Dodaj do ulubionych

Chrzestna w ciąży ?

07.09.04, 15:49
Dziewczyny moja siostra ma być chrzestną ale jest w ciązy ? Podobno nie
powinna podawać dlaczego ??
Urodzi dopiero w lutym czy musze tak długo czekać z chrzcinami ?
Obserwuj wątek
    • aprze Re: Chrzestna w ciąży ? 07.09.04, 15:57
      Cześć
      to są zabobony
      Agnieszka
    • mw115 Re: Chrzestna w ciąży ? 07.09.04, 16:08
      tak jak napisała poprzedniczka, to tylko głupie zabobony
      ja sama zostalam chrzestną jak byłam w 7 m-cu ciąży
    • olivia101 Re: Chrzestna w ciąży ? 07.09.04, 19:34
      Rece opadajasmile Na pocieszenie powiem Ci, ze moja chrzestna trzymala mnie do
      chrztu jak byla w ciazy i z cala odpowiedzialnoscia moge stwierdzic ze niczego
      mi nie brakujesmilesmilesmile
      • gagarin3 Re: Chrzestna w ciąży ? 07.09.04, 20:12
        Pisałam już o tym w wątku na ten sam temat - w mojej rodzinie to już tradycja.
        Mama będąc w ciązy ze mną i moim bratem bliźniakiem podawała do chrztu swojego
        bratanka - cała trójka - dziś już prawie trzydziestoletnia - zdrowa na ciele i
        umyśle. Chrzestną mamą mojego synka była żona tegoż brata - również ciężarna.
        Dzieci mamy zdrowe i świetnie się rozwiajają. Mój synek co prawda ma wodniaki
        podtwardówkowe, ale to "pamiątka" po porodzie, a nie wpływ brzemiennej
        chrzestnej. Jest też druga strona medalu - jeżeli twoja siostra ma jakieś
        obiekcje, to raczej bym jej nie przekonywała... Dla nas to są śmieszne zabobony,
        ale jeżeli miałaby się z tym źle czuć...
        • marteczka271 Re: Chrzestna w ciąży ? 07.09.04, 22:22
          Dzięki.A już myslałam że mój syn będzie uciekał z kościoła jak bedzie go ksiądz
          polać wodą wink)
    • darriasz Re: Chrzestna w ciąży ? 07.09.04, 22:22
      no pewnie ze nie powinna wink)) a mni tesciowa mowila ze mam corci przetrzec
      czolo osikana pielucha bo ja ktos zauroczyl
      hahaha
      a teraz na powaznie, chrzcijcie bez obaw smile
      • kasik81 Re: Chrzestna w ciąży ? 07.09.04, 23:32
        Ja z powodu tego zabobonu chrzestną siostrzeńca nie zostałam. ZABOBON i tyle.
        Ale bardziej słusznym powodem było to iż chrzciny siostrzeńca były na dzień
        przed moim planowanym terminem porodu i gdyby nie to ,że nie wiedziałam czy
        wcześniej nie urodzę to bym się wykłóciła i chrzestną została smile)
        Pozdrawiam.
        Kasia z Alą
    • marta_km Re: Chrzestna w ciąży ? 08.09.04, 00:06
      to są zabobony, ale dla niektórych takie ważne, że potrafią odmówić w ostatniej
      chwili.
      Ja tak miałam z naszą chrzestną- odmówiła nam na 2 tygodnie przed chrzcinami,
      bo się okazało, że jest w ciąży.Zresztą skarżyłam się już tu na forum na ten
      tematwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka