Dodaj do ulubionych

podraznione policzki

02.12.14, 19:56
Dziewczyny, moja coreczka ma czerwone, podraznione policzki, zwlaszcza jeden. Przypuszczam ze nabawila sie tego na wietrze, na spacerze. Smarowalam ją kremem nivea na kazda pogode, ale niestety pojawilo sie zaczerwienienie. Jak to pielęgnowac? Juz jutro dam sobie spokoj ze spacerem. Smarowac ją tym kremem w domu? Mam tez masc witamina A- do czego ona sluzy?
Obserwuj wątek
    • zupazolwiowa Re: podraznione policzki 02.12.14, 22:35
      A ile czasu przed wyjściem smarujesz dziecko tym kremem? Może jest za mało czasu aby dobrze się wchłonął i dlatego nie zdążył zadziałać?
      • mama.olgi Re: podraznione policzki 03.12.14, 07:24
        Tak z 15 min. Najpierw smaruję, potem ubieranie.
    • nothing.at.all Re: podraznione policzki 03.12.14, 09:20
      Ja też smaruje tym kremem ale tak do 30 min. A co drugi dzień linomagiem. I nie zauważyłam nic złego.
      Smaruje może wcześniej. A teraz czymś tłustym.
    • asia_i_p Re: podraznione policzki 03.12.14, 21:45
      U nas pomogła maść Alantan - miał nadtrawione od własnej śliny. Bezpośrednio po posmarowaniu wygląda tragicznie, bo nie dość, że czerwone, to się jeszcze świeci, ale pomaga szybko.
      • bieniewicka Re: podraznione policzki 16.12.14, 19:06
        Dziewczyny, ostatnio czytałam w kontekście pielęgnacji buzi i pogody - linomag nie do końća u nas daje radę: www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html#
        • nothing.at.all Re: podraznione policzki 16.12.14, 20:11
          Dzięki. Przyda się.
    • mika_p Re: podraznione policzki 16.12.14, 20:48
      W jakim wieku? Czym ją karmisz?
      Nie ma mrozów, w gondoli dziecko jest schowane przed wiatrem.
      Popatrzyłabym najpierw w kierunku alergii i mechanicznych podrażnień. Mechanicznych - może zaczeła się sporo ślinić i spi tym policzkiem na mokrym?
      • mama.olgi Re: podraznione policzki 21.12.14, 18:00
        Byly mrozy, a gondola nie zawsze dobrze osloni, ot zawieje czasem wprost na buzię. Przeszlo juz.
    • ewa.misko-wasowska Re: podraznione policzki 19.12.14, 18:26
      U wielu dzieci w tym okresie obserwujemy podrażnienie skóry na policzkach i faktycznie dobrze się sprawdza solidne natłuszczenie na pół godz przed wyjściem a w domu pielęgnacja preparatami do których dziecko jest już przyzwyczajone,
      pozdrawiam serdecznie
      • mama.olgi Re: podraznione policzki 21.12.14, 18:02
        Dziękuję za odpowiedz. Juz zaczerwienienie dawno minęło, po paru dniach. Smarowalam dalej tym kremem i problem szybko znikł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka