majka282 15.09.04, 20:04 Przymierzam się do zakupu takiego fotelika. Prosiłabym o opinie na temat fotelików np Bebe Confort Iseoss oraz Bebecar lub inne , które warto kupić . Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia2910 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 15.09.04, 20:55 Też miałam ostatnio taki problem, poszliśmy razem z dzieckiem do sklepu i tam go poprostu poprzymierzaliśmy do różnych fotelików. Okazało się, że te które sobie wybrałam w katalogach czy gazetach w realu nam nie odpowiadały, głównie dlatego, że były za wąskie (zimą dziecko w kurteczce miałoby ciasno - tym bardziej nasz "maluszek"). Kupiliśmy w końcu fotelik NANA (żaden firmowy ale szeroki, regulowany, z możliwością zamontowania przodem i tyłem do kierunku jazdy no i niedrogi ok. 330 zł w porównaniu z innymi, a najważniejsze, że naszemu bobasowi też od razu przypasował). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 16.09.04, 08:02 Polecam ISEOSA. jako jedyny na rynku jest porzeżany na boki aż o 15 cm. To rewelacyjny wynalazek, jak dziecko jest grubiej ubrane lub spi to poszeżasz i ma więcej miejsca. Ja mam nieco starszy model. ale te nowsze mają lepsze boki przy zagłówku, fotelik generalnie mięciutki, tapicerka dobra do prania, płynna regulacja kata nachylenia. Nie zamieniłabym na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 17.09.04, 22:48 czytałam takie opinie ,że boki w Iseossach "latają" kiedy się je porusz reką i dają rozszeżyć ręcznie bez pomocy pokrętła. czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
yoyo11 Re: Jaki fotelik 9-18 kg 16.09.04, 09:52 Dwa miesiące temu stanęliśmy przed takim dylematem I w sumie zdecydowaliśmy się na inne rozwiązanie. Kupiliśmy fotelik w zakresie wagowym 9 - 36 kg Chicco Max - 3. Miałam obawy co do tego jak się będzie sprawdzał, przede wszystkim cena tego fotelika była dość podejrzana - niecałe 400 PLN. Wydało mi się to bardzo dziwne. Teraz wiem, że juniora (który pojawi się na świecie już niebawem) odrazu przerzucimy z kołyski do takiego fotelika. Fotelik jest bardzo poręczny, funkcjonalny, bardzo estetycznie wykonany. I co było dla mnie ważne ma ściągane pokrowce. W przeciwieństwie do kołyski Maxi Cosi, którą mieliśmy wcześniej, mała się w nim nie poci. Z kołyski zawsze wyciągaliśmy ją z mokrymi pleckami. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: Jaki fotelik 9-18 kg 16.09.04, 13:22 Ja myślę że jeśli jest taka możliwość to dobrze jest przymierzyć fotelik do samochodu również. Siostra mojego męża kupiła chicco na takim dużym stelażu że jak synek podrósł to zabrakło w samochodzie miejsca na nogi, a to combi auto. My kupliśmy Renolux Twist'n go. Bomba, jedyny który ma obrotowy fotel i to zaważyło na jego kupnie. Wkładając dziecko w fotelik nie trzeba gimnastykować się wchodząc cześciowo do samochodu żeby go zapiąć w pasy. Wkładamy malucha, zapinamy i obracamy we właściwym kierunku. Poza tym rozkłada się trochę jak wszystkie fotele, no i tapicerka ściąga się więc łatwo można wyprać. Kosztowało 450zł.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś