29.12.14, 20:15
Witam jestem mamą 3.5 m dziewczynki do ostatniego tygodnia karmiłam piersią i dokarmiałam mm (bebiko ha)teraz dostaje mała tylko mm ale zmieniłam na nan ha.
Mała jak była na piersi (tylko pierś) to kupki robiła raz na 7-11 dni była ciemno zielona i dużo, no ale się nie dziwiłam gdyż były to długie odstępy , ale teraz jak jest na mm to robi raz na 2-3 dni i jest też ciemno zielona cuchnące bąki i tu moje pytanie czy to może coś nie tak z mlekiem. miała któraś z was mam takie coś.?
Podaję ha gdyż syn ma 7 lat i nadal ma skazę białkową a od małego był na bebilonie pepti, małej czasem jakies nieiwielkie krostki pojawią się na poliku ale po jakimś czasie znikają.
Zastanawiam się czy jest sens zmieniać mleko? Czy to może wogóle być przyczyna mleka
Obserwuj wątek
    • tankky Re: mleko... 29.12.14, 21:10
      Moim zdaniem powinnaś skonsultować to z pediatrą. Ja mając już jednego alergika podawałabym od początku bebilon pepti.
      • nadzieja1122 Re: mleko... 29.12.14, 21:21
        Dzięki jutro mamy szczepienie wiec zapytam ale nie liczę na powalająca odpowiedz gdyż z synem to dopiero na prywatnej wizycie pediatra zdiagnozować alergie nasz z ośrodka nic nie widział
        • nothing.at.all Re: mleko... 30.12.14, 17:31
          Trzeba skonsultować z lekarzem. Jak jeden alergik jest to drugie dziecko też może być. Zatem to mleko ha móż szkodzic. Zielona kupa non stop nie jest ok. Albo mleko albo witaminy czy infekcja jakaś.
          • nadzieja1122 Re: mleko... 30.12.14, 21:07
            Jestem po wizycie tak jak myślałam dr nic nie widzi w zielonych kupa złego, wywalczyła skierowanie na kał ogólny.
            • nothing.at.all Re: mleko... 31.12.14, 09:03
              Zmień lekarza albo idź skonsultuj z innym bo zielona kupa na cały czas to jest podejrzane. Co jakiś czas ok bo na piersi różnie być może ale nie za każdym razem. Tym bardziej że jeden alergik w mieszkaniu.
            • ewa.misko-wasowska Re: mleko... 31.12.14, 11:14
              W kale najlepiej sprawdzić czy nie ma krwi utajonej (badanie ogólne niewiele wniesie), kolor zielony może pojawiać się na mieszankach typu HA dodatkowo zawierających większą ilość żelaza; biorąc jednak pod uwagę obciążenie genetyczne skonsultowałabym z alergologiem,
              pozdrawiam serdecznie
              • nothing.at.all Re: mleko... 31.12.14, 12:44
                Pani Ekspert czy jak jest krew to znaczy ze alergia?
                • gkoz Re: mleko... 31.12.14, 19:18
                  Krew i przezroczysty śluz mogą być objawem alergii, reszta kup ok szczególnie przy kp, po mleku ha i hydrolizacie też zielone są normalne
    • nadzieja1122 Re: mleko... 03.01.15, 08:20
      Witam a mam jeszcze jedno pytanie czy suchy kaszel i sapka w nosie to też może byc objaw alergii?
      Mała ma właśnie takie objawy od kilku dni a chora nie jest byłyśmy na szczepieniu pani dr. ją osłuchiwała i badała była szczepiona więc choroby brak.
      • nothing.at.all Re: mleko... 03.01.15, 08:42
        Mogą to być objawy alergii.
        • gkoz Re: mleko... 03.01.15, 08:44
          Może to być objaw tego że kaloryfery działają jest za ciepło i za sucho
          • nadzieja1122 Re: mleko... 03.01.15, 12:01
            Co do kaloryferów to się nie zgodzę bo w domu mam 20 stopni a w sypialni to i z 19 jest, i zawsze wieczorem wieszam mokry ręcznik lub pieluchę, muszę się wybrac do alergologa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka