agnes123 16.09.04, 12:33 Chcialabym dowiedziec sie ile ważą i mierza wasze pociechy w wieku mojej Natki?Co lubia jesc a czego nie..Ile maja zabkow?Jak jest u Was z usypianiem? Ile razy śpią w dzień?Piszcie,jeśli macie do mnie jakieś pytanka z miłą chęcią odpowiem na nie ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idole Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 12:41 oj czas leci! Moje niedawno urodzone w pazdzierniku konczy roczek . Wazy 10 kg przy 78 cm. Ma 7 zabkow. Jada prawie wszystko, skaza bialkowa na szczescie przeszla (niedawno to odkrylam ). Czekam teraz na pierwsze kroczki, bo narazie raczkowanie tak sie spodobalo, ze nic go nie interesuje. Poczul troche wolnosci i biega na czworaka jak szalony. Chcialabym zeby juz troche chodzil, ale... nic na sile, doczekam sie Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 12:49 Moja Natka tez wazy 10 kg.i rowniez ma podobnie wzrostu,bo 79 cm.Je naprawde wszystko-z nami normalne obiadki,kolacje itp.Ząbkow ma 10.Pierwszy dostala jak miala niespelna 4-miesiace.Chodzi od 9-miesiaca zycia i dopiero teraz zeszly jej guzy z czółka!Nie raczkowala w ogole,dopiero od tygodnia jakos śmiesznie zaczyna chodzic na czworaka ) Rzeczywiscie ten czas tak szybciuto leci-widac to po naszych maluszkach ) POZDRAWIAMY...... Odpowiedz Link Zgłoś
idole Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 13:05 agnes123 robilas juz przyjecie urodzinowe ? podziej sie doswiadczeniami, bo to jeszcze przede mna Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 13:04 A i Natka jest wielką złośnicą!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 13:11 Idoleee.....owszem robilam 5-lat temu przyjecie urodzinowe,ale w lokalu.Takze raczej nie napracowalam sie zbytnio ) Odpowiedz Link Zgłoś
idole Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 13:13 eh, myslalam, ze podpowiesz co ugotowac, jaki tort (zeby dzieci tez zjadly) no coz poszukam cos w przepisach ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 15:03 Rysiaczek 26 sierpnia skończył rok Duży już z niego facecik: ubranka nosi 86-92cm (zalezy od firmy) i ma prawie 13kg Własnie jesteśmy na etapie odzwyczajania Bąbelka od słoiczków (już więcej nie popełnię tego błędu) ale idzie nam ciężko. Rysiu jest alergikiem i nie może jeść wielu rzeczy m.in. mleko krowie i przetwory, jajka kurze, seler, pomidory, orzechy, cytrusy, truskawki i poziomki, owies(?)... ale mam nadzieję że z tego wyrośnie i będzie tylko coraz lepiej. Rysiaczek ma teraz 8 ząbków (jedynki i dwójki) i czekamy na następne Bąbelek zasypia sam zarówno w dzień jak i wieczorem, śpi w swoim łóżeczku ale z nami w sypialni. W dzień śpi 1 raz ok.2-3 godzin, w nocy ok.11 godzin bez pobudki na picie czy karmienie. Od kilku dni próbuje sam chodzić i idzie mu to coraz lepiej Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 17.09.04, 14:20 Jeśli chodzi o torcik-zamawiam u tesciowej w piekarni.Reszte przygotowuje sama- jesli chodzi o roczek Natki..jesli chcesz jakis konkretny przepis pisz slonko to Ci podam )Ja nie moge odzwyczaic mojej Natki od spania w dzien dwa razy- wolalabym aby spala raz a konkretnie a nie dwa po 1 godzince W nocy budzi sie 5 razy na picie,albo jak zgubi "dyda"... Odpowiedz Link Zgłoś
idole Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 17.09.04, 14:37 a czesto gubi "dyda" (co to wogole ? ). Agnes to farciara, torcik u tesciowej w piekarni, a ja tu mam sie sama meczyc? Dobry byl chociaż ? Jak masz przepis na dobry i prosty do zrobienia (to wazne!) tort/ciasto to poprosze. Moj roczniak nie budzi sie w nocy prawie wcale, chyba ze meczy koszmarek . Tak to spi ladnie od 21 do 6 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: To już ROCZEK!!!!!!!!!!!!!!!! 17.09.04, 16:46 > a czesto gubi "dyda" (co to wogole ? ) podejrzewam, że smoczek Odpowiedz Link Zgłoś