Dodaj do ulubionych

sloiczek marchewka

29.09.04, 15:36
Dzis poraz pierwszydam malemu sloiczej gerbera marchewke , moje pytanie brzmi
czy lepiej dac ze sloiczka czy gotowana?
Obserwuj wątek
    • boulogne Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 15:46
      JA TEZ DZISIAJ DALAMSWOJEJ NIUNI MARCHEKE GERBERA *PORAZ PIERWSZY* NAWET NIEZLE
      NAM TO POSZLOL,ZJADLA 3LYZECZKI NA POCZATEK.PLANUJE DAC JEJ JESZCZE DZISIAJ
      TROCHE JABLUSZKA.OSOBISCIE MYSLE,ZE PRODUKTY ZE SLOICZKA SA BEZPIECZNE,
      PONIEWAZ SA DOKLADNIE PRZEBADANE IMAJA ODPOWIEDNIA WARTOSC ODZTWCZA,ODPOWIEDNIA
      ILOSC WITAMIN.TE ZROBIONE W DOMU SA DOBRE ,JEZELI WIESZ Z JAKIEJ POCHODZA
      UPRAWY,TE W SKLEPACH NIE SA Y
      ZBYT ZDROWE MAJA DUZO CHEMI POZDRAWIAM EDYTA
    • enjja Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 15:54
      Hej a podgrzewalas marchewke? Czy dac lepiej taka temp. pokojowa , ja kupilam
      tez na pozniej sliwki gerbera ciekawe czy zje , podalam mu jabluszko to nawet
      polubil troche sie krzywil ale to normalka podobno . Ile ma Twoje male?
      • boulogne Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 19:05
        MOJA NATI 03.10.SKONCZY 4MIES. MARCHEWKE LEKKO OCIEPLILAM WKLADAJAC KUBECZEK Z
        MARCHEWKA DO GORACEJ WODY.DALAM JEJ TEZ 3 LYZ. TARTEGO JABLUSZKA , SMAKOWALO
        JEJ BARDZO, JUTRO DAM JEJ 4 LYZ. MARCH. I 4 JABL.
        • lud_mila Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 20:42
          Nie podawajcie naraz dwóch nowości, bo jak dziecko zareaguje alergicznie to nie
          będziecie wiedziały po czym. Trzeba odczekać minimum 3 dni przed wprowadzeniem
          kolejnej rzeczy, chociaż akurat mój synek dostał uczulenia na jabłko dopiero po
          5 dniach.
        • la_lunia Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 20:49
          a ja mojej dalam soczek z marchewki
          chyba jej nie smakowalo smile))))
          ale w koncu wypila 30ml smile
          • boulogne Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 21:15
            W MOim PRZYPADKU podalam dwa na Zalecenie lekarki <poniewaz moJa Niunia od 3
            tyg nie moze sama zrobic kupki I STRASZNIE SIE TYM MECZYMY ,wiec podalam jej
            tez jabluszka.JAK REAGUJA NEGATYWNIE? BOL BRZUSZKA,CZY WYSYPKA?
            • lud_mila Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 21:33
              To może po prostu zacznij od jabłuszka, a jak po kilku dniach będzie ok, to
              wprowadź marchewkę?
              U nas po jabłku najpierw były bardzo intensywne rumieńce, takie jakby dziecko
              było rozpalone, a następnego dnia policzki były szorstkie jak tarka. Na
              szczęście po tygodniu znowu były gładkie, ale kolejna próba podania jabłka
              skończyła się tym samym.
              • lud_mila Re: sloiczek marchewka 29.09.04, 21:34
                ps. akurat marchewka to działa zestalająco na kupki, często zapierająco, więc
                tym bardziej podawaj tylko jabłko.
                • boulogne Re: sloiczek marchewka 30.09.04, 11:49
                  Dziekuje za rade, a wlasnie mialam jej podawac marchewke,ale zmienilam na zupke
                  jarzynowa.Tak wogole to wybieramy sie dzisiaj z Nati na USG brzuszka,&bo czesto
                  ja boli*mam nadzieje,ze wszystko bedzie w porzadku,bardzo sie boje.Twoje bobo
                  ile ma miesiecy?
                • boulogne Re: sloiczek marchewka 30.09.04, 11:59
                  wkoncu podalam zupke krem z dyni ,dobrze czy nie jak myslisz,bo sama juz nie
                  wiem,boje sie o kupke,zeby mogla zrobic,bo serducho mi peka jak ona placze
                  POZDROWIENIA EDYTA
                  • lud_mila Re: sloiczek marchewka 30.09.04, 15:14
                    Edytko, nie możesz na raz dawać tylu nowych rzeczy- marchewka, jabłko i dynia w
                    ciągu 2 dni? Układ trawienny niemowlaczka musi się nauczyć trawić.
                    Jeśli są problemy z kupkami to zdecydowanie podawaj jabłuszko, dynia jest
                    obojętna jeśli chodzi o kupki. I na razie nie dawaj zupek jarzynowych, bo mają
                    za dużo rzeczy w składzie- zwykle por, seler, olej rzepakowy, mąkę ryżową, a
                    zwłaszcza seler i por lubią uczulać. Najlepiej zaczynać od słoiczków
                    jednoskładnikowych. Na Twoim miejscu przez tydzień dawałabym jabłko- ze
                    słoiczków, albo zwykłe jabłko starte surowe, albo ugotowane i podziabane
                    widelcem. Na brak kupki to złoty środek.
                    • boulogne Re: sloiczek marchewka 01.10.04, 01:28
                      chYBA WLASNIE TAK ZROBIE,JAK PISZESZ.JUTRO MAM JESZCZE WIZYTE U PEDIATRY TO SIE
                      DOKLADNIE ZAPYTAM,BO OSTATNIO KAZALA PODAWAC MI ZUPKE I JABLUSZKA,NO NIC
                      ZOBACZE CO MI JUTRO POWIE.UWIELBIAM KARMIC MOJA MALUTKA LYZECZKA I PATRZEC NA
                      JEJ CUDNE MINKI.NA USG. WSZYSTKO W PORZADKU,JESTEM B.SZCZESLIWA!!!!!!
                      • lud_mila Re: sloiczek marchewka 01.10.04, 08:05
                        Mnie pediatra też kazała podawać zupkę jarzynową, ale mój synek jest też
                        uczulony właśnie na seler i przez tą cholerną zupkę długo trwało zanim doszłam
                        na co dokładnie jest uczulony.
                • boulogne Re: sloiczek marchewka 30.09.04, 12:26
                  ALE WCINALA < AZ JEJ SIE USZY TRZESLY>
              • volenka Re: sloiczek marchewka 30.09.04, 13:18
                Wczoraj po raz pierwszy podałam mojej 4 miesięcznej Zuzi jabłuszko. "Pierwszy
                przecier" Bobowity. Reakcja na polisiorkach taka sama jak opisałaś. Więc jednak
                to od jabłuszka. Myślałam, że od rumianku, którym przemywam małej buźkę.
                Odstawiłam go i przemywam buzie solą fizjologiczną. Ale w takim razie dziś dam
                marchewkę.
                pozdrawiam
                volenka i Zuzia - Rozrabiara
                • monika29lodz Re: sloiczek marchewka 30.09.04, 20:18
                  hejka moja mala ma 4,5 miesieca i najbardziej smakuje jej przecier z dyni ale
                  fakt zaczynalam po troszku przez pare dni jedno potem cos kolejnego nie bylo
                  problemow z kupka ani brzuszkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka