Dodaj do ulubionych

ile wam schodzi

21.01.16, 13:21

na miesiąc dla niemowlaka
- mydełko dla dzieci
- oliwka
- szampon
- pieluszki
- butelki ze smoczkiem
- - śliniaczki
Obserwuj wątek
    • spinka84 Re: ile wam schodzi 21.01.16, 13:47
      Córka ma 14 mcy. 1 butelka szamponu (jeszcze tam jest końcówka na kilka myć) 1.5 butelki mydła do mycia, oliwki nie używam, za to balsamu też używamy dopiero drugą butelkę, pieluszek nigdy nie liczyłam, butelek nie używałyśmy nigdy, śliniaki ma te same od urodzenia, nie widzę potrzeby wymiany smile
      Dostaliśmy mnóstwo tych szamponów, balsamów, a jak widać one nie schodzą tak szybko. W końcu ciałko jest malutkie, a my kąpiemy co 2 dni.
      • ninuszka Re: ile wam schodzi 21.01.16, 22:01
        Jezuu,zrozumiałam,że butelka szamponu na miesiąc smile
    • jusiakr Re: ile wam schodzi 21.01.16, 15:16
      Na miesiąc to jakies ułamki. Moja ma 10 miesięcy i kupilam jedna butle żelu Head to toe, jedna butle balsamu, jeden słoik sudekremu. Jeszcze sie nie skończyły. Pieluchy średnio 5-6 dziennie.
      Butelek mamy w sumie 4, śliniaków 5.
    • ani-a1987 Re: ile wam schodzi 21.01.16, 15:35
      5 m-cy, druga oliwka, płyn do kąpieli i do mycia włosów w jednym już drugi 500 ml smile ostatnio musieliśmy kupić emolient 500 ml z uwagi na problem ze skórąuncertain pieluchy w kosmicznej ilość na początku teraz wymieniliśmy m-ąc temu smile i zakupiliśmy śliniaki bo zaczął jeść smile
      • sfornarina Re: ile wam schodzi 21.01.16, 18:48
        Odstaw oliwkę, płyny do włosów i kąpieli i duża szansa, że problem ze skórą zniknie. Takiego malucha samą wodą się myje smile
        • agi2507 Re: ile wam schodzi 21.01.16, 20:19
          Fakt, sama woda wystarczy. Jak się urodził młody kupiłam płyn do mycia ciała i włosów Babydream, czasem go używamy. Najczęściej kąpie się z tatą albo straszą siostrą więc kąpie się w wodzie z resztkami szamponu, którym myją włosy (np. timotei) U nas długie włosy podatne na ciemieniuchę wiec mamy jeszcze ziajkę do ciemieniuchy. Oliwek, balsamów, lotionów i innych podobnych cudów nie używamy. Problemów z odparzeniami brak więc nie używamy niczego do smarowania pupy. Pieluszek oj schodzi trochę wink Butelka jedna na 3 miesiące (czasem smoczek częściej wymieniam)+ kubek niekapek tez jeden czy dwa na dłuższy czas. Śliniaków używałam krótko. Z kosmetyków tak naprawdę potrzebowałam latem krem z filtrem a zimą krem na zimno i wiatr
    • angeika89 Re: ile wam schodzi 21.01.16, 23:14
      Trudno powiedzieć, nigdy nie zapisywałam co ile czego zużywamy...
      Obecnie syn ma 15 m-cy.
      Pampersy ok 5-6 szt na dzień nam szło w okresie niemowlęcym, teraz 3-4 szt.
      Oliwki nigdy nie stosowałam, używamy od początku balsam Nivea Baby i butelkę mamy chyba na nie cały miesiąc.
      Szampon też z Nivea i też jakiś miesiąc butelka starcza.
      Kąpiemy małego codziennie od początku i balsamujemy. To taki nasz wieczorny rytuał.
      Śliniaki mam 5 par i piorę na bieżąco, od początku nie dokupywałam. Są z frotte i po każdym jedzeniu przepieram.
      Butelki raz kupione wystarczają na baaaardzo długo, co jakiś czas wyparzam.
      Smoczki wymieniam w zależności do wieku np 0-3, 3-6 itd...
      Używam Avent.
    • antosia1993 Re: ile wam schodzi 10.03.16, 20:42
      2 mydełka, 0,5 oliwki, szampon 0,5, pieluszki różnie ale około 4 paczek, ma 2 butelki zmieniane, śliniaki 5 od urodzenia. Syn 10 mc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka