Dodaj do ulubionych

*********** problemy ze skórą *****************8

12.09.04, 20:31
Dziewczyny moja Oleńka ma skazę białkową. Ja nie jem nic co pochodzi od
krowy. Ale ostatnio na buzi jest tylko troszkę w jednym miejscu such skóra,
natomiast na ciele dostała takie placki ze skórą złążącą. Wygląda to tak jak
złazi skóra po opalaniu. Zastosowałam do jednej kąpieli mydełko bobas i
wydaje mi się że po tym, wróciłam spowrotem do Nivea i nic bez zmian.
Zastosowałam raz lipobase i nic. Tak jest juz 5 dzień. Macie jakieś pomysły.
Dietę na wszelki wypadek ograniczyłamsad
Obserwuj wątek
    • margarettka Re: *********** problemy ze skórą *************** 12.09.04, 21:17
      oj my mamy ten sam problem, suche placki na ciele, luszczy sie skora, czasem te
      placki sa zaczerwienione. Moj synek niby nie mial skazy-od poczatku nie
      stosowalam diety ale wymiotowal po mleku modyfikowanym. Teraz odstawilam nabial
      i zobaczymy, myje go w mydelku oilatum. Sama nie wiem co z nim juz robic sad
      • mkostki Re: *********** problemy ze skórą *************** 12.09.04, 21:46
        Polecam mycie w emulsji Oilatum - przynajmniej po kąpieli skórka jest w
        idealnym stanie.
        Niestety, mój synek tez ma bardzo sucha skórę - na brzuszku sucha skórka i
        drobne czerwone krostki a na kolankach czerwonawe, bardzo przesuszone plamki.
        Lekarka orzekła, że to pewnie alergia, ale nie wiadomo na co? Obawiam się, że
        to uczulenie na mleko. Karmię piersią i przestrzegam diety - nic smazonego,
        same łagodne i lekkostrawne potrawy, z owoców tylko jabłka i banany, czasem sok
        z czernej porzeczki (rozcieńczony).
        Jak rozpoznać, czy to uczulenie na mleko? czy jedynym sposobem na rozpoznanie
        jest odstawienie całkowite produtków mlecznych? Na jak długo? A może są inne
        charakterystyczne objawy?
        Pozdrawiam
        Magda
        • mamaaniolka Re: *********** problemy ze skórą *************** 12.09.04, 21:55
          Przeczytajcie sobie watek "czerwone placki na skorze", jest na tej samej
          stronie!!! Czarna porzeczka (owoc drobnopestkowy) i banany sa jak najbardziej
          podejrzane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka