21.06.15, 14:36
38 stopni, katar. Mały trochę marudny ale nie przelewa się przez ręce. Kąpać czy toaleta na 'sucho'? Jeśli kąpać to w chłodniejsze wodzie?
Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 15:10
      U nas ostatnio było podobnie,na szczęście już Mały wraca do formy.Normalnie kąpałam tylko nie myłam główki.Zdrówka życzę...
      • onlymmartini Re: 38 stopni 21.06.15, 15:19
        A co stosowaliscie?
        • angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 15:44
          Na gorączkę - vibrucol,a jak wysoka to panadol ,lub nurofen.
          Dodatkowo 2 razy na dobę po 2,5ml Neosine. A do noska nasivin soft i inhalacje robiliśmy...No i po 8 kropli na dobę witamina C.To były zalecenia Pediatry.

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
          • onlymmartini Re: 38 stopni 21.06.15, 15:54
            A czym inhalowalas? Solą fizjologiczna?
            • angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 16:00
              Tak,tylko solą...Zawsze po kąpieli inhalowałam,potem oczyszczałam aspiratorem i kropelki no noska,po takim zabiegu lepiej spał bo mu ten nosek aż tak bardzo nie dokuczał.Polecam na wieczór też pokroić cebulę na talerzyk i położyć koło łóżeczka.Śmierdzi trochę ale też fajnie nosek odtyka...
              • onlymmartini Re: 38 stopni 21.06.15, 16:09
                U nas problem od tygodnia ale nie było gorączki. Dopiero dziś wyskoczyła. Zastanawiam się czy do wirusa nie przyczepił się bakterie. Pediatra tez dal jakieś leki bez recepty.chyba jutro zrobię morfologie.
                • mamatin Re: 38 stopni 21.06.15, 20:08
                  Ja bym dala nurofen i szybka kapiel w normalnej cieplej wodzie.
                • angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 20:18
                  No u nas to jeszcze był kaszel i dostawał ''deflegmin''.Na szczęście obyło się bez antybiotyku,bo ten kaszel był niepokojący. My też jakoś 1,5 tyg walczyliśmy i teraz spokój.Ale za to ząbki nadal dokuczają.Ostatnio 3 na raz się przebijały i też był płaczliwy dodatkowo...
                  Pewnie że możesz zrobić morfologię,nikt Ci za to głowy nie zetnie a będziesz spokojniejsza że to tylko wirus.My mamy właśnie ten ''Neosine'' przeciwwirusowy.Super lek.Trzymaj sie i duużo zdrowia dla Was.Napisz jak tam po badaniach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka