Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik 9-18 kg

15.09.04, 20:04
Przymierzam się do zakupu takiego fotelika. Prosiłabym o opinie na temat
fotelików np Bebe Confort Iseoss oraz Bebecar lub inne , które warto kupić .
Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • asia2910 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 15.09.04, 20:55
      Też miałam ostatnio taki problem, poszliśmy razem z dzieckiem do sklepu i tam
      go poprostu poprzymierzaliśmy do różnych fotelików. Okazało się, że te które
      sobie wybrałam w katalogach czy gazetach w realu nam nie odpowiadały, głównie
      dlatego, że były za wąskie (zimą dziecko w kurteczce miałoby ciasno - tym
      bardziej nasz "maluszek"). Kupiliśmy w końcu fotelik NANA (żaden firmowy ale
      szeroki, regulowany, z możliwością zamontowania przodem i tyłem do kierunku
      jazdy no i niedrogi ok. 330 zł w porównaniu z innymi, a najważniejsze, że
      naszemu bobasowi też od razu przypasował).
      Pozdrawiam
    • lidek0 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 16.09.04, 08:02
      Polecam ISEOSA. jako jedyny na rynku jest porzeżany na boki aż o 15 cm. To
      rewelacyjny wynalazek, jak dziecko jest grubiej ubrane lub spi to poszeżasz i
      ma więcej miejsca. Ja mam nieco starszy model. ale te nowsze mają lepsze boki
      przy zagłówku, fotelik generalnie mięciutki, tapicerka dobra do prania, płynna
      regulacja kata nachylenia. Nie zamieniłabym na inny.
      • majka282 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 17.09.04, 22:48
        czytałam takie opinie ,że boki w Iseossach "latają" kiedy się je porusz reką i
        dają rozszeżyć ręcznie bez pomocy pokrętła. czy to prawda?
        • lidek0 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 18.09.04, 22:55
          Nie prawda. U nas nic nie lata.
    • yoyo11 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 16.09.04, 09:52
      Dwa miesiące temu stanęliśmy przed takim dylematem smile
      I w sumie zdecydowaliśmy się na inne rozwiązanie. Kupiliśmy fotelik w zakresie
      wagowym 9 - 36 kg Chicco Max - 3. Miałam obawy co do tego jak się będzie
      sprawdzał, przede wszystkim cena tego fotelika była dość podejrzana - niecałe
      400 PLN. Wydało mi się to bardzo dziwne. Teraz wiem, że juniora (który pojawi
      się na świecie już niebawem) odrazu przerzucimy z kołyski do takiego fotelika.
      Fotelik jest bardzo poręczny, funkcjonalny, bardzo estetycznie wykonany. I co
      było dla mnie ważne ma ściągane pokrowce. W przeciwieństwie do kołyski Maxi
      Cosi, którą mieliśmy wcześniej, mała się w nim nie poci. Z kołyski zawsze
      wyciągaliśmy ją z mokrymi pleckami. Polecam
    • paulaula Re: Jaki fotelik 9-18 kg 16.09.04, 13:22
      Ja myślę że jeśli jest taka możliwość to dobrze jest przymierzyć fotelik do
      samochodu również. Siostra mojego męża kupiła chicco na takim dużym stelażu że
      jak synek podrósł to zabrakło w samochodzie miejsca na nogi, a to combi auto.
      My kupliśmy Renolux Twist'n go. Bomba, jedyny który ma obrotowy fotel i to
      zaważyło na jego kupnie. Wkładając dziecko w fotelik nie trzeba gimnastykować
      się wchodząc cześciowo do samochodu żeby go zapiąć w pasy. Wkładamy malucha,
      zapinamy i obracamy we właściwym kierunku. Poza tym rozkłada się trochę jak
      wszystkie fotele, no i tapicerka ściąga się więc łatwo można wyprać. Kosztowało
      450zł.Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka