarze.
        A na pewno nie kupuje ładnych rzeczy, zeby inni mi zazdroscili, nie jestem takim typem. Po prostu mam ogromną potrzebę estetyki i relaksuje sie patrząc na te perełki wink
        • bieniewicka Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 04:01
          Jak się ma taki a nie inny budżet to na zdrowie smile nie rozumiem komentarzy, ze co? a bellamy firmę znam, wyróżniają się na rynku designem. Good night wydaje się być bardzo solidne, chyba jesteś fanka retro? Ja chyba wole bardziej modern i minimal smile ale w ich ofercie też cos znajdę.

ja czekam z większymi wydatkami na meble dla małej az będzie korzystać ze swojego pokoju, obecnie jest po prostu nie urządzony bo łóżeczko stoi obok naszego łóżka w sypialni i do tej pory się kurzy... Tzn zaczynamy powoli korzystać, ale zobaczymy jak pójdzie. Mala jest coraz bardziej mobilna i byłabym spokojniejsza gdyby dzienne drzemki trzaskala w łóżeczku... wink ale oddzielny pokoj to jeszcze na pewno kawałek czasu.
          • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 07:48
            Bieniewicka u nas tez lozeczko stoi w naszej sypialni, narazie pokój synka stoi pusty i czeka na urządzenie. Mój budżet tez jest ograniczony, ale jak juz mi sie cos spodoba to kombinuje na wszystkie sposoby, zeby to miec wink
        • tankky Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 10:33
          Nie o to mi chodziło. Ja też uwielbiam piękne przedmioty. Sama zajmuję się renowacją antyków. Chodziło mi o to, że ten jeździk wygląda na niewygodny dla małego dziecka. Zresztą napisane jest, że rekomendowany od 2 roku życia.
          Pytałaś o opinię.
        • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 17:32
          Oh kobieto, a ja kupilam za prawie taka sama cene badziewie w de porownujac wyglad twojego lozeczka, jest przepiekne, do tej pory myslalam ze ja mam sliczne, ale to cudo swietnie wyglada!
    • malaidka Re: Jeździk - macie? 15.11.14, 23:18
      Jeździk faktycznie śliczny, tyle że podobno niezdrowy, pomimo tego że popularny. Tak uważa córki rehabilitantka, a jest to kobieta z olbrzymim doświadczeniem do której mam 100% zaufanie. O wiele bardziej polecała rozejrzeć się za rowerem biegowym dla najmłodszych. Ja kupiłam od forumki scuttlebug, ale łatwo dostać takie w sklepie -np pukylino.

Co do fotelika Joie- ja jestem zadowolona. Na limango bywa za 500-parę złotych, warto zaglądać, jeśli wam się nie spieszy.
      • bieniewicka Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 04:03
        Malaidka dzieki za cynk wink
    • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 13:20
      Ciemniejszy fajniejszy moim zdaniem wink
      Kiedy zamawiasz?
      Ten mi sie podoba bardzo:
      adaboo.pl/jezdzik-metalowy-nr1-bialy.html
      ale cena w internecie zawyzona, w sklepie juz dostane za 80€ uncertain
      • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 14:39
        Czekam na dostawę do sklepu tego białego. Bedzie 23 listopada. Nie mów mi, ze przeplacam big_grin nie cierpię przeplacac wink
    • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 17:30
      www.retro-pedals.de/kategorien/35/de/rutschautos_all.html
      fajne sa, a podoba mi sie tez vespa, ale kupie jak mloda bedzie miala ok 2 lat.
      www.retro-pedals.de/produkte/167/de/holz-laufrad-vesparoller-piaggio-mint-03243.html#
      Ktos napisal ze te jezdziki od 2 lat, ale ja w kolejnym opisie niemieckim widze ze od roku...
      • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 16.11.14, 17:34
        Aha, bialy zarysuje, beda ślady, na ciemnym tak nie widaćsmile
    • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 13.01.15, 22:48
      No my ostatecznie wybraliśmy ten:
      m.ceneo.pl/16855768
      Ze względu na niższa cenę, ale jest przepiękny na żywo i cieszy moje oko w salonie smile synek uwielbia jezdziki!!! W tak zwanym międzyczasie dostał jeszcze dwa, zwykły plastikowy czerwony brrrr, taki koszmarek wizualny i nie pasuje do mojego domu wink ale synek go bardzo lubi. No i mamy tez taki duzy little tikes, zaraz wkleje linka. Ten tez jest hitem, polecam! Bardzo bezpieczny dla nawet niemowląt, ktore oczywiście siedzą.
      • wilkowaona Re: Jeździk - macie? 13.01.15, 22:48
        O taki:
        m.ceneo.pl/15293461
    • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 14.01.15, 07:44
      Mamy ten sam jezdzik smile nasz dostala od Chrzestnej pod Choinke smile
    • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 14.01.15, 07:50
      A rozgladalas juz sie za rowerkami? Ja widzialam na zywo ten model Puky i jestem zachwycona, ale przegladam neta bo moze cos fajniejszego znajde img3.imgbb.ru/0/6/b/06b014b878c1685b3f8ca8471388e5ea.jpg
      • kcmc82 Re: Jeździk - macie? 14.01.15, 07:52
        www.petitbike.com/imatges/bicicletes/puky/puky-cats6ceety-02.jpg
        Model Puky ceety mam na mysli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka