Dodaj do ulubionych

pocieszcie

18.04.15, 15:30
Dziewczyny, mój 17 tyg. Syn od kilku tyg. budzi się po ok.40 minutach snu.dotychczas tak wyglądały drzemki dzienne ale teraz położony do snu nocnego tez dwa razy budzi się po 40 magicznych minutach snu.pocieszcie ze minie.
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: pocieszcie 18.04.15, 16:04
      Moja ma 14 m-cy i nadal pierwsza pobudka jest po 40 min.
      • onlymmartini Re: pocieszcie 18.04.15, 16:30
        To mnie pocieszylas!
    • aamarzena Re: pocieszcie 18.04.15, 16:35
      Minie, minie. Czteromiesięcznym dzieciom często pogarsza się sen \ zęby, skok rozw\ większości po jakimś czasie się poprawia, jednym szybciej, innym później. Czasem trochę pomaga ograniczenie bodźców i wrażeń, czasem trzeba po prostu przeczekać.
    • reirei Re: pocieszcie 18.04.15, 16:45
      Mój ma trochę ponad 5 miesięcy a odkąd skończył 4 są straszne jazdy z jego spaniem. Też tak miał, że się budził, nie wiadomo dlaczego, płakał i ciężko było go uspokoić. Teraz w nocy śpi lepiej, budzi się zazwyczaj tylko na jedzenie, ale czasem nie da się go odłożyć do łóżeczka i śpi z nami. Nie wiem od czego to zależy, jeden dzień jest taki, drugi śmaki. My z mężem zawsze się pocieszamy, że do osiemnastki mu przejdzie wink
      • stysia1987 Re: pocieszcie 18.04.15, 16:57
        4 i 5 msc zycia obfitowal w najwieksze jazdy senne. Pobudki, godzinne usypiania, 2-3h aktywnosci w nocy... minelo smile teraz przesypia cale noce wink
        • kremka2014 Re: pocieszcie 18.04.15, 20:10
          Jesssu Stysia, wkurzasz😒. U nas też tak bywało. Raz lepiej raz gorzej. Mój drugi egzemplarz w kwestii snu nocnego strasznie nierówny, nieprzewidywalny i trudny. Tez budzi się czesto jeszcze po 40 minutach, chociaż juz rzadziej . I nie ma znaczenia, patrzac za radami BB czy w dzień śpi tak czy śmak.... Po prostu jest wrażliwcem. Kazdy ząbek, katarek, lekkie wzdęcie i juz po nocce ma mamusia... Ale to minie.... Yyyyy
          .... Chyba nie pocieszyłam....
          pocieszyłam?
          Aha, miałam na myśli, ze wszystko robisz dobrze. Nie stresuj się.
          • stysia1987 Re: pocieszcie 19.04.15, 22:06
            Kremko moja droga, ja mam córusię tatusia. Spia razem trzymajac sie za rece wink Jak spala po mojej stronie to budzila sie na jedzenie (jestesmy na mm!!!!), na zabawe (nie reagowalam) lub wiercila sie niemilosiernie i mialam noc z glowy. Maz chrapie i szybko zasypia, jak mala sie przebudza, daje smoka, robi ciiiii i po sprawie. Rano pytam "budzila sie?" I slysze "chyba nie".

Ps U nas na zeby tez gorzej spi. Ani viburcol ani zele nie pomagaly.
    • angeika89 Re: pocieszcie 18.04.15, 20:10
      U nas też czasem się wybudzi ale uspokoje i idzie dalej w kime...Pewnie że minie jak wszystko...Jak Dziewczyny piszą,przyczyn może być wiele-zęby,skoki rozwojowe,może też się budzić bo za późno lub za wcześnie został położony itp.Trzeba przeczekać i uzbroić się w cierpliwość...

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka